ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoProblém s inštaláciou

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
wili Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.led.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIP 2014
Stav: Offline
Bodů: 110
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Problém s inštaláciou
    Zasláno: 21.dub.2006 v 11:15

Nie som konštruktér, len amatérsky kreslím v AIP 10. Mám na to síce veľmi slabú zostavu a hlavne Windows XP len SP1. Aj keď mi to dosť často padalo, stačilo preinštalovať celú partíciu a šlapal som ďalej. Prinajhoršom som preinštaloval obidve ( ten inventor mám totišto na druhej - skrytej partícii). Nedávno som si dal zapojiť internet a tiež sieťovú kartu. Keď mi teraz zasa padol Inventor chcel som znovu klasicky všetko preinštalovať. Tu však nastal pre mňa laika maximálny problém. Po nainštalovaní Windows a následne Inventora, sa OS jednoducho nerozbehol. Po opravení OS nešiel Inventor a takto s obmenami to šlo dokola. Ten Inventor si pred vlastnou inštaláciou inštaluje ešte rôzne súbory (pardon, som laik) ako
.NET Framework 1.1
.NET Framework 1.1SP1
Microsoft WSE2.0 Runtime
Microsoft SQL Serwer Desktop Engine
atď.
Nakoniec mi napadla spásonosná myšlienka    odpojiť fyzicky sieťovú kartu, aj WiFi kartu. Konečne všetko prebehlo super aj s tým, že som na partíciu kde nie je internet, znovu následne nainštaloval obidve karty. No aby som sa konečne dostal k nejakej otázke. Plánujem si kúpiť lepší počítač a WXP SP2. Teraz však neviem či ten môj Inventor na takýto počítač nainštalujem, keďže sieťová karta býva už na zákl. doske (aj keď  teda neviem, či bola chyba v sieťovej karte alebo WiFi karte.(od internetu som bol odpojený keď mi to nefungovalo).Alebo tento problém vyrieši SP2 ? keďže mám len SP1.

Vďaka za radu alebo názor

Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Používám:
AIS2009, AIS 2012
Bodů: 960
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.dub.2006 v 11:34
Ak budeš mať novú mašinu poskladanú na hotovo so všetkým čo ku tomu patrí, nainštaluješ Inventor absolútne bez problémov, všetko bude šlapať ako má...ak máš teda aj inštalačku Inventora korektnú
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Martin Rebenda Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.pro.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor2009, AutoCAD2009
Bodů: 488
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.dub.2006 v 11:42
Máte Win XP Home nebo Profi? Autodesk říká, že musí být profi... A je taky potřeba mít naistalované všechny záplaty a servispacky nejlépe u obou (AI a Win). Podívejte se na doporučení pro PC. A pokud si budete sestavovat nové PC nešetřite na grafické kartě, opět dodržujte doporučení...
Martin Rebenda
Zpět nahoru
wili Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 16.led.2006
Používám:
AIP 2014
Bodů: 110
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.dub.2006 v 11:44

Inštalačka je zrejme OK, keďže mi to išlo dobre pred tým aj teraz.(už skoro týždeň ). Ten problém bol vlastne len pri inštalácii. Niečo si navzájom vadilo, no neviem čo. Pre istotu som si po inštalácii urobil image partície. Aj tak by ma však zaujímalo, či je to problem softwaru, alebo hardwaru.

Zpět nahoru
MILKA Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 09.bře.2005
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AIS 2023/WIN10
Bodů: 418
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.dub.2006 v 08:17

Nedávno jsem měnil počítač a Inventor jsme nemohli naisnstalovat-vždy ke konci instalace hodil chybovou hlášku (tuším že 1406),že nemuže pokračovat v zápisu. Tak jsme si přečetli soubor log (vytvořený při chybovém hlášení) a zjistili,že Inventoru vadí při instalaci nejnovější .NET Framework. ,tak jsme ho odinstalovali a spustili instalaci (Inventor si NET Framework instaluje sám) no a vše je ok...Zajímavé bylo,že Autocad šel nainstalovat bez problému,ale s Inventorem jsme nehli. Takových "vychytávek"je asi spousty.Takže hodně zdaru a méně zákisů....

AMDAthlon 64 3200+Venice,MB ASUS A8N-E nForce4,RAM 4GB Kingston,  NVIDIA Quadro FX540  Windows 2000 prof. SP4

Upravil MILKA - 22.dub.2006 v 08:19
Milan Schwarz

TMW, a.s.

Dvůr Králové n/L
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,363 sekund.