Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5791 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Problém s výběrem křivky při úpravě jejích vrcholů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
VitL Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.lis.2011
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
AutoCAD Civil3D 2011
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace VitL Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Problém s výběrem křivky při úpravě jejích vrcholů
    Zasláno: 24.srp.2017 v 11:16
Dobrý den, nově potýkám se s problémem s výběrem křivky při editaci jejích vrcholů, uvedu příklad:
Vyberu křivku, u které chci změnit polohu více uzlů. Protáhnu jeden vrchol a výběr křivky se poté zruší. Když chci upravit další vrchol, tak musím opět vybrat křivku, protáhnout, znovu vybrat křivku, protáhnout další vrchol atd...
Dříve jsem vybral křivku, upravil jsem vrcholů, kolik jsem chtěl a poté jsem pomocí Esc zrušil výběr křivky. Evidentně jsem změnil některou systémovou proměnnou, bohužel nemohu přijít na to, kterou...
 


Upravil VitL - 24.srp.2017 v 11:21
Zpět nahoru
Seldr Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 16.srp.2017
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Autocad civil 3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Seldr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2017 v 13:20
Dobrý den,
mám stejný problém a je nás víc. Nedělá to jen u křivek ale i u šraf a je to opravdu oprus, pán to popsal hezky je tu někdo, kdo by si s tím věděl rady? Jelikož ani na internetu jsme se nic nedozvěděli.

Děkuji za jakoukoliv odpověď jsme už zoufalíWacko
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 16658
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2017 v 14:01
V jaké aplikaci (verzi) se vám to takto projevuje? Zkouším v AutoCADu 2018 a nic zvláštního nepozoruji - uzly mohu posouvat opakovaně, bez nutnosti výběru.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Seldr Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 16.srp.2017
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Autocad civil 3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Seldr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2017 v 14:04
V autocadu Civil 3D 2017
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 16658
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2017 v 14:21
Nemáte tam ještě nějakou nadstavbu? Po standardním výběru objektu a uzlovém posunu vrcholu myší se zruší výběr objektu?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Seldr Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 16.srp.2017
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Autocad civil 3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Seldr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2017 v 14:26
Odpověď na druhou otázku Ano, přesně toto je náš problém a té první nerozumím jak to myslíte? Máme tam autopath + dopravní značky
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 16658
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2017 v 14:52
Dopravní značky (pokud je to www.cadstudio.cz/dz) je jen knihovna, tam problém nebude, ale nadstavba Autopath by to mohla způsobovat. Můžete zkusit spustit Civil pod jiným profilem? (např. Civil 3D as AutoCAD)
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Seldr Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 16.srp.2017
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Autocad civil 3D 2017
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Seldr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2017 v 15:00
Když civil přepnu na klasický autocad tak to funguje. Ale třeba v autocadu civil 3D 2012 to funguje v obou dvou profilech a je tam taktéž autopath. Zkusila jsem autopath i v autocadu a funguje to normálně, asi tím to nebude. Ještě tam je express Tools

Upravil Seldr - 20.lis.2017 v 15:05
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6954:Snadné přidání nebo vymazání vrcholu křivky.
Tip 10543:Jak zvýraznit vrcholy a segmenty křivky?
Tip 9404:V Mapu/Civilu nejdou hromadně vybírat vrcholy křivky nad obrázkem.
Tip 2454:Jakým příkazem editovat přímo jednotlivé vrcholy křivky (polyčáry)?
Tip 10925:Sebeprotínající křivky a křivky s duplicitními vrcholy.
Tip 6705:Jaký je maximální počet vrcholů křivky AutoCADu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,375 sekund.