Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2237 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vytvaranie rodiny - vazby

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
aecman Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 30.čvc.2006
Lokalita: Slovensko
Stav: Offline
Bodů: 114
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace aecman Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vytvaranie rodiny - vazby
    Zasláno: 13.čvc.2017 v 13:31
Pri vytvarani rodiny je mozne menit rozmery tahanim za referecne roviny alebo zmenou v dialogovom okne Typy rodin. Ako to vlastne cele funguje?
Na obrazku je zakladna sablona pre tvorbu dveri.
- preco pri zmene vysky hornej roviny sa posuva cela stena nadol? nemala by sa zmenit iba vyska otvoru?
- ak kotu zavezbim ku ref. rovine tak as objavi chyb. hlaska, preco?
- ak budem menit vysku v dialogovom okne Typy rodiny funguje to bez problemov
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1488/Dvere_sablona.gif

Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2940
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.čvc.2017 v 14:17
a)- protože je šablona blbě udělaná. 
b) - c) - protože je parametr "zamčený" - umožňuje změnu z okna parametrů, ale je chráněn proti tažení v modelu. Zatržítko "Lock" v okně typů rodiny.

Takže pro mnoho rodin, hlavně kde je hostem stěna, je potřeba šablonu předělat, uložit jako novou a až pak používat jako výchozí.

Zpět nahoru
aecman Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 30.čvc.2006
Lokalita: Slovensko
Stav: Offline
Bodů: 114
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace aecman Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.čvc.2017 v 20:25
Dakujem
Zpět nahoru
semhustej Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 19.srp.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
DraftSight, BricsCAD
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace semhustej Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čvc.2017 v 09:08
Dobrý den,

prosím ta "špatně udělaná šabona" je výchozí šablona Revitu rodiny dveří? Nebo se jedná o nějakou vaší firemní šablonu?


Tomas Polak
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2940
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čvc.2017 v 10:22
Myslel jsem tu "OOTB" tedy dodávanou s Revitem coby šablona dveří. U ni je výška otvoru dveří odečítaná od spodní hrany stěny, což v naprosté většině případů nebude fungovat. Ale někomu to může takto vyhovovat, tak místo "špatně" použijme "nezvykle" :-)
Zpět nahoru
semhustej Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 19.srp.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
DraftSight, BricsCAD
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace semhustej Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čvc.2017 v 11:13
OK, d2kuji za upozornění.

Tomas
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 10796:Jak vytvořím v rodině poznámky text, jehož pozici je možné parametricky ovládat?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.