Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5030 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Provlečení křivky (lana) skrz kruhový objekty

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Thixy Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.čvc.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Thixy Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Provlečení křivky (lana) skrz kruhový objekty
    Zasláno: 09.čvc.2017 v 03:47
Hezké ráno,

1) Pomocí nástroje Spline potřebuji provléct křivky skrz dva kruhové objekt (v tomto případě dvě matice).

Výsledek by mělo být provlečené lano o průměru 5 mm = nástrojem Pipe.

Jak lze docílit provlečení?

Žádný konkretní návod/funkci jsem nenašel, bohužel.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 78880/ukazka_1.PNG



2) Nefunguje vložení obrázku přes funkci Attached Canvas. A stejná chyba je také u všech položek nabídky Inspect:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 78880/Canvas.PNG



Používaná verze:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 78880/Verze.PNG



Předem děkuji za odpovězení dotazu.


Upravil Thixy - 09.čvc.2017 v 04:01
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16473
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čvc.2017 v 08:12
Dobrý den,
ad 1) jde vám o to vytvoření 3D spline, nebo o způsob jejího kotvení do středů matic nebo o obalení spline lanem?

ad 2) nemáte ten dialog jen zúžený? zkuste kliknout na rohové + a tažením pravého dolního rohu jej zvětšit
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Thixy Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.čvc.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Thixy Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čvc.2017 v 15:33
Hezký den,
1) Konkrétněji: potřebuji udělat kotvení do středů a následně při vytváření spline kliknout na ten střed, aby byla Spline přikotvená ke středu matice. Po provlečením povedu křivku dál. Půjde to?

2) Zkouším klikat na symbol + různě po stranách a tahat, ale bohužel se nic neděje.


Upravil Thixy - 09.čvc.2017 v 16:03
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16473
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čvc.2017 v 17:00
ad 1) nevím zda má vnesený katalogový díl pracovní body (možná ne), ale když tak jde přidat pomocnou pracovní rovinu, osu nebo bod středu

ad 2) zkuste reset pracovního prostředí Fusion 360 - viz http://www.cadforum.cz/cadforum/reset-prostredi-fusion-360-jak-vratit-vychozi-rozmery-dialogu-tip11520
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Thixy Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.čvc.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Thixy Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čvc.2017 v 17:04
1) Jak lze přidat přidat pomocnou pracovní rovinu, osu nebo bod středu dostředu dílu (matice)?

2) Pomohlo. Nyní funkční. Děkuji.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16473
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čvc.2017 v 17:11
Bude záležet na konkrétní geometrii, ale určitě půjde některou funkcí z menu Construct - ideálně Point at Center
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Thixy Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.čvc.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Thixy Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čvc.2017 v 17:45
Funkce Point at Center vytvořila bod ve středu.

Když pomocí nástroje Spline vytvořím křivky a protáhnu je skrz bod ve středu, následně ukončím sketchování (nebo změním úhel kamery), tak je křivka na zcela odlišném místě.

Není přikotvena k tomu středu.

Jakou funkcí se dá připevnit?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16473
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čvc.2017 v 18:08
Není to 2D spline ukotvený k průmětu onoho středu?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Thixy Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.čvc.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Thixy Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čvc.2017 v 18:19
Spline je tvořený ve sketch režimu přes nabídku: SKETCH > Spline.

Lze tento symbol umísťovat přímo do středu libovolného předmětu (v tomto případě středuedmětu - matice) během vytváření Spline?

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 78880/Capture.PNG



Vždy kdybych vytvářel Spline a potřeboval přikotvit, tak bych umístil ten symbol a pokračoval dále ve vytváření Spline.

Půjde to?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16473
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čvc.2017 v 18:35
Pokud je v tom místě nějaký uchopovací bod (např. ten konstrukční), pak ano. Nezapomeňte si také pro 3D Spline zapnout 3D náčrty (Preference > Design).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Thixy Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.čvc.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Thixy Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čvc.2017 v 19:22
3D Spline zapnouto a nyní už je vše v pořádku.


3) Když protáhnu Spline skrze středy, tak křivky jsou provlečené. V případě, že začnu upravovat bod křivky, tak se stává, že křivka opustí střed bodu a přesune se mimo. Jak zakotvit křivku v bodech, tak aby byla opravdu přikotvená?
4) Na křivku použiji nástroj Pipe. Jenže pak už není možné lano (křivku) upravovat. Jak upravit lano vytvořené pomocí nástroje Pipe? Ideální by bylo editovat křivku jako předtím, než na ní byl použit nástroj Pipe.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16473
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čvc.2017 v 20:33
Záleží jak máte nastavené vazby (např. koincidenci bodů). Lano/trubka se při změně řídicí spline automaticky upravuje.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Thixy Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.čvc.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Thixy Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.čvc.2017 v 20:38
4) V modelu Sketch se nezobrazí žádné lano.
Když vystoupím z modelu Sketch, tak je lano (vytvořené pomocí Pipe) již zobrazeno, ale nelze ho již upravovat.

Zpět nahoru
Thixy Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 09.čvc.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 9
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Thixy Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.čvc.2017 v 17:47
4) Problém vyřešen: vlevo na kartě Browser stačí rozkliknout Sketches a zde vybrat konkrétní Sketch pro danou křivku. Poté lze již editovat pipe.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 78880/vyreseno-4.PNG


Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4304:VIPSnadné vytvoření pole prvků rozmístěných podél křivky v Inventoru.
Tip 3078:Jak vytvořit kruhový nebo nepravidelný výřez v rozvržení?
Tip 5116:VIPFunkce PŘEKRYJ (Wipeout) mi nezakryje vytištěnou kresbu.
Tip 742:Text mi prosvítá (je vidět skrz) zdi.
Tip 3836:VIPJak vytvořit kruhové překrytí (Wipeout)?
Tip 11080:Kruhová překrytí - masky ve výkresu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,359 sekund.