Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Lukáš Záruba ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 02.lis.2007 Lokalita: ČR (SČ) Používám: inventor 2015 Stav: Offline Bodů: 429 |
![]() Zasláno: 25.srp.2017 v 09:46 |
Mám problém s příliš dlouhými názvy dílů v p.poli. Je možné vložit do textového pole v šabloně výkresu příkaz jako je například v Excelu "přizpůsobit text buňce" Aby mi to automaticky měnilo velikost textu tak aby se tam vešel celí. Pokud ano tak jakse to dělá.
|
|
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
|
|
![]() |
|
Jiri.Dostal ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 03.bře.2011 Lokalita: ČR (PL) Používám: INV 2021, MCAD 2021, Vault 2021 Pro Stav: Offline Bodů: 483 |
![]() |
Nevím jak máte udělané "razítko", ale u nás je to v podstatě náčrt s vloženými texty. Texty mají nastavenou nějakou velikost písma, která se ale automaticky nemění podle délky a ani nevím, že by tam takováto volba existovala (verze 2014).
Pokud mám případ, že se mi tam text nevejde, tak měním vlastnosti příslušného textového pole. A co jde udělat ručně, lze i naprogramovat.
|
|
![]() |
|
Cheff ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 19.led.2006 Lokalita: Czech Republic Používám: Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2) Stav: Offline Bodů: 971 |
![]() |
Přímo v razítku ta možnost je - je tam zaškrtávátko.
Problém je, když se hodně mění délka textu z krátkého na dlouhý - pak buď jeden nebo druhý vypadá fakt blbě... |
|
![]() |
|
Ľubomír Pápay ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: Slovensko Používám: AIS2009, AIS 2012 Stav: Offline Bodů: 960 |
![]() |
A nepomohlo by nadefinovať si dané textové pole ako "TextBox"?
|
|
Ľubomír Pápay
Inventor 2009,2012 |
|
![]() |
|
Jiri.Dostal ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 03.bře.2011 Lokalita: ČR (PL) Používám: INV 2021, MCAD 2021, Vault 2021 Pro Stav: Offline Bodů: 483 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,398 sekund.