Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3683 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Roviny v 2D

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
PNCibiku Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 10.pro.2015
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad 2014
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PNCibiku Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Roviny v 2D
    Zasláno: 21.zář.2017 v 11:40
Chcel by som Vás poprosiť o radu... v ACAD 2014 v 2D sa mi posunuli roviny v ose Z... neviem akým spôsobom... prepol som si pohľad ej to posun asi 0.0000001 mm a kvôli tomu mi nevie prekrížene čiary chytať bod. Je možné neakým jednoduchým spôsobom zrovnať čiary do jednej roviny? Nechce sa mi to prekreslovať, lebo už je to ho veľa pokreslené. neviem ako sa tie roviny posunuli. Doteraz všetko v poriadku a zrazu to prestalo isť. 

ďakujem
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16702
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.zář.2017 v 12:10
Pokud jsou objekty posunuty jednotně v ose Z, můžete je všechny najednou posunout zpět do nuly příkazem POSUN - s vektorem posunu např. 0,0,-0.001. Jinak pro "zplacatění" výkresu lze využít Flatten nebo jiné metody - viz tipy.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
PNCibiku Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 10.pro.2015
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad 2014
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PNCibiku Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.zář.2017 v 12:13
Práveže niesu všetky. Sú len niektoré a niektoré sú na 0... on ten posun bol vidieť len pri maximálnom priblížení. Čiže všetky, ktoré sú posunuté ani en neviem označiť a manuálne posunúť. 

Pohybujem sa len v 2D... Kreslím štandardný 2d výkres... 
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2069
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.zář.2017 v 12:44
JAk píše p. Michl - vyberte je VŠECHNY (oknem, apod) - vše zapnout, rozmrazit a odemknout -
a buď jim ve vlastnostech nastavte Z všude 0 anebo uvedený příkaz FLATTEN (je v Expresstools) je rychlejší ...
J. Mantlík

Zpět nahoru
PNCibiku Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 10.pro.2015
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad 2014
Stav: Offline
Bodů: 4
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PNCibiku Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.zář.2017 v 12:46
použil som flatten a pomohlo... 

ďakujem veľmi pekne... :)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9755:VIPJak vybrat pracovní rovinu nebo plochu definující daný 2D náčrt Inventoru?
Tip 8957:Jak převést v Inventoru 2D náčrt na 3D náčrt?
Tip 10665:Jak dosáhnout toho, abych měl v různých podlažích viditelné různé osnovy?
Tip 10064:Jak zabránit reorientaci pohledu při editaci náčrtu Inventoru?
Tip 11174:V jaké rovině je definován tento náčrt?
Tip 238:Dostáváme podklady od geodetů, kde zaměřené body a spojnice jsou umístěny v různých výškách. Potřebovali bychom je nějak "splacatit" do roviny - do výšky 0.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.