Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 662 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Potrubí Inventoru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 141
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Potrubí Inventoru
    Zasláno: 04.zář.2017 v 10:30
Zdravím,
po posledních aktualizacím se mi v inventoru (2016) objevila "novinka" a to, že při zadání potrubní trasy delší než je max. délka potrubního prvku (zpravidla 5m pro plasty) se mi objeví hláška (viz příloha), a trasu např. 50m nelze automaticky vytvořit, ale pouze odručkovat/odklikat po 5m sekcích.
Před pár měsíci s tím inventor problém neměl.
Styly potrubí mám správně nastavené a přiřazeny jsou správně i patřičné knihovny. Dříve inventor bez problému udělal 100m trasu na doplnil spojky (plastové sockety apod.) podle nastavení stylu.

Věděl by mi někdo poradit jak tuto disfunkčnost opět obnovit, tedy jaké podmínky musí být pro správné trasování dlouhých tras splněny i když mne to dříve vůbec zajímat nemuselo a vše bylo jak být má.

Předem děkuji
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 37298/Výstřižek_2017-09-04_10-30-31.JPG

Jan Binder
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 878
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2017 v 12:56
Podle mě to není novinka, jen se Vám přepsal někde styl nebo spíše trubka. Tuším, že by to mohlo být přímo v knihovně OC u potrubního dílu. Někde se zadávala maximální délka potrubí (už to bývalo i ve staré 2010). Pokud mu segment seberete možnost maximální délky, tak by to mělo být OK. Nebo se podívat do stylu, ale spíš si myslím na díly z OC...

- Musel bych si to proklikat, ale bohužel potrubařinu již nemám nainstalovánu...
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 878
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2017 v 15:59
Zkuste si zkontrolovat styly - "Pravidla" - viz obr.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1030/piping.png

Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 141
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2017 v 09:29
Tak vše je jinak, výše uvedené rady platí, ale tato chyba je bohužel vázaná na konkrétní projekt (již velmi rozsáhlý u výrobního objektu) a zřejmě po opakovaném verzování pomocí fce. "pack and go" či .......
U jiných projektů nebo jednoduché úlohy toto funguje bez problému (styly i knihovny jsou identické)

Zbývá tedy jediné rozumné řešení a to případ odložit, pachatel neznámý!
V již dokončovaném projektu nemá smysl pachatele dál nahánět.

Smysl by ale mělo sumarizovat podmínky pro zdárné potrubní trasování, to je ale již jiné téma.

Děkuji za rady
Jan Binder
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 878
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2017 v 17:27
Pozor na to, zrovna u potrubky není styl jako styl!
Konkrétně styly potrubí si nese KAŽDÉ VYTVOŘENÉ ipt ("trasa.ipt") a nejsou navázány na knihovny stylů...

Což je celkem na škodu a opravovat takovéto opomenutí = Takže možná daný projekt vznikal v dávnějších dobách, nebo na jiném PC, kde může být "piping runs.iam ještě nastavené jinak než nyní používáte...

Co jsem používal a odpozoroval, tak styly si nese právě piping runs.iam (... Design data\Tube & pipe\cs-CZ) odkud vytváří kopie do jednotlivých tras, při jejich vytváření... Takže možná se tento problém bude týkat konkrétních vedení, kde by to stačilo opravit, ale pokud je toho opravdu hodně, tak je to opravdu na to to ignorovat (nebo opravu zavádět, pokud do dané trasy polezu).

Toto platilo do verze 2017 - jestli v 2018 ce udělali nějakou zásadní změnu nevím, ale vzhledem k tomu jak se autodesk k potrubce celá léta staví...
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 141
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.zář.2017 v 11:14
Ok, děkuji, je to tak. Důvodem je hlavně střídavá práce mezi dvěma PC, stolní a NTB.
Příště si dám pozor.
Jan Binder
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.