Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4925 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

převod všech entit do Z=0

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
vojtula Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.čvc.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
acad lt 13
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vojtula Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: převod všech entit do Z=0
    Zasláno: 20.čvc.2017 v 11:42
jak převézt entity s různými "Z"-souřadnicemi do roviny "X,Y", (Z-souřadnice přepsat na "0". Díky< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility:;width:0px;height:0px;border:0;padding:0;">
VZ
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2050
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čvc.2017 v 12:10
Vzhledem k LT asi nejlépe požádat kolegu s plným autocadem o převod pomocí FLATTEN z expres tools
Ale jde to i ručně přes výběr všeho a ve vlastnostech - je to pomalejší - záleží co máte za entity
J. Mantlík

Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 1088
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čvc.2017 v 15:06
V Autocadu LT snad jedině vybrat příslušné entity a natvrdo ve vlastnostech přiřadit Z=0.
Pro plný Autocad existuje řada variant lispu "Flatten" - jeden je v Express Tools.
---
FLATTEN (Express Tool)
flatten.lsp
---
Converts 3D geometry to a projected 2D representation.
FLATTEN creates a 2D representation of selected objects and projects them onto the current viewing plane.
FLATTEN results in 2D objects that retain their original layers, linetypes, colors and object types where possible.
You can use FLATTEN to create a 2D drawing from a 3D model, or you can use it to force the thickness and elevations of selected objects to 0.
Note: Some degradation of drawing precision might occur.
This precision loss is usually insignificant and it occurs mainly when the Hide option is selected or a perspective view is displayed.
---
=^..^=
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 238:Dostáváme podklady od geodetů, kde zaměřené body a spojnice jsou umístěny v různých výškách. Potřebovali bychom je nějak "splacatit" do roviny - do výšky 0.
Tip 4731:Snadný převod všech barev entit na DleHlad.
Tip 4008:Snadný převod 3D entit AutoCADu do 2D.
Tip 7374:VIPJak převést entity s připojenými daty z externí databáze na entity s objektovými daty?
Tip 5415:VIPPřevod grafických a popisných dat z AutoCAD Mapu do Oracle.
Tip 1847:VIPJak načíst PDF soubor do AutoCADu jako editovatelné výkresové entity?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,438 sekund.