Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2543 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Model inventoru -> VR prostředí

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
IvoBe Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 11.čvc.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor Professional 2017 Windows 10
VIP
Stav: Offline
Bodů: 245
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace IvoBe Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Model inventoru -> VR prostředí
    Zasláno: 27.čer.2017 v 08:26
Zdravím, existuje nějaký způsob, jak zobrazit model z Inventoru ve virtuální realitě brýlí např. HTC Vive?

S tím související dotaz: nějaké zkušenosti s během Inventoru na podobném počítači: https://www.alza.cz/gaming/omen-by-hp-870?dq=4738278

(a pravděpodobně již někde existující  diskuse o použití herních karet jako Nvidia GTX 1070 pro Inventor?, ano vím, ociciálně není na seznamu podporovaného HW).

PS. Ne, že bych si to pořizoval, prostě mě to obecně zajímá....
Ivo Bešťák
VIBROS s.r.o.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16467
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čer.2017 v 08:33
Těch metod je několik. Asi nejschůdnější teď je 3ds Max (s VR aktualizací 2018.1) nebo Stingray nebo VRED (vše Autodesk). Budeme mj. ukazovat na zářijovém CADfóru.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
raspi Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 20.úno.2009
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD Mechanical, VariCAD, Inventor, Solidworks
Stav: Offline
Bodů: 172
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace raspi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čer.2017 v 12:52
Já měl doma Inventor nainstalovaný na mnohem slabším PC (CPU nějaké Core duo, 4GB RAM a grafika někde z koše vyhrabaná cca 8 let stará). Jednotlivé díly, popř. menší sestavy se s tím daly modelovat, takže předpokládám, že i na nějaké školní projekty by to mohlo stačit.

Takže pokud ten tvůj herní stroj zvládá nové hry, tak nevidím důvod, aby na tom nešel spustit Inventor. Např. já jsem na tom svém mohl spustil "Word of Tanks" pouze s nastavením grafických detailů na naprosté minimum a i tak se to sekalo.


Zpět nahoru
IvoBe Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 11.čvc.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor Professional 2017 Windows 10
VIP
Stav: Offline
Bodů: 245
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace IvoBe Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čer.2017 v 15:31
... ten počítač nemám, kdyby ano, tak jsem to zkusil... je to jen taková hra coby kdyby .... na školní projekty by to ale rozhodně nebylo ..... spíše jde o to, že herní grafické karty nejsou Autodeskem ocifiálně podporovány ... a přitom lze na diskuzních fórech najít i tvrzení o tom, že za nižší cenu jsou stejně výkonné jako Quadro...stejně tak jako diskuse, zda vůbec Inventor dokáže využívat serverové provesory XEON ... ale v zásadě to nijak nepotřebuji řešit a byl do dotaz hozený jen tak do vzduchu. Hezký den.

EDIT

mimochodem, tohle říká test HTC Vive na HP Z400 v celkem minimalistickém osazení, pořízenou asi před čtyřmi roky:


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 627/2017-06-28_070155.png



Že neprošla grafika mě ani nepřekvapuje, že je problémový procesor to ano.

A tohle je přehled doporučených grafik pro HTC VIVE:


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 627/2017-06-28_070551.png




Údajně skutečné minimum je GTX 1060. Jinak mezi GTX 1080 a první Quadro je více než dvojnásobný cenový rozdíl...


Upravil IvoBe - 28.čer.2017 v 08:08
Ivo Bešťák
VIBROS s.r.o.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16467
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.čer.2017 v 15:45
Většinou herní karta bude fungovat taky. Jen možná nepůjdou některé pokročilejší grafické režimy (stíny) a určitě bude pomalejší v režimu více otevřených oken.

Nicméně pokud se dotaz týkal VR, je tam naprosto nutná hodně výkonná karta, nejlépe dle doporučení výrobce VR řešení.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
IvoBe Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 11.čvc.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor Professional 2017 Windows 10
VIP
Stav: Offline
Bodů: 245
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace IvoBe Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čer.2017 v 06:17
Dobrý den pane Michle, zmínil jste se o prezentaci VR na zářijovém CADfóru. Kdy a kde se bude pořádat? 

EDIT

A ať to zbytečně nevětvím, děkuji za odpoveď níže ;-)


Upravil IvoBe - 28.čer.2017 v 13:09
Ivo Bešťák
VIBROS s.r.o.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16467
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čer.2017 v 09:34
20.+21.9. v Brně - úvodní informace už jsou na http://konference.cadforum.cz/ a registrace bude spuštěna v nejbližších dnech
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 1282:Jak vytvořit v Inventoru AVI animaci s rozumnou velikostí souboru?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,265 sekund.