Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2198 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Používání více verzí Inventoru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lubomír Baďura Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor 2017
VIP
Stav: Offline
Bodů: 51
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Baďura Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Používání více verzí Inventoru
    Zasláno: 13.zář.2017 v 13:26
Dobrý den,
zajímalo by mne, zda lze legálně užívat (mít nainstalované) více verzí Inventoru a používat (spustit) si tu, kterou právě potřebuji. Doposud jsem žil v domnění, že pokud mám aktivní Subscription, tak můžu mít nainstalované posledními tři verze a libovolně je střídat (viz Tip 8750), nyní mi náš správce řekl, že musím mít nainstalovanou pouze jen jednu verzi. Jak to tedy je?
Děkuji za vysvětlení.
Lubomír Baďura
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 265
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2017 v 08:06
Zajímavý dotaz, také žiju v tom že pokud mám pronájem můžu mít nainstalované ty 3 verze. Je pravda že stejně používám jen tu poslední. Předchozí jsem v podstatě jen ještě nestihl odinstalovat:-)
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1193
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2017 v 09:36
Asi jde o to aby všichni dělali ve stejné verzi v celé firmě,aby nevznikl problém třeba s makrama atd.
Už jsem zažil že když něco fungovalo ve starší verzi tak v nové to nešlo.Podle mě je více verzi bez problémů
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2017 v 10:05
Z pohledu licenčního není problém. Můžete i nadále mít na daném PC nainstalované (a spouštět) až 3 starší verze. Je používáno nejčastěji právě pro dokončení starších projektů v nezměněné verzi, pro provozování dosud nezaktualizovaných nadstaveb a maker, apod.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
egyptan Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 17.zář.2017
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
žádná
Stav: Offline
Bodů: 1
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace egyptan Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.zář.2017 v 21:06
Dle vyjádření z Autodesku je Instalace více verzí na jednom PC v rozporu s licenčním ujednáním, a tedy takovéto používání není legální. Je zajímavé, že pan Michl má jiný názor. Je vidět, že licenčním podmínkám většinou není vůbec jednoduché správně porozumět, často je to asi záměr.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.zář.2017 v 21:20
Vždy je třeba posuzovat konkrétní situaci - ale v situaci popsané v úvodním dotazu by to mělo být licenčně v pořádku.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Lubomír Baďura Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor 2017
VIP
Stav: Offline
Bodů: 51
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Baďura Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.zář.2017 v 11:07
U nás je to tako - máme aktivní maintenance subcription na lokální Autodesk Product Design Suite Ultimate a náš správce tvrdí, že podle Autodesku můžeme mít jen jednu verzi. Takže nám dal vybrat kterou a ostatní odinstaloval. Mně se to zdá divné a nelogické, neumím si představit, jak budu řešit změny v projektech, které nebudou v té mé zvolené verzi, ale prý to jinak nejde. Možná někdo něco správně nepochopil? Já nevím, proto jsem napsal svůj dotaz. Ale z odpovědí chytřejší nejsem.
Lubomír Baďura
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (2) Poděkování2   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.zář.2017 v 14:25
To je podle mne jen nedorozumění. Používat smíte samozřejmě vždy jen 1 licenci (ke každé 1 zakoupené lokální trvalé licenci). Ale v rámci maintenance máte právo využívat (střídavě, vždy jen 1 najednou) i 3 předchozí verze. Odinstalovávat je mezi spouštěními samozřejmě nemusíte. Je to můj názor, podpořený bodem 1.2.2 v aktuálních licenčních podmínkách.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Lubomír Baďura Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor 2017
VIP
Stav: Offline
Bodů: 51
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Baďura Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.zář.2017 v 15:43
Děkuji za Váš názor, já bych to chápal taky tak, bylo by to i logické.
Lubomír Baďura
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor Profesional 2016
Stav: Offline
Bodů: 99
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.zář.2017 v 10:03

Dobrý den.

Děkuji panu Michlovi za objasnění problému.

Dovolím si ale zneužít tuto diskuzi a odbočit k technické stránce souběžného použití více verzí.

Máte prosím někdo zkušenosti s následujícími problémy? Začnu od nejjednodušších:

1. Jaká je asociace souborů při více instalovaných verzích? Je to na první nebo poslední instalovanou verzi? Někteří uživatelé s oblibou spouští programy přes ikonu souboru v „Průzkumníku“ a snadno pak mohou soubory uložit ve vyšší verzi, než v jaké má být projekt zpracován (což může být u Inventoru docela problém …).

2. Není od věci mít nainstalovány opravy pro příslušnou verzi. S programem „Autodesk Desktop App“ to není problém. Dokáže si ale tento SW poradit s více nainstalovanými verzemi?

3. Je fajn mít při práci k dispozici „Obsahové centrum“. Ve firmě používáme sdílené ze serveru. Pokud ale budu chtít používat starší verze, z aktuální verze serveru si asi starší Obsahové centrum neposkytnu. Lze v takovém případě instalovat pro starší verzi Obsahové centrum lokálně? Nebo je vhodnější spustit starší verzi serveru (např. na virtuálu)?

4. A nejlepší na závěr, Vault. Tady už je lokální řešení nemožné. Pokud si to správně pamatuji, dokáže aktuální verze ADMS spravovat soubory maximálně z předchozí verze. Takže pro starší verze potřebuji i starší verzi AMDS. Lze na jednom serveru provozovat souběžně dvě verze ADMS?

Vím, že je to velké odbočení, a proto předem děkuji za odpovědi.

Mašek
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 825
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (2) Poděkování2   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.zář.2017 v 12:14
Já používám souběžně několik verzí už řadu let a střídám je i několikrát za den. Zejména s ohledem na helpdesk, nebo testování doplňků na starší verze.
 
1. Asociace souborů je vždy s poslední spuštěnou verzí Inventoru. Inventor si při spuštění vždy zkontroluje, že ta verze je "zaregistrovaná" do systému a pokud ne, tak to provede.
2. Já si aktualizace řeším manuálně, takže s tím nemám zkušenost.
3. Obsahové centrum používám lokální, ale Vault server dokáže poskytovat obsahové centrum i pro starší verze, ale nevím jak moc zpětně. Knihovnu OC je nutné na novější verzi ADMS migrovat, ale jedná se pouze o migraci databází, nikoli samotných modelů pro jednotlivé rodiny. Horší je to s vytvořenými modely, které mohou být při používání společné složky už zmigrované a tím pádem nepůjdou otevřít.
4. V případě používání Vaultu už je používání různých verzí obtížné, ale nemám s tím zkušenost, tak to přenechám povolanějším.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16463
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.zář.2017 v 12:58
Doplním kolegu - Desktop App umí spravovat více verzí najednou.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,672 sekund.