Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5966 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Kresliť rovnaké

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Kresliť rovnaké
    Zasláno: 22.čer.2017 v 09:53
Nikde nemôžem nájsť príkaz, ktorý spôsobí to, že vyberiem podľa akého 2D objektu kresliť a on od neho si vezme všetky vlastnosti (hladinu, hrúbky čiary ..) a ja kreslím rovnaký objekt s rovnakými vlastnosťami . Mám tu ikonku pred očami - také dva vyfarbené kruhy, ale nemôžem to nikde nájsť.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2017 v 10:07
Při výběru bývá v menu pod pravým tlačítkem.

ADDSELECTED (_ADDSELECTED)

Když nevíte kde je (ale víte název), pak můžete klinknout na velké A menu vlevo nahoře a do vyhledávacího pole pište... pak vám to ukáže všechny jeho výskyty v UI
Nebo v Helpu, napište příkaz a na začátku odstavce bývá ikona Ukaž kde je...



Upravil johny - 22.čer.2017 v 10:12
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2017 v 10:30
Ďakujem!
Lenže ja som nevedel ani názov (mám skôr obrazovú pamäť) :D a v poslednej dobe sa snažím pracovať len cez príkazy - zistil som, že je to o dosť rýchlejšie ako hľadať ikonky po monitore :). Niekedy keď známemu idem niečo vysvetliť, a on používa ikonky, tak mám malý problém.
Ďakujem aj za nový poznatok - to vyhľadávanie v autocade.

Mimochodom sú nejaké fintičky/symboli ktoré pred/za príkazom zadám a on mi vyhľadá všetko "podobne" ?
Príklad ADDSELECTED - pamätal by som si, že v príkaze je niečo "SELE" ale do príkazu by som zadal "*SELE" a on by mi našiel všetky príkazy ktoré obsahujú časť slova "SELE"?
Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 343
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2017 v 10:40
Dobrý den,

stačí napsat na příkazovou řádku nebo místa kurzoru "SELE" (bez uvozovek)a AutoCAD vyfiltruje jen příkazy, které obsahují tento řetězec.
Nastavení tohoto hledání je na ikonce "klíče" na příkazové řádce.
Lubomír Polesný

CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2017 v 10:46
První volba je vždy ten příkazový řádek. 
Druhá a názornější je to "A" menu... zkuste sáme. Hvězdičku nemusíte zadávat.

Mimochodem, úplně super je v přízakovém řádku vyhledávání hladin... když ji chcete udělat aktuální (doporučuji upravit nastavení, zrušit všechny ostatní zbytečné styly, nechat jen ty hladiny)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2017 v 11:06
keď zadám do príkaz. riadku SELE tak mi v ponuke nezobrazí možnosť ADDSELECTED


Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2017 v 11:06
To s tými hladinami som nejako nepochopil...
Do príkazového riadku zadám meno hladiny ktorú chcem urobiť aktuálnu?
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2017 v 11:22
Jj, asi tak... se kouknete na screencast. Jedine co z nejakeho duvodu nefunguje tak je to ukazovani prikazu z Help - pred chvili mi to naslo tu ikonu na Ribbon, ikdyz jsem ji tam pridaval sam :/

Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 738
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2017 v 11:28
Původně odeslal(a) mikeborecek mikeborecek napsal(a):

keď zadám do príkaz. riadku SELE tak mi v ponuke nezobrazí možnosť ADDSELECTED
Jj, musite ale mit zapnute, aby to vyhledavalo i uprostred nazvu prikazu/promennych/... - predpokladam ze je to ono Mid-string Search...
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1753/ACA_AddSelected.png



JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
VIP
Stav: Offline
Bodů: 130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2017 v 11:39
Nastavil som si vyhľadávanie cez príkazový riadok. Tak ADDSELECTED mi už nájde bez presného názvu, ale paradoxne mi zasa nenašlo hladinu, keď som začal zadávať názov hladiny.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2017 v 12:07
Používám to už dlouho a funguje to celkem spolehlivně. Neumím vám víc poradit.. prostě trochu proklikejte nastavení a uvidíte. Snad mě jen napadá, že když těch položek máte moc, tak se ty skupiny (příkazy/proměnné/hladiny) jakoby srolují do jedné položky a je třeba dát TAB.
Good luck.
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2017 v 12:16
A už to funguje, ja som to zadával priamo do plochy nie do príkazového riadku :)
Ďakujem Clap
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2017 v 12:26
Aha, vy asi používáte ty dynamické kursory (F12)... to mě nenapadlo, že to blokuje. Já to nepoužívám (jak jste mohl vidět na tom záznamu), pak to jde zadávat kdekoliv a nemusíte klikat do příkazového řádku ;)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2017 v 13:28
A zasa som sa niečo naučil :)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11254:Lze nějak zvýraznit/najít objekty se stejným číslem položky?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,391 sekund.