Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 262 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Rotace OLE objektu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
petr.soucek Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 02.pro.2008
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace petr.soucek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Rotace OLE objektu
    Zasláno: 01.srp.2017 v 15:49
Dobrý den. Potřeboval bych rotovat OLE objekt (vložená excel tabulka, nebo obrázek) např o 90°, ale místo rotace se objekt pohybuje po kružnici. Nevím si tím rady. Nikde jsem řešení nenašel. Prosím o pomoc. Díky (AutoCAD LT 2017)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.srp.2017 v 15:54
Nedoporučujeme používat OLE objekty v CAD aplikacích. OLE je specifický typ objektu, který si moc nerozumí s CAD příkazy. Tabulku lze "Vložit jako" v nativních typech entit AutoCADu, obrázky pak lze daleko efektivněji připojit příkazem _Image.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
petr.soucek Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 02.pro.2008
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace petr.soucek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.srp.2017 v 16:08

Nativní entita AutoCAD mi vloží sice tabulku, ale rozhází mi šířky sloupců. Když vložím jako List aplikace Microsoft Excel, je tabulka opět označena jako OLE objekt.

Trápí mě to už nějakou dobu, ale dřív jsem s tím problém neměl. Obrázky jsem vždycky kopíroval, vložil do AutoCADu a pootočil podle potřeby a naprosto bez problémů. Nemohl jsem někde "omylem" překonfigurovat nějakou proměnnou, která má tohle na svědomí?



Upravil petr.soucek - 01.srp.2017 v 16:17
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2230:Jak spustit stálou (plynulou) rotaci scény Inventoru?
Tip 3731:VIPTexty pod libovolným úhlem ve výkresech Inventoru.
Tip 7162:VIPJaký AutoCAD se spustí při poklepání na vložený objekt typu výkres (OLE DWG)?
Tip 2153:Jak změnit měřítko (velikost) OLE objektů ve výkresu?
Tip 7838:Problém s OLE objekty v dokumentu Inventoru.
Tip 159:Nelze vytisknout OLE objekty.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,157 sekund.