Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 1535 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

iLogic - přesnost jednotek a tolerance - výkres

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Carodej2 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 16.bře.2011
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor 2014
Stav: Offline
Bodů: 116
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Carodej2 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: iLogic - přesnost jednotek a tolerance - výkres
    Zasláno: 20.čer.2017 v 11:26
Dobrý den,

nevíte někdo jak vytvořit iLogic pravidlo na změnu přesnosti jednotek a tolerance u výkresu? Zatím zvládám jen menší úpravy pravidel
Primárně máme nastaveny setiny, ale já většinou používám jen desetiny, tak abych nemusel každou kótu upravovat (editovat). Teď to dělám přes kopírování vlastností, ale i tak mi to přijde zdlouhavé - jako ztráta času.

Díky.

Upravil Carodej2 - 20.čer.2017 v 11:32
J. Bilavčík
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 421
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čer.2017 v 12:32
Pokud to používáte běžně, tak je asi lepší upravit kótovací styl ve stylech.
Zpět nahoru
Carodej2 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 16.bře.2011
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor 2014
Stav: Offline
Bodů: 116
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Carodej2 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čer.2017 v 13:31
Bohužel tato cesta mi byla zamítnuta administrátorem, proto jsem požádal o pomoc zde. Myslím si, že toto pravidlo nebude nijak složité, jen vědět jak na to..

J. Bilavčík
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 421
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čer.2017 v 14:07
Není nutné styl upravit v šabloně. Ten lze upravit i pouze lokálně nad souborem.
Je pravda, že byste musel upravit styl v každém dokumentu a na to možná směřuje zamýšlená fce iLogicu.
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 421
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čer.2017 v 14:15
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16283
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čer.2017 v 14:56
Pokud s hledáním neuspějete, použijte iLogic makro z příbuzného tipu 11488.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Carodej2 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 16.bře.2011
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor 2014
Stav: Offline
Bodů: 116
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Carodej2 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čvc.2017 v 11:20
Dobrý den, v dnešní sváteční den jsem zavítal do práce, abych vyzkoušel iLogic makro - tip 11488... funguje, super, díky
J. Bilavčík
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16283
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čvc.2017 v 11:22
Jsme rádi, že makro pomohlo.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11488:VIPiLogic makro pro nastavení přesnosti kót a tolerancí.
Tip 1066:Jaká je přesnost AutoCADu?
Tip 9796:VIPiLogic pravidlo pro úpravu formátu exportovaných parametrů.
Tip 2435:Jak změnit počet desetinných míst zobrazených u vybrané kóty?
Tip 3516:VIPVytvoření toleranční tabulky pro výkresy Inventoru.
Tip 9585:Jak převést model z Autodesk Alias do Inventoru?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.