Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4110 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Zablokovaný pohyb součástí v sestavě

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Matyss Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 29.zář.2017
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor 2016, AutoCAD 2016
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Matyss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zablokovaný pohyb součástí v sestavě
    Zasláno: 29.zář.2017 v 19:41
Zdravím všechny,
mám vymodelovanou trochu větší sestavu a zjistil jsem, že se vazby nechovají tak, jak mají. Například nyní, když vytvořím jednoduchou vazbu "proti sobě", tak součást se na plochu sice "zavazbí", ale už s ní pomocí myšky nelze pohybovat v žádných osách, ačkoli ta jedna vazba na to nemá vliv. Jiný příklad: mám páku s oky na koncích. Do jednoho oka vložím pouzdro a hle, páku nemůžu ani posunout. Když ji chytnu myškou, tak se kurzor změní na škrtlé kolečko (zákaz stání). Když si otevřu novou čistou sestavu, vše šlape, jak má. 
Nevíte prosímvás někdo, co s tím? Díky za každou radu.
Zpět nahoru
madep Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.pro.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Solid Edge 2D
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace madep Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.říj.2017 v 14:38
Made in Inventor. Nejste sám. Mě, když se tohle začne dít, tak mi většinou vzápětí vyskočí okno, že antivir byl aktualizován a nebo se chce aktualizovat windows. Takže i když mám rychlej počítač se super grafikou, můžu jít na cigáro, protože dobrejch deset minut se s tím nedá nic dělat. V tom horším případě zbělá obrazovka a Inventor spadne.

Martin Depta
MORIS design s.r.o.
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 278
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.říj.2017 v 08:08
Zrovna tohle jsem řešil minulý týden.
Dělal jsem úpravy na nějaké sestavě a furt nemohl dohledat kde je nějaká vazba která brání tomu že když to čapnu myší že se to nehýbe. Pak jsem zjistil že sice s tím takto hýbat nejde ale vazbu to nemá Angry
 
Nevím proč se to děje.
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
horror Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 03.kvě.2010
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor 2018, AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 24
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horror Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.říj.2017 v 11:49
U nás ve firmě na tohle také často narážíme v podstatě všichni v našem oddělení. Jednoduchá sestava, a přesto díl zavazbený třeba třemi vazbami se nechce pohnout ani po uvolěnní všech třech. Někdy díl drží vazba úhlová ač to zní nesmyslně, jindy hold neviditelná síla. Je to zvláštní...
Zpět nahoru
Matyss Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 29.zář.2017
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor 2016, AutoCAD 2016
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Matyss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.říj.2017 v 19:05
Děkuji za odezvy, příčinu jsem hledal tak dlouho, až mě to přestalo bavit a začal jsem nanovo. Jenom se těším, až se to stane znovu... Podle toho, co zde píšete, je to asi chyba programu. Ale stejně děkuji, nejdřív jsem byl sám na sebe naštvaný, že jsem si to zmrvil sám, teď alespoň vím, že za to tak úplně nemůžu :D
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 880
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.říj.2017 v 11:07
Je to sázka do loterie - zkusit si to hlídat, kdy se to vzalo ať se tomu přijde na kloub. Protože je to opravdu systémové (takhle jsem se přes hodinu pral s 2 roky starým projektem, protože jsem potřeboval něco posunout a furt to nešlo). Nakonec se vypla jiná vazba a lup šlo to )
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 4766:Adaptivní pohyb součásti.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 3565:VIPŘízení animace v Inventoru pomocí několika vazeb (parametrů).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.