Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4483 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

samovolné otáčení 3D modelu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lukáš Záruba Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 163
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: samovolné otáčení 3D modelu
    Zasláno: 04.zář.2017 v 07:28
Dobrý den,

Půjčil jsem si na vyzkoušení 3D myšku a začal se mi samovolně otáčet model. Nevím jestli ji mám nějak skalibrovat nebo změnit něco v inventoru? Prosím poraďte mi.

Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 444
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2017 v 07:31
Mám od 3DConnecxion. Po stažení ovladačů Vás SW většinou sám navede.
Nepamatuji si, že by bylo třeba něco extra kalibrovat apod. Uživatelské nastavení zařízení je samozřejmě možné, ale to je již jiný dotaz.
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 444
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2017 v 07:36
Ještě - pokud jde o samovolné otáčení modelu - v minulosti mi to dělalo opotřebované zařízení. Po několika (asi 8-i) letech se mi model taky samovolně natáčel. Myslím, že již byly unavené vnitřnosti a vlastní ovladač se nevracel do své neutrální polohy. To by ale chtělo vidět.
Pozn.: výše uvedené samovolné otáčení bylo pomalé a většinou šlo o pokračování navoleného směru
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 168
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2017 v 10:08
Souhlasím, mám stejnou zkušenost u starší myšky. Tedy kalibrovat, proč ne, je to jen malý okamžik. Více ale může vadit tvorba ortho pohledů ve výkresu závislých na pohledu/poloze modelu, zde je již potřeba si dát pozor a výkresový pohled "ortho" srovnat, jinak nejde o nic.
Jan Binder
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 279
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2017 v 08:29
jojo, mám stejnou zkušenost se starší 3D myší.
Na počítači jsem nic nedělal a najednou koukám že se mi pomalinku model furt posouvá doleva :-)
Tuknul jsem do 3D myši a přestalo to.
Pracovat se s tím moc nedalo.
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 168
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2017 v 09:29
Řekněme tedy, že toto ale není důvod myšku vyhodit, je li vše ostatní OK. pak je nasnadě dotaz, zda lze rozumným způsobem vyměnit unavenou plastovou (asi silikonovou, aby mohly modré LEDky prosvítat!) manžetu, která časem tuhne a brání usazení páky v nulovém bodě.

Že by tento servis někdo nabídnul ??
Jan Binder
Zpět nahoru
janovskyjdk Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor Prof. 2015
Stav: Offline
Bodů: 70
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace janovskyjdk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.zář.2017 v 08:35
Dobrý den. Párkrát se mi to taky stalo. Pomohla kalibrace.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8173:VIPInteraktivní prohlížení Navisworks modelů na web stránkách.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 8818:Nefunguje mi otáčení DWG modelu pomocí 3D myši SpaceMouse.
Tip 5567:Snazší orientace ve velkých 3D modelech.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 1017:Jak lépe otáčet 3D modelem pomocí 3DORBIT?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.