Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4789 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Zobrazení sítě (mesh) importovaných objektů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
semhustej Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 19.srp.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
DraftSight, BricsCAD
Stav: Offline
Bodů: 16
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace semhustej Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zobrazení sítě (mesh) importovaných objektů
    Zasláno: 20.zář.2017 v 18:23
Dobrý den,

při importu 3D objektů formátu .skp a .dwg do Revitu se objekty zobrazují tak, že je viditelná celá síť - v podstatě hrana každého polygonu.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 58098/zidle.png


Oficiální návod Autodesku mě příliš nepotěšil - je velmi pracný:
https://forums.autodesk.com/t5/revit-ideas/customer-feedback-add-the-possibility-to-hide-mesh-of-3d/idi-p/6686388

Požadavek na řešení tohoto problému nebyl přijat, viz:
https://forums.autodesk.com/t5/revit-ideas/customer-feedback-add-the-possibility-to-hide-mesh-of-3d/idi-p/6686388

Pokud někdo narazil na tento problém a podařil se mu šikovně vyřešit, mohl by se podělit o své zkušenosti? 3D Modely importované ze SketchUpu a dalších sftwarů se tímto stávají dle mého názoru málo použitelné.

Tomas
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2017
Stav: Offline
Bodů: 2979
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.zář.2017 v 09:02
Nevím jaké řešení nabízí Autodesk, osobně nejsem příznivcem těchto komplikovaných (geometricky) modelů v BIM modelu Revitu. Když už tam být musí (tedy hlavně pro vizualizaci, jinak takto detailně konstruované modely nejsou nutné), tak se pro půdorysné/pohledové zobrazení model vypne a v rodině se obkreslí jeho obrys tak, aby bylo zřejmé o co jde. Trvá to minutu a je klid.
Zpět nahoru
semhustej Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 19.srp.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
DraftSight, BricsCAD
Stav: Offline
Bodů: 16
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace semhustej Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.zář.2017 v 15:00
Děkuij za reakci. Toto je jediný způsob, který mě napadl, ale je poměrně pracný (importovaných objektů předpoládám poměrně hodně) a navíc neřeší problém při využití 3D pohledů, kde je mesh také viditelný.

Tomas
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9492:VIPPřevod mračna bodů na 3D model (postup, tipy).
Tip 9926:Jaká je maximální velikost sítě typu polyface mesh v AutoCADu?
Tip 1112:VIPJak snadno převést 3D plochu (NURBS) nebo 3D síť na objemové těleso?
Tip 9956:Jak převést obecnou 3D síť na NURBS povrch v AutoCADu?
Tip 6899:VIPSkrytí úhlopříčných hran na 3D objektech z Revitu.
Tip 3177:VIPJak přenést 3D model terénu na objem, popř. do Inventoru?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.