Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4786 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

přepsání stylů ve starších výkresech

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2014, AutoCAD 2014, Vault Pro 2014
Stav: Offline
Bodů: 1127
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mrázek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: přepsání stylů ve starších výkresech
    Zasláno: 05.zář.2017 v 12:05
Máme své vlastní styly pro výkresy (tloušťky čar, velikosti pozic, ...); u starších výkresů (často ze starších verzí Inventoru) byly použity jiné styly. Existuje jiná možnost přenosu stávajících stylů do starých výkresů, než to v editoru stylů opravovat ručně po jednotlivých položkách?
Máme Inventor 2014 a Windows 7
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2014, ACADM2014, Catia V5/20
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 265
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.zář.2017 v 13:39
Zdravím,
 
nevím jestli jsem dobře pochopil ale nestačilo by v záložce Správa/Styly a normy dát Aktualizovat??
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2014, AutoCAD 2014, Vault Pro 2014
Stav: Offline
Bodů: 1127
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mrázek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2017 v 09:11
Nevím, jak to máme nastaveno, ale když kliknu na aktualizaci, tak mi vyběhne tabulka (kde by asi měly být dostupné styly), ale je prázdná. Takže nejsem schopen se přepnout do jiného stylu.
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2014, ACADM2014, Catia V5/20
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 265
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2017 v 13:29
No pokud je tabulka prázná tak by to mělo znamenat že není žádný rozdíl ve stylu v knihovně a stylu v dokumentu.
Pokud tam jsou rozdíly tak by to vypadalo zhruba takto:
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 55100/styly_aktualizace.JPG

 
 
Tam vidíte o jaké vlastnosti jde, zda ta vlastnost je v obou stylech a kde je změna. Poslední je "přepínač" zda tuto vlastnost chcete aktualizovat nebo ne.
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 431
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2017 v 14:47
Jen malá poznámka: při aktualizaci stylů se porovnávají jen styly z Normy, které mají shodný název.
Pokud bude ve výkresu jiná (používaná) lokální Norma a Norma z knihovny bude beze změn, tak v tabulce nic nevyběhne.
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2014, AutoCAD 2014, Vault Pro 2014
Stav: Offline
Bodů: 1127
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mrázek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2017 v 15:53
Právě že nyní používáme uživatelsky definovaný styl, vytvořený cca před 5 roky. Ve starší dokumentaci není tento styl vůbec definován. Jsem schopen přepnout již hotový výkres do jiného stylu (pokud v editoru stylů přepnu náš nový styl na aktuální, tak to platí jen pro nově vytvořené pohledy - to, co je již vygenerováno, zůstává v původním stylu.
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2014, ACADM2014, Catia V5/20
Zpět nahoru
EuroTec Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor 2016
Stav: Offline
Bodů: 280
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace EuroTec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2017 v 16:28
Styl lze vyexportovat kamkoli na disk a do jakéhokoli výkresu importovat.
Milan Denk

EuroTec JKR
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2014, AutoCAD 2014, Vault Pro 2014
Stav: Offline
Bodů: 1127
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mrázek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.zář.2017 v 09:19
S načtením stylu nemám problém.
Problém je ve "vnucení" stylu již hotovým entitám. Dříve jsme používali předdefinovaný styl "ISO", nyní máme uživatelský styl "Preciosa", který sice z ISA vychází, ale máme upravené tloušťky čar, velikosti značek, styl písma, ...
Když otevřu starý výkres (kde byl použit styl ISO) a přepnu na aktuální styl Preciosa, tak vše nové, co do výkresu doplním, tak je v tomto stylu, ale pohledy, které byly vygenerovány původně zůstávají v původním stylu. A mně jde o to, zda je mohu do nového stylu přepnout.
 
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2014, ACADM2014, Catia V5/20
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 878
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.zář.2017 v 09:39
A zkusit to humpolácky - přejmenovat si styl ISO (pokud jej již nepoužíváte) a na "Preciosa" ten pak jen aktualizovat z knihoven. - Třeba by se chytl, ale je to jen nápad.
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2014, AutoCAD 2014, Vault Pro 2014
Stav: Offline
Bodů: 1127
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mrázek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.zář.2017 v 09:58
Humpolácký způsob funguje - díky za tip. Uvažoval jsem také o této cestě, ale zkusil jsem to až na základě vaší rady.
Stejně by mne ale zajímalo, zda neexistuje systémově korektní způsob.
 
 
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2014, ACADM2014, Catia V5/20
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9951:iLogic pravidlo - kontrola ručního přepsání iVlastností.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,422 sekund.