Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4554 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Skupiny hladin

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Martinus04 Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 22.úno.2016
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCad 2016
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Martinus04 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Skupiny hladin
    Zasláno: 22.čer.2017 v 08:57
Ahoj, řeším problém s velkým množstvím hladin. Mám tedy otázku, jestli je nějaká možnost vytvoření skupin hladin, kde by bylo možné zároveň všechny hladiny ze skupiny vypínat a zapínat v případě potřeby pro tvorbu výkresovky. Znám funkci filtrů, které jsou super, ale nedělají mi to co potřebuji (nebo to neumím..:D).

Pracuji na AutoCAD 2015.

Předem děkuji za rady a tipy.

Martin
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
VIP
Stav: Offline
Bodů: 693
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2017 v 09:30
Dobry den,
Asi nejjednodusi jsou pro Vas ty skupiny... pozor, jsou jich ale dva druhy... Skupina podle vlastnosti a skupina, kam si hladiny davate rucne (vizte prosim tip 3671)
Pak si, ve spravci hladin vzdy vyberete danou skupinu, kliknete myši do sloupce s nazvem hladin, dat Ctrl+A (vybrat vse) a hladiny v dane skupine zmrazite/vypnete/.../....

Predpokladam, ze by se nasla i nejaka utilitka, ktera by toto zrychlovala... obavam se ale, ze by musela byt trosku "sita na miru" hladinam (nazvum apod) ve vykrese... tzn., hladiny ve vykrese by museli vznikat podle nejakeho systemu... Pak jich ale nemuze vzniknout "velke mnozstvi", jak pisete :).
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1087
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2017 v 09:52
Původně odeslal(a) Martinus04 Martinus04 napsal(a):

... je nějaká možnost vytvoření skupin hladin, kde by bylo možné zároveň všechny hladiny ze skupiny vypínat a zapínat v případě potřeby pro tvorbu výkresovky. Znám funkci filtrů, které jsou super, ale nedělají mi to co potřebuji (nebo to neumím..:D).
Martin

Filtry hladin jsou ten správný nástroj a když na název filtru kliknete pravým tl. myši, pak celou skupinu můžete vypnout, uzamkout, nebo i odizolovat... Nebo zkuste lépe popsat co potřebujete že ot nedělají...
Zpět nahoru
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2015, AutoCad 2015
Stav: Offline
Bodů: 152
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2017 v 11:01
Dobrý den,
příjemný je "Správce stavů hladiny",
jednoduše nadefinovat skupiny se zapnutými/ vypnutými hladinami atd.
 
 
Případně si nadefinovat makro:
-hladina
Z
*nějaký klíč hladin* např. *VZT*
makro uložit např. vypvzt
 
 
pěkný den
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 7/64, Xeon 2,8GHz,16GB, Quadro 4000,2x24"
ACA 2015
Zpět nahoru
Martinus04 Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 22.úno.2016
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCad 2016
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Martinus04 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čer.2017 v 07:04
Děkuju za rady.. :) Pri dobrem nastaveni filtru hladin, to funguje skoro tak, jak jsem potreboval...:)

Jeste jednou diky..

Martin
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1713
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čer.2017 v 07:54
S filtrama hladin opatrně. Přenášejí se nebo se přenášeli (možná opraveno) mezi výkresy a může jich nakonec i přes tisíc a tím naroste i velikost výkresu. Stejně jaqko na začátku s měřítky.
Filtry hladin většinou mažu.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4327:VIPHromadné vypnutí/zapnutí skupiny hladin v DWF prohlížeči.
Tip 2752:Vymazání hladiny ze skupiny hladin.
Tip 956:Existuje nějaká utilita pro uložení a obnovení stavu hladin (zap/vyp,zmrazena,...) ve výkresu?
Tip 4212:Automatické upozorňování na nově přidané hladiny.
Tip 7397:Znáte příkaz +HLADINA ?
Tip 3671:Jaký je rozdíl mezi filtrem vlastností a filtrem skupiny ve Správci hladin?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.