Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4744 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Prechod A2017 vs. A2018

 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv
Autor
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2015-16
Stav: Offline
Bodů: 108
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Prechod A2017 vs. A2018
    Zasláno: 22.zář.2017 v 14:30
Potrebujem poradiť. Mám výkresy situácii v A2017, všetko je OK. Na rovnakom PC mám nainštalovaný A2018 pri otvorení tej istej situácie mi vypíše hlášku chýbajúcich fontov *.shx.

Migrácia nastavení z A2017 prebehla korektne, fonty skopírované korektne,

c:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 2017\Fonts\
c:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 2018\Fonts\

c:\Users\xxx\AppData\Roaming\Autodesk\AutoCAD 2017\R21.0\csy\Support\
c:\Users\xxx\AppData\Roaming\Autodesk\AutoCAD 2018\R22.0\csy\Support\

Vyskúšaný prevod (e-Transmit) z A2017 danej situácie. Spustenie v A2018 opať chýbajúce *.shx:
dgnlstyle-zpmzml.shx
dpp.shx

Ďakujem za radu
milan
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16552
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.zář.2017 v 14:44
Z názvů SHX souborů soudím, že nejde o fonty ale o symboly - např. do typů čar. Tyto soubory by měly být předávány vždy s daným výkresem a měly by být pro AutoCAD dostupné buď u výkresu (v jeho složce) nebo ve vyhledávací cestě. Pravděpodobně tedy není nastavena stejná vyhledávací cesta ve verzi 2017 a 2018 (viz Možnosti).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2015-16
Stav: Offline
Bodů: 108
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.zář.2017 v 15:10
V cestách mám nakopírované rovnaké súbory, neviem kde môže byť ešte problém.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 29887/cesty_2017-09-22_15-10-45.jpg


milan
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16552
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.zář.2017 v 19:06
Zkuste zjistit, kde se konkrétní SHX soubor hledá - např. jestli není odkázán absolutní cestou v LIN definici. Např. pomocí DBXscanSHX.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2015-16
Stav: Offline
Bodů: 108
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.zář.2017 v 19:27
Nie som v Acad-e odborník, neviem zistiť daný odkaz. Skúšam hoci čo. Otváram súbory v A2017 všetko OK. Akonáhle otvorím ten istý výkres v A2018 stále chýbajú *.shx. Načítal som GGmenu, skontroloval cesty, skopíroval fonty,...Skúsil som i prevod z A2017 (*.zip) a následne načítal v A2018. Stále nič. Neviem si poradiť Cry.
milan
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16552
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.zář.2017 v 21:03
Ještě zkuste napsat příkaz (včetně závorek):

(findfile "dpp.shx")

- vypíše odkud načítá ty SHX soubory. Utilita Depends (viz Download) když tak vypíše všechny externí závislosti daného výkresu.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2015-16
Stav: Offline
Bodů: 108
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.zář.2017 v 22:08
Napísal som príkaz, tak ako píšete a stále nič. Stiahol som utilitu Depends pridal v Sprava\Načítať aplikáciu...a neviem, kde vypíše závislosti....

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 29887/findfile_dpp.png


milan
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16552
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.zář.2017 v 22:16
Ten findfile vypíše "nil" v případě že soubor není nalezen. Zkuste jej ale v té verzi 2017 - tam by měl vypsat cestu.

Depends se po načtení spouští napsáním příkazu DEPENDS.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Kosík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
ACA 2017 + DT+, Revit 2017
Stav: Offline
Bodů: 371
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kosík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.zář.2017 v 08:59
Přeji příjemný den
Proč si jednoduše ty shx soubory z 2017 nekopírujete a nevložíte do adresáře, kde je 2018 hledá nebo do adresáře toho dwg? Můžete si vytvořít samostatný adresář všeho, co vlastního používáte a vždy při přechodu na novou verzi si k tomu uděláte cestu?
Jan Kosík
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2015-16
Stav: Offline
Bodů: 108
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.zář.2017 v 09:00
Posielam obr. po spustení A2017 a A2018 aj DEPENDS. Neviem si poradiť.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 29887/A2017_02_2017-09-24_08-59-17.png Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 29887/A2018_01_2017-09-24_08-59-30.png Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 29887/A2018_02_2017-09-24_08-59-43.png Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 29887/A2018_03_2017-09-24_08-59-51.png



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 29887/A2017_01_2017-09-24_08-58-58.png


milan
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2015-16
Stav: Offline
Bodů: 108
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.zář.2017 v 09:02
Píšem o tom hore, všetko som nakopíroval do rovnakých adresárov a načítal cesty. Ďakujem
milan
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2015-16
Stav: Offline
Bodů: 108
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.zář.2017 v 09:17
Už som vyskúšal aj načítanie rovnakých ciest a nič nepomohlo.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 29887/A_rovnake_nastavenie.png


milan
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16552
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.zář.2017 v 09:58
Z těch obrázků plyne, že hlavním výkresu není ten SHX používán - zřejmě bude v nějakém xrefu. Zkuste ve verzi 2017 ten findfile.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2015-16
Stav: Offline
Bodů: 108
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.zář.2017 v 11:39
Ďakujem, našiel som v dvoch xref výkresoch tie chýbajúce *.shx. Ako mám ďalej postupovať. Dá sa nejako "vytiahnúť" tie *.shx. Pri spustení príkazu (findfile "dpp.shx") mi v A2017 v daných xref vypíše "nil".
Až pri otvorení jednotlivých xref v A2018 som zistil v ktorých sa tie *.shx nachádzajú. Vopred ďakujem za radu.
 
milan
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16552
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.zář.2017 v 11:52
Jakmile zjistíte (např. přes findfile), ve kterých adresářích se SHX nacházejí, přidejte tyto adresáře do vyhledávací cesty nebo (nejsou-li odkazovány absolutní cestou) ty SHX nakopírujte někam do stávající vyhledávací cesty.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2015-16
Stav: Offline
Bodů: 108
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.zář.2017 v 12:09
Problém je, že viem že daný súbor obsahuje "dpp.shx" a po spustení (findfile "dpp.shx") v A2017 mi vypíše "nil".
Neviem kde robím  chybu...

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 29887/Snímka_obrazovky_5.png


milan
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16552
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.zář.2017 v 13:21
Pokud tento výkres skutečně na dpp.shx odkazuje, pak na něj tedy musí odkazovat včetně absolutní (resp. relativní) cesty. Zjistit by ji měl Depends, nebo pak bude uvedena např. přímo v .LIN definici typu čáry nebo v reportu příkazu eTransmit.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2015-16
Stav: Offline
Bodů: 108
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.zář.2017 v 13:29
Z reportu eTransmit:
...Následující soubory nelze nalézt:
    cssimp.(shx,ttf)
    dpp.(shx,ttf)
, čo s tým teraz....
milan
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4993:VIPHrubé a rozmazané linie ve vystínovaném pohledu Inventoru 11.
Tip 5058:Jaký je rozdíl mezi PS a ne-PS verzí plotru HP DesignJet?
Tip 4451:Kusovník vs. rozpiska, novinky kusovníku v Inventoru 10.
Tip 4258:Mohu v Inventoru 2012, 2010, 2008, 11, 10, 9, 8 uložit soubory pro starší verzi Inventoru?
Tip 11081:Nesprávné kaskádování licencí Inventor vs. Product Design Suite 2017.
Tip 10829:Jak nastavit přesnost (počet desetinných míst) pro výpis „Návrhové linie koridoru“?


 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,437 sekund.