Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4901 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Výšková kóta v řezu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Ivana Minářová Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 25.bře.2014
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad LT 2014, Revit LT 2018
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ivana Minářová Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Výšková kóta v řezu
    Zasláno: 04.čvc.2017 v 11:00
Dobrý den, 
pro okótování některých konstrukcí v řezu jsem u verze Revit LT 2014 používala pomocné čáry, které jsem okótovala místo konstrukce (např. terén nebo kóty vně objektu, aby se nezobrazovaly vynášecí čáry až od konstrukce). Nyní ve verzi 2018 mohu okótovat jen konstrukce modelu. Zkoušela jsem do požadovaného místa nakreslit referenční rovinu, ta také nejde zakótovat. Poradíte mi prosím, jak výškovou kótu do řezu dostat?  
Děkuji
Ivana Minářová
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2018
Stav: Offline
Bodů: 3003
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.čvc.2017 v 08:55
Nevím jak v LT, ale v plném Revitu toto normálně funguje. Mohu okótovat hranu stěny, pomocnou detailovou čáru i referenční rovinu do řezu dokreslenou.
Zpět nahoru
Ivana Minářová Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 25.bře.2014
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad LT 2014, Revit LT 2018
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ivana Minářová Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.čvc.2017 v 14:21
Možná to bude nějaká "novinka" oproti LT2014 a omezení (nebo chyba?) LT vs. plný Revit. Zakótuji výškovou kótou jen konstrukce, čáru detailu ani referenční rovinu ne (a to ani podlaží). 

Jak na to jsem již vymyslela - místo čáry detailu nakreslím podlahu s tloušťkou 1. Asi to není správně, nicméně tam dostanu co potřebuji ;-) 
Ivana Minářová
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2018
Stav: Offline
Bodů: 3003
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.čvc.2017 v 14:51
Podle Autodesku by tam rozdíl v kótování být neměl (https://www.autodesk.cz/compare/compare-features/revit-vs-revit-lt), tak bych to poslal na Váš support, ať se s tím poperou.
Zpět nahoru
Lukáš Tunka Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio

Přihlášen: 02.čvc.2015
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Revit + Dynamo
Stav: Offline
Bodů: 27
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Tunka Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čvc.2017 v 09:09
Dobrý den,

otestoval jsem si to ve verzi Revitu 2018 a vše funguje jak má, viz odkaz níže

https://knowledge.autodesk.com/support/revit-products/learn-explore/caas/screencast/Main/Details/affa8665-8a6b-411a-8785-67e2ade38053.html

Může to být chyba v modelu, popřípadě chyba v Revitu. Pokud jste zákazník CAD Studia, zašlete nám Váš model na náš Helpdesk a my se s tím zkusíme popasovat.

https://helpdesk.cadstudio.cz/LogOn?ReturnUrl=%2fDesktop

-LT



Zpět nahoru
Ivana Minářová Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 25.bře.2014
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad LT 2014, Revit LT 2018
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ivana Minářová Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.srp.2017 v 16:11
Dobrý den, děkuji podpoře Cad Studia. Nebyla to chyba Revitu ani šablony, ale nastavení výškové kóty - Otočit s komponentou
Ivana Minářová
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6230:Jak nastavit zobrazení výškových kót Revitu ve tvaru ±0.000, +1.000 ?
Tip 9426:Nelze vložit výškovou kótu na podlahu v půdorysu.
Tip 10484:Kótování horní hrany stoupacího potrubí.
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 6444:Zobrazení výškových kót povrchu terénu v Civil 3D.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,531 sekund.