Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3226 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Při manipulaci s entity problém

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Smokey87 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 29.čer.2017
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2015
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Smokey87 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Při manipulaci s entity problém
    Zasláno: 29.čer.2017 v 11:06
Ahoj, používám AutoCad 2015 a začalo mi blbnout kopírování, přesun či cokoliv co dělám s aktuálním výběrem entit. Tím myslím, že když pracuji pouze s jednou hladinou a zbytek hladin mám uzamčené, tak se mi stává, že výběrem požadovaných entit v odemčené hladině pohnu i s entity zamknutými. Přičemž původní výběr mi zůstane označen (vysvícený) beze změny a musím regenerovat výkres, aby se vše uvedlo do původního stavu. Zajímavé že po regen výkresu se původní entity odsvítí ale zkopírované entity z uzamčené hladiny se přesunou.
Nikdy se mi nic podobného nestalo tak si to nedovedu vysvětlit.
Děkuji za případné tipy co s tím.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16270
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.čer.2017 v 14:49
Jestli jsem dobře pochopil, tak problém je se zobrazením - samotné zamčené entity se nepohnou. To bude problém grafické karty, resp. driveru - pravděpodobně není kompatibilní/certifikovaný pro AutoCAD.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Smokey87 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 29.čer.2017
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2015
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Smokey87 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2017 v 09:14
Jestli jsem dobře pochopil, tak problém je se zobrazením - samotné zamčené entity se nepohnou. To bude problém grafické karty, resp. driveru - pravděpodobně není kompatibilní/certifikovaný pro AutoCAD.

Děkuji za názor, nicméně v hardware by dle mého názoru být problém neměl. AutoCAD na tomto PC používám už léta, konkrétně verzi 2015 mám už dva roky a doteď nebyl problém. Začalo se to projevovat až potom, co jsem načetl soubory do AutoCadu jako nástavbu, řekněme LISPy. S tím to pravděpodobně souvisí. 
Při tomto kixu se rovněž stává, že text či jakékoliv entity, které označím tak zůstanou vysvícené jako při výběru ikdyž ukončuji jejich výběr Esc. 
Zhasnou až v momentě kdy dám REGEN výkresu. Nikdy jsem se s tímto nesetkal a to používám autocad téměř od počátku.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16270
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2017 v 09:25
S výkresem se tedy nic špatného nestane - jde jen o dočasný problém zobrazení (entit a uzlů)? Pokud to dělá po načtení nějakého LISPu, asi je příčina v něm? O jaký LISP jde?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Smokey87 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 29.čer.2017
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2015
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Smokey87 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2017 v 09:51
S výkresem se tedy nic špatného nestane - jde jen o dočasný problém zobrazení (entit a uzlů)? Pokud to dělá po načtení nějakého LISPu, asi je příčina v něm? O jaký LISP jde?

Jak jsem psal, jedná se o nástavbu AutoCadu, která slouží k firemním účelům. Kolegové s tím problém nemají. Myslím že se jedná o chybné grafické zobrazení. Když vyberu požadovanou entitu, která se vysvítí a chci ji např posunout, tak se posune úplně jiná entita která je v její blízkosti. Ta požadovaná zůstane na původním místě a po ukončení příkazu stále svítí.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16270
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2017 v 09:58
Jak jsem psal. Pokud REGEN vše napraví, s DWG výkresem se nic špatného neděje a problém je jen v zobrazení - velmi pravděpodobně v grafické kartě. Zobrazování uzlů může být jiný problém, ale bez informací o onom LISPu tento problém asi neodhalíme.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Smokey87 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 29.čer.2017
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2015
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Smokey87 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2017 v 11:07
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Jak jsem psal. Pokud REGEN vše napraví, s DWG výkresem se nic špatného neděje a problém je jen v zobrazení - velmi pravděpodobně v grafické kartě. Zobrazování uzlů může být jiný problém, ale bez informací o onom LISPu tento problém asi neodhalíme.

REGEN napraví pouze to, že požadované vysvícené entity zhasnou, nicméně ty které se přesunuly či změnily nechtěně však zůstanou změněné. 
Jedná se nástavbu pod názvem QuickStream, nemyslím ale že je toto podstatné. Jak jsem psal ostatním to funguje bez problému.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1065
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2017 v 11:23
Zkoušel jste vypnout HW akceleraci?
Zpět nahoru
Smokey87 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 29.čer.2017
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2015
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Smokey87 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2017 v 11:32
Ano, zkoušel. Pouze zmizí efekt vysvícení ale problém stále přetrvává.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16270
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2017 v 11:32
Pořád úplně nerozumím. Na vysvěcování na chvíli zapomeňme. Znamená to tedy, že výběrem objektů (oknem? ukázáním?) se vám vyberou i objekty, které leží v zamčené hladině a např. při operaci posunu se vám posunou? A že tentýž výkres v jiném AutoCADu se takto nezachová?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Smokey87 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 29.čer.2017
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2015
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Smokey87 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2017 v 11:51
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Pořád úplně nerozumím. Na vysvěcování na chvíli zapomeňme. Znamená to tedy, že výběrem objektů (oknem? ukázáním?) se vám vyberou i objekty, které leží v zamčené hladině a např. při operaci posunu se vám posunou? A že tentýž výkres v jiném AutoCADu se takto nezachová?

Nezkoušel jsem v jiné verzi AutoCadu protože ji nemám k dispozici. Chápete to správně, jen doplním, že se to stává nepravidelně a že když označím požadovaný objekt, tak se mi vybere objekt v jeho blízkosti a je jedno jestli je v zamčené hladině či nikoliv. Posune se a originál objekt který jsem chtěl posunout zůstane na místě a označený. 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16270
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2017 v 13:38
To je opravdu divné chování (to ignorování zamčení), ani jsem o něm v souvislosti s verzí 2015 nikdy neslyšel. Ověřte zda je nainstalován SP2, ale také to nemá v seznamu nějaký známých chyb/oprav. Nemůže ten DWG pocházet z nějaké podivné CAD aplikace? Takové podvržené DWG se často chovají hodně podivně.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Smokey87 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 29.čer.2017
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2015
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Smokey87 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2017 v 13:58
Bohužel mi to dělá ve všech výkresech dwg a to i v těch které jsem sám vytvořil.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16270
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2017 v 14:49
Pokud to (zřejmě) nedělá samotný AutoCAD ani grafika, může to také způsobovat nějaká nadstavba (ne LISPová).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Smokey87 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 29.čer.2017
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2015
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Smokey87 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.čvc.2017 v 18:38
A jak bych prosím mohl zjistit, jestli to způsobuje něco z nástavby Cadu? Odpojit její načítání?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16270
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.čvc.2017 v 08:29
Ano, ideální by bylo spustit AutoCAD bez nadstaveb - např. s jiným profilem, dočasně odinstalovat, přejmenovat složku, apod. (záleží na použité metodě načítání).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7076:Jak zobrazovat 4 uzly (grips) v rozích MTextu?
Tip 2230:Jak spustit stálou (plynulou) rotaci scény Inventoru?
Tip 9964:VIPHavárie při aktivaci CAD aplikace - ad32lw.exe
Tip 6884:VIPProblém při výběru objektů v MapGuide 2010 fusion v IE6.
Tip 2247:Příkaz ZAOBLI, SPOJ či PLOCHA hlásí "objekty nejsou koplanární".
Tip 7078:VIPNelze uložit dokument Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,391 sekund.