Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5946 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Přetočený výkres v PDF

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
bravebruce Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.kvě.2012
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD LT 2014, CADKON 2017 TZB
Stav: Offline
Bodů: 76
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bravebruce Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Přetočený výkres v PDF
    Zasláno: 11.čvc.2017 v 10:14
Dobrý den.
Jedná se jen o drobnost, ale která je trochu otravná. Výkresy, které tisknu na šířku do PDF, jsou dobře "napasovaný" na nastavený papír, ale když si otevřu vytvořený PDF soubor, tak si musím dát otočit zobrazení o 90°, abych na výkres koukal normálně. Nevíte někdo jak to udělat, aby se rovnou výkres zobrazoval nepřetočený ?
Děkuji
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16657
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čvc.2017 v 11:09
To je divné, jde o standardní výstup z AutoCADu, tedy tisk/publikování pomocí přímého driveru?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 443
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čvc.2017 v 14:03
Zrovna jsem to tu řešil s kolegy.
Pro přímý tisk výkresů z AutoCADu do PDF se nám osvědčilo používat "tiskárnu" "DWG to PDF.pc3" nikoliv  "PDFCreator.pc3". Creator vytrvale otáčí všechno na výšku. Umí taky vykreslovat na šířku, ale je nutné jej upravit ve vlastnostech.
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2014, AutoCAD 2014, Vault Pro 2014
Stav: Offline
Bodů: 1132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mrázek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čvc.2017 v 14:55
Hm, tak to je pro mne taky novinka - používáme pdf creator a ten to skutečně cpe na výšku. A ještě když v prohlížeči dám PDFko otočit, tak mohu jen doprava, což je na druhou stranu, takže to musím otočit 3x.
Finta s použitím DWG to PDF je fajn - ještě jsem to zkoušel ne přes tisk, ale přes export - to funguje taky dobře, ale nedá se tam vše nastavit jako v driveru tiskárny.
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2014, ACADM2014, Catia V5/20
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 443
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čvc.2017 v 15:02
Export tuším přebírá nastavení, které je pro Publikování.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čvc.2017 v 15:12
Původně odeslal(a) Mrázek Mrázek napsal(a):

... A ještě když v prohlížeči dám PDFko otočit, tak mohu jen doprava, což je na druhou stranu, takže to musím otočit 3x....

Tak to jistě nemusíte. Bývaly doby, kdy jsem to měl na krásně na výkyvném kolečku myši, to bylo super. Jenže pak jsem změnil myš a kvůli problému s ovladačem to musel zrušit. Každopádně minutka klikání v trochu nepřehledném menu a máte ikony pro oba směry na liště.
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2014, AutoCAD 2014, Vault Pro 2014
Stav: Offline
Bodů: 1132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mrázek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čvc.2017 v 15:19
Jo,jo - máte pravdu. Já používám skoro na vše kontextové menu pod pravým tlačítkem, ale v tomto případě je vytažení ikonek do lišty praktičtější.
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2014, ACADM2014, Catia V5/20
Zpět nahoru
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2015, AutoCad 2015
Stav: Offline
Bodů: 153
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.čvc.2017 v 15:44
Zdravím,
používám pro každé rozvržení rovnou plotr s patřičným nastavením stránky atd.
Pokud chci PDF, tak tisknu přes "publikuj" a jen přehodím že chci do PDF.
Tak že:
TISK - plotr
PUBLIKUJ - plotr, včetně více rozvržení
               - PDF, jedna stránka, či více
 
Naprostá spokojenost.
 
jo a pěkný den přeju Ondřej
 
 
 
 
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 7/64, Xeon 2,8GHz,16GB, Quadro 4000,2x24"
ACA 2015
Zpět nahoru
bravebruce Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.kvě.2012
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AutoCAD LT 2014, CADKON 2017 TZB
Stav: Offline
Bodů: 76
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bravebruce Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.čvc.2017 v 16:44
Používám PDFCreator. Vyzkoušel jsem DWG to PDF.pc3 a to už funguje dobře. Asi tím pádem přejdu na tento driver. Nevíte však někdo jak to napravit u PDFCreatoru ?
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 443
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.čvc.2017 v 08:17
Upravit přes Vlastnosti -> Uživatelské vlastnosti -> Orientace a pak uložit jako nový *.pc3.
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1720
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.čvc.2017 v 08:43
Používám PDF reDirect tak je přímá volba otočení při tisku. Vidím jak přesně to vyleze. Na DWG to PDF.pc3 jsem si nějak nezvykl. Dřív dělal zbytečně obrovský soubory i sto násobné.
Nevýhodou jak pro koho PDF reDirect (te verze co mam já) je, že neumí hladiny, vše slučuje.
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 443
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.čvc.2017 v 08:46
Co uživatel, to jiný postup LOL
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 738
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.čvc.2017 v 08:58
DD,
Pouzivam nastaveni jako pan Urban.
pro tisk do PDF vetsinou pouzivam DWG 2 PDF a to z duvodu:
- je to rychle
- dobre se nastavuje - prehledne, ma vsechno co potrebuju
- snadno se pridavaji ruzne formaty papiru
- umi si dobre poradit s tisem objektu kterym je v CADu nastavena pruhlednost - cary tiskne vektorove a napr. pruhlednou hatch rastrove (jinak to ani nejde), zatim co napr Adobe, jakmile je tam neco pruhledneho, tiskne vsechno rastrove (anebo to nemam dobre nastavene...?!)
Nekdy ale dela pisma "zubata" (ACA objekty obsahujici text, tudiz to pak pro ni uz zneni text ale grafika a tam si trosku vymisli nejake patvary...), pak pouzivam Adobe.
A i nativni predinstalovana PDF tiskarna od Microsoftu, kterou mate rovnou s Win 10, neni k zahozeni..
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10095:VIPSnadné automatické ukládání PDF kopie při uložení IDW/DWG výkresu.
Tip 4964:VIPJak převést DWG soubor do PDF bez AutoCADu?
Tip 9973:VIPiLogic makro pro publikování všech listů výkresu do jednoho PDF.
Tip 8122:VIPBezplatný konvertor PDF souborů na AutoCAD entity (DWG,DXF).
Tip 6526:VIPPřehled virtuálních PDF "tiskáren" (driverů) pro Windows.
Tip 10602:Jak převést PDF do DWG pomocí Raster Design?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,422 sekund.