Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5751 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Pripnutie referencie aj s nastavením

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
racto0 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 05.srp.2009
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 78
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace racto0 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Pripnutie referencie aj s nastavením
    Zasláno: 28.čvc.2017 v 10:05
Ahojte. Už  dlho som s niečím neotravoval takk ....
Mám výkres v ktorom mam referencie. Upravil som nastavenia referencií (povypínal hladiny, zmenil farby, šírku čiar...).
Teraz vytváram druhý výkres a chcem si pripnúť výkres s tými nastavenými referenciami, avšak keď ho pripnem tam mi nepreberie nastavenia, teda mi pozapína hladiny, nezmení farby atď..
dá sa to niekde nastaviť aby prevzalo referencie aj s nastaveniami hladín.
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 1088
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.čvc.2017 v 11:46
Zkuste prosím proměnnou VISRETAIN
---
VISRETAIN (System Variable)
Controls the properties of xref-dependent layers.
Type:    Integer
Saved in:    Drawing
Initial value:    1
Controls visibility, color, linetype, lineweight, and plot styles.
---
0
The layer table, as stored in the reference drawing (xref), takes precedence. Changes made to xref-dependent layers in the current drawing are valid in the current session only and are not saved with the drawing. When the current drawing is reopened, the layer table is reloaded from the reference drawing, and the current drawing reflects all of those layer property settings.
---
1
Xref-dependent layer changes made in the current drawing take precedence. Layer settings are saved with the current drawing's layer table and persist from session to session.
---
=^..^=
Zpět nahoru
racto0 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 05.srp.2009
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 78
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace racto0 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.čvc.2017 v 08:16
Zdravím.
Tak nie Sleepy.
dal som 0, nič.
vypol výkres, vypurgoval, zapol, nič
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
VIP
Stav: Offline
Bodů: 692
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.čvc.2017 v 08:58
Dobry den,
jen jestli dobre chapu... 
Mate vykres A do ktereho mate pripojen reference (XREFy) napr P, R a Q,.. V Acku jste si  nastavili hladiny pripojenich xrefu a kdyz chcete soubor A pripojit dal, k souboru B, tak se Vam ono nastaveni hladin souboru P, R a Q  nacte v "puvodnim stavu - tak jak jsou vlastne ulozeny...
Rozumim tomu spravne?
Pokud ano tak to je standardni chovani AautoCADu. Existuje ale reseni :)... a tim je LayerState
  • V souboru A zadejte prikaz _LAYERSTATE(i s podtrzitkem, prosim)
  • v okne kliknete na New a dejte tomu nejaky nazev (napr. Lay_A), nic dalsiho nemusite nastavovat...
  • vykres A ULOZTE!
  • Ve vykrese B, kde uz mate nactene xrefy (tzn A a v nem P, Q a R) zadejte opet _LayerState
  • v okne zadejte IMPORT, z roletky vyberte DWG soubory
  • nabrowsujte na svoje A-cko, a vyberte Lay_A
  • v okne Layerstate vyberte prave vybrane nastaveni a kliknete na Restore (Obnovit, nebo tak neco.. .dole vlevo, vedle tlacitka Close)
  • ... voala :-)
Pak je vhodne si trochu pohrat (naucit se) i s dalsimi moznostmi (napr. export nastaveni hladin do souboru *.LAS)... apod... To proto, aby clovek vedel, ze neco takoveho existuje ;-)


Upravil splonk - 31.čvc.2017 v 09:04
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
racto0 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 05.srp.2009
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 78
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace racto0 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.čvc.2017 v 10:14
Tak to ani neviem že niečo taketo existuje.
No skušal som takže vytvoril som vo vykrese A:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 18052/vykres_A.JPG

 
no a snažil som sa načítať to do výkresu B ale:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 18052/vykres_B.JPG

:(
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
VIP
Stav: Offline
Bodů: 692
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.čvc.2017 v 10:35
A ktery "State mate prosim vybrany, kdyz kliknete na Restore? Ten naimportovany (nebo vybyrate z Xrefu)???
Zkuste prosim zaskrtnout policko, dont list layerstates in Xref - okno bude prehlednejsi...
A pak, se mozna hodi i vycistit nepouzivane layerstates....

JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
racto0 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 05.srp.2009
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 78
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace racto0 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.čvc.2017 v 11:22
No práveže restore sa mi nedá dať lebo ja keď si vyberiem import a tu vytvorenú hladinu tak mi to vypíše

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 18052/SNIMKA_3.JPG

Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
VIP
Stav: Offline
Bodů: 692
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.čvc.2017 v 11:43
Nejdrive naimportovat, pak vybrat a dat restore! Jinak nevim, v cem by mohl byt problem... :-(
drobne video s ukazkou

JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
racto0 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 05.srp.2009
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 78
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace racto0 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.čvc.2017 v 13:12
No presne tak som to urobil a nič.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD / ACA 2010/14/16
VIP
Stav: Offline
Bodů: 692
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.čvc.2017 v 13:54
Hmmm, pak nevim... asi bych mel mit pred sebou Vase soubory...
- Zkousel jste prosim, vsechna DWGcka vycistit s _PURGE a popripade _AUDIT a pak _YES..?
- Z jakych zdroju pochazi DWG soubory..., jsou "trusted" od autodesky?
- ...
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
racto0 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 05.srp.2009
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2016
Stav: Offline
Bodů: 78
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace racto0 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.srp.2017 v 09:47
No žiaľ nemôžem poslať :(.
Ale aj tak ďakujem , som sa zase niečo naučil :)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6817:VIPAutoCAD nereaguje na nastavení jednotek a bloky, xrefy a rozvržení a ctrl+v objekty vkládá zvětšené.
Tip 1280:Jaké knihovny bloků obsahuje AutoCAD?
Tip 4580:Proč mi AutoCAD 2006 a vyšší vkládá bloky v jiném měřítku.
Tip 6089:VIPNastavení souřadnicového systému S-JTSK v Topobase 2008 (WMS).
Tip 2464:VIPJak ve scriptu nebo v LISP aplikaci spustit vykreslení stránky s předchozím nastavením?
Tip 9748:V Inventoru mi mizí nastavení projektu Default na Vault.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,344 sekund.