Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5014 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Neprůhledné plochy v blocích

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
AlesF Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.srp.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD 2016 LT
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace AlesF Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Neprůhledné plochy v blocích
    Zasláno: 25.srp.2017 v 10:49
   Dobrý den,

rád bych si nastavil blok jako neprůhlednou entitu, např. když vložím značku přes čáru tak čára skončí a začne na okraji rámečku této značky i když obsahuje průhledné plochy.

Jedním řešením by bylo si nastavit jedno pero, které se bude tisknou 'bíle' a já bych pak musel všechny značky umisťovat ve vrstvě nad ostatní, nemáte někdo elegantnější řešení?

Děkuji, AF.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 79289/obrázek_1.png



Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.srp.2017 v 11:27
Stačí do bloku vložit "wipeout" patřičné velikosti a pořadí.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
AlesF Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 10.srp.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD 2016 LT
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace AlesF Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.srp.2017 v 12:29
Super! Děkuji, jinak lze vypnout zobrazování rámečku _WIPEOUT plochy WIPEOUTFRAME 0
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4185:Jak zneprůhlednit některé objekty výkresu?
Tip 2310:VIPProč jeden výřez zakrývá druhý (je neprůhledný)?
Tip 3859:Jak nakreslit vyplněný kruh?
Tip 7802:VIPUmístění RPC stafáže na šikmou plochu (rampa).
Tip 3538:Sklo se vystínuje jako černý neprůhledný materiál.
Tip 6338:Jak převést objemové těleso na povrch (3D plochy)?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,391 sekund.