Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4419 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Oříznutí entit vně zadané oblasti - je to možné?

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
rychetsky Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 09.bře.2009
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD 2015, Product Design Suite Ultimate 2015
Stav: Offline
Bodů: 300
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rychetsky Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Oříznutí entit vně zadané oblasti - je to možné?
    Zasláno: 04.zář.2017 v 16:27
Dobrý den,
mám poněkud záludný dotaz. Oříznutí bloku nebo Xrefu není v Autocadu samozřejmě žádný problém. Takové oříznutí má ale jednu velkou nevýhodu, entity vně vybrané oblasti to pouze skryje. Já bych potřeboval docílit toho, aby mi nějaká funkce/LISP entity vně obdélníkové hranice ořezala a odstranila. Potřebuju radikálně změnšit velikost výkresu pro následnou práci v Inventoru. 
Používat funkci "ořež" a ručně opižlávat vybranou oblast je časově strašně náročné. Neřešil někdo z vás podobný problém?
Zpět nahoru
MichalM Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 02.čer.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
W7-64, AutoCAD LT2017, MicroStation V8i
Stav: Offline
Bodů: 78
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MichalM Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.zář.2017 v 17:16
Zpět nahoru
rychetsky Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 09.bře.2009
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD 2015, Product Design Suite Ultimate 2015
Stav: Offline
Bodů: 300
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rychetsky Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2017 v 08:57
Děkuji Vám.
Já tušil, že něco takového existuje. Jenom mi to Google úspěšně tajil LOL
Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 380
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kosík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2017 v 11:04
Přeji příjemný den
příkaz extrim je dobrý ale někdy hapruje pokud se ořezává daleko od 0. Typický přípd je pokud pracujeme v jtks.
Zpět nahoru
MichalM Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 02.čer.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
W7-64, AutoCAD LT2017, MicroStation V8i
Stav: Offline
Bodů: 78
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MichalM Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2017 v 12:54
Zdravím,
taky jsem ještě trochu hledal. Na netu jsou k nalezení různé Lispy na téma "Trim and Delete outside/inside of closed polyline/fence"
Možná někdo "šíkovný" by je dokázal spojit do jedné funkce např. "Smazat obsah polygonu" s parametry: Vnitřek, Překrytí, Oříznutí, vneJšek, přeKrytí vně, oříZnutí vně.
A možná jen špatně hledám :-)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16645
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2017 v 13:43
EXTRIM je podle mně nejvhodnější (viz tip 555). Problém s numerickou stabilitou v JTSK bude i u jiných postupů a utilit.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 555:Jak oříznout najednou všechny entity na hranu kružnice, polygonu nebo křivky?
Tip 4578:Snadné převrácení šipky kóty.
Tip 274:Oříznutí textem
Tip 7094:Jak převést polygon nebo oblast na 3D plochy?
Tip 6032:AutoCAD: Skutečně to chcete provést?
Tip 4633:Jak zjistit plochu entit typu Deska (2D solid)?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.