Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Permonik ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.říj.2011 Lokalita: ČR (MS) Používám: Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360 Stav: Offline Bodů: 495 |
![]() Zasláno: 11.říj.2017 v 09:46 |
Dobrý den,
existuje možnost jak v Inventoru porovnát shodnost dvou modelů? Asi 2 měsíce zpátky jsem udělál dva modely (.ipt) a jsou vcelku složite a chci siověřit zda jsou 100 procentně shodné. Myslím že jsem asi půl-rok zpátky viděl něco od Autodesku na porovnaní součásti zda jsou stejné, zrcadlové a nebo rozdílné. |
|
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
|
|
![]() |
|
maiklss ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 08.říj.2008 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor Stav: Offline Bodů: 1627 |
![]() |
Vložit oba dva do sestavy na stejném umístění a pak před odvozený model nechat oříznout rozdíl.
SolidWORKS umí přímo prvek porovnání:)
|
|
Když můžu pomůžu:)
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.říj.2011 Lokalita: ČR (MS) Používám: Fusion 360, Inventor 2018 Prof., AutoCad 360 Stav: Offline Bodů: 495 |
![]() |
Vložil jsem do sestavy.
Dál jsem nový prvek-> odvodit a tam jsem dál u jednoho dílu plus, u druhého minus a pak to přehodíl, v obou případech jsem neviděl nic. Takže asi tak nějak? Solid prý to umí. Možna Fusion by to zvladnul |
|
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
|
|
![]() |
|
Ľubomír Pápay ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: Slovensko Používám: AIS2009, AIS 2012 Stav: Offline Bodů: 960 |
![]() |
Asi su teda zhodé...ale ak chcete mat uplnu istotu, pozrite si vo vlastnostich oba objemy. Ak su rovnake, je vysoko pravdepodobne ze su rovnake, ale nemusia byt... Potom ich vlozte do zostavy na rovnaku suradnicu a dajte skontrolovat koliziu. Objem ktory Vam vypocita by sa mal rovnat objemu ktory ste si pozreli pri jednotlivych partoch...bud teda budu vsetky tri objemy totozne, alebo budu totozne dva (tie mensie)...
|
|
Ľubomír Pápay
Inventor 2009,2012 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Díky, to vcelku lepší postup než první. Vypada to že jsou totožne. (Pokud je tam drobna odchylka, tak to není chyba, kterou je nutno řešit).
Objem1: 2750,716 mm^3 Objem2: 2750,716 mm^3 Objemkolize: 2750,720 mm^3 Zajimavé, že objem kolize je větší než objem jednotlivých součásti :-) |
|
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,191 sekund.