Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3587 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Porovnání 2 součástí

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 391
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Permonik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Porovnání 2 součástí
    Zasláno: 11.říj.2017 v 09:46
Dobrý den,

existuje možnost jak v Inventoru porovnát shodnost dvou modelů? Asi 2 měsíce zpátky jsem udělál dva modely (.ipt) a jsou vcelku složite a chci siověřit zda jsou 100 procentně shodné.

Myslím že jsem asi půl-rok zpátky viděl něco od Autodesku na porovnaní součásti zda jsou stejné, zrcadlové a nebo rozdílné.
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1253
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2017 v 09:48
Vložit oba dva do sestavy na stejném umístění a pak před odvozený model nechat oříznout rozdíl.
SolidWORKS umí přímo prvek porovnání:)
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 391
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Permonik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2017 v 11:07
Vložil jsem do sestavy.
Dál jsem nový prvek-> odvodit a tam jsem dál u jednoho dílu plus, u druhého minus a pak to přehodíl, v obou případech jsem neviděl nic. Takže asi tak nějak?

Solid prý to umí. Možna Fusion by to zvladnul
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 812
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2017 v 12:42
Asi su teda zhodé...ale ak chcete mat uplnu istotu, pozrite si vo vlastnostich oba objemy. Ak su rovnake, je vysoko pravdepodobne ze su rovnake, ale nemusia byt... Potom ich vlozte do zostavy na rovnaku suradnicu a dajte skontrolovat koliziu. Objem ktory Vam vypocita by sa mal rovnat objemu ktory ste si pozreli pri jednotlivych partoch...bud teda budu vsetky tri objemy totozne, alebo budu totozne dva (tie mensie)...
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Permonik Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
Fusion 360, AutoCad 360
Stav: Offline
Bodů: 391
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Permonik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.říj.2017 v 08:33
Díky, to vcelku lepší postup než první. Vypada to že jsou totožne. (Pokud je tam drobna odchylka, tak to není chyba, kterou je nutno řešit).

Objem1:
2750,716 mm^3
Objem2:
2750,716 mm^3
Objemkolize:
2750,720 mm^3  Zajimavé, že objem kolize je větší než objem jednotlivých součásti :-)
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9951:iLogic pravidlo - kontrola ručního přepsání iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,438 sekund.