Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 341 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Změna parametru poloměru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
hankyhero Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 02.led.2014
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD LT 2017
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hankyhero Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Změna parametru poloměru
    Zasláno: 22.čer.2017 v 14:55
Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jestli je nějaká možnost změnit v Autocad LT 2017 nastavení parametru Zaobli.

Postup, který jsem používal dříve byl:

r -> "mezerník" -> R (Rádius) -> hodnota poloměru -> vybrání úseček, které se mají zaoblit

V současné verzi je postup:


r -> "mezerník" -> P (Poloměr) -> hodnota poloměru -> vybrání úseček, které se mají zaoblit.

Jde mi o to, jestli se nedá P (Poloměr) opět nahradit R (Rádius), abych nemusel pouštět pravou ruku z myši kvůli stisknutí písmena P a mohl vše ovládat pouze levou.

Děkuji za tipy a rady

Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
VIP
Stav: Offline
Bodů: 693
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2017 v 15:01
... pracovat v anglické verzi ;-)...
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
hankyhero Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 02.led.2014
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD LT 2017
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hankyhero Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2017 v 15:02
V anglické verzi se mi nepodařilo nastavit aliasy na všechny používané příkazy, takže tohle pro mě nebude řešení.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1087
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2017 v 15:27
To nezměníte nikde. Ani v české, ani v anglické, ani v plné verzi.

Udělejte tsi makro a to přiřadte tlačítku nebo klávasové zkratce (ctrl+r, AltGr+r ?).

Např.
^C^C_fillet;_r\;_fillet;

A ne, nejde to mít jen jako R (ať už alias, nebo rovnou příkaz). Ne v LT.


Upravil johny - 22.čer.2017 v 15:31
Zpět nahoru
hankyhero Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 02.led.2014
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD LT 2017
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hankyhero Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2017 v 15:35
Myslel jsem si to, že to nepůjde. Makra jsou pro mě vyšší dívčí, takže se spokojím s přechytáváním ruky. 

Každopádně děkuji za reakce a přeji hezký den.
Zpět nahoru
mineza Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.pro.2009
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
autocad, inventor
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mineza Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2017 v 16:32
A použití pravého tlačítka myši by Vám nevyhovovalo?
mira
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16469
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.čer.2017 v 17:21
Jak to myslíte s tím opakováním písmene R? Co je to první malé "r" ve vašem postupu? Nějaký alias?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
hankyhero Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 02.led.2014
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD LT 2017
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hankyhero Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.čer.2017 v 11:58
Ano, nejprve spustím příkaz aliasem r (zaobli) a poté, když chci upravit hodnotu poloměru, tak ve starších verzích bylo k dispozici Rádius, takže jsem opětovným stisknutím písmene R mohl upravit poloměr, v nové verzi se toto přenastavení poloměru zaoblení změnilo na Poloměr, tedy už nedosáhnu a musím přechytávat a zmáčknout písmeno P. 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16469
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.čer.2017 v 12:54
Nebo si váš spouštěcí alias změnit na "p". Nebo mít rovnou to johnym nabízené makro na klávesové zkratce, např. Ctrl+Shift+R.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
hankyhero Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 02.led.2014
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD LT 2017
Stav: Offline
Bodů: 23
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace hankyhero Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.čer.2017 v 12:58
Všechny aliasy mám nastavené v blízkosti levé ruky, tedy Q, W, E, R, A, S, D, F, Y, X, C, V. 

Do maker bych se asi nepouštěl, úplně tomu nerozumím a nerad bych si rozhodil nějaké nastavení.

Chtěl jsem jen, jestli to nejde nějak jednoduše (z mého pohledu). 

Pokud ne, děkuji všem za ochotu.

Zdravím a přeji hezký den.
Zpět nahoru
Vondruš Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.říj.2015
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor,Solidworks
Stav: Offline
Bodů: 45
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vondruš Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.čer.2017 v 20:41
Ty makra můžou věci hodně urychlit. Doporučuju si vyzkoušet, není to tak složité.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3466:Rychlá změna poloměru zaoblení v AutoCADu Mechanical.
Tip 2886:Rychlá změna poloměru pomocí uzlů.
Tip 4568:Jak v Inventoru okótovat délku oblouku?
Tip 11554:Jak nastavit K-Faktor a další parametry rozvinu plechu ve Fusion 360?
Tip 9337:VIPTabulka poloměrů ohybu pro rozvin plechu dle DIN 6935.
Tip 7438:Rozšířená funkce ZAOBLI (_FILLET).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.