Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4040 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Tečná vazba dvou rovinných ploch

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
STEPIondra Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.říj.2012
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace STEPIondra Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Tečná vazba dvou rovinných ploch
    Zasláno: 06.říj.2017 v 08:28
Zdravím,

Zkoušel už někdo vyřešit tečný dotyk dvou rovinných ploch?

Modelová situace:
Mám dva nosníky (např. plná čtvercová tyč), kdy jeden potřebuji připevnit k druhému dotykem - bude se měnit úhel tohoto dotyku. A potřebuji aby dotyk byl při pravém úhlu celou plochou, v případě jiného úhlu pouze hranou, bez vzájemného průniku.

Mohl by mi někdo poradit, jak docílím takovéhoto dotyku, jestliže je vůbec v Inventoru reálný?
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 289
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.říj.2017 v 08:43
Zdravím,
 
myslíte něco takového?
 
první vazba proti sobě je plocha na jednom hranolu a hrana na druhém.
Vazba úhel vyberete dvě plochy a zadáte úhel
3. vazba Stejný směr už je jen zarovnání čelních ploch hranolů na sebe
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 55100/vazba.JPG

Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 889
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.říj.2017 v 08:52
Jako akademická otázka je to dobré, ale v praxi bych to asi nedoporučil. Záleží na tom, k čemu to má sloužit, ale pravděpodobně narazíte na problémy. Sestava se řídí jedním parametrem "Uhel"

Připojené souboryzip
uploads/9996/20171006-01.zip
 
Zpět nahoru
STEPIondra Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.říj.2012
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace STEPIondra Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.říj.2017 v 09:00
Něco takového. Akorát jde o to, aby se to mohlo naklánět v úhlu zhruba 45-135 stupňů vůči sobě. Tudíž by mi nestačilo Vaše řešení hrana/úhel (0-90 stupňů), protože potřebuji zohlednit možné překlopení na druhou hranu, ale stále dodržet kontakt bez průniku.

Přiložený obrázek zobrazuje všechny možné stavy, kterých potřebuji dosáhnout:
dotyk jednou hranou - 45°
dotyk celou plochou - 90°
dotyk druhou hranou - 135°


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 44601/Výstřižek.JPG

Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 889
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.říj.2017 v 09:22
No tak po úpravě  pro 0 -180 takto:
Zpět nahoru
STEPIondra Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 19.říj.2012
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace STEPIondra Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.říj.2017 v 09:30
Původně odeslal(a) Navara Navara napsal(a):



No tak po úpravě  pro 0 -180 takto:


Jo, tohle řeší tento můj problém. Já se jen snažil vyhnout iLogic, protože u nás ve firmě není příliš oblíbený. Ale v tomto konkrétním případě se mu nejspíše nevyhnu.

Každopádně děkuji za nasměřování
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 889
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.říj.2017 v 09:34
Pokud se chcete vyhnout iLogicu, tak by to mělo jít spočítat. Podle velikosti úhlu a vzdálenosti hran dopočítáte velikost odsazení Hrana-Plocha. Ale připravte se na to, že ten vzorec bude obluda. Zkusím najít tip, jak se píšou v parametrech podmínky.
 
EDIT:
 


Upravil Navara - 06.říj.2017 v 09:38
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9335:Rozměrová hodnota nebo výsledná geometrie nejsou konzistentní se stávající konfigurací.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 7379:Jak vytvořit přechodovou vazbu v Inventoru?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.