Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 6445 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Rozvin spirály

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
IvoBe Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 11.čvc.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inv Professional 2017 Win10 na HP Z 400 K620
VIP
Stav: Offline
Bodů: 253
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace IvoBe Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Rozvin spirály
    Zasláno: 12.říj.2017 v 08:36
Zdravím, už se to tu asi kdysi řešilo, nicméně: dá se nějak rozvinout plechový tvar podle obrázku? Je to vytvořeno jako jeden závit spirály, kdy základní profil je obdélník. Teoreticky je to rozvinutelné (přímková plocha), prakticky mi to Inventoru nejde...



Připojené souboryiptuploads/627/part.ipt



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 627/01.jpg


Ivo Bešťák
VIBROS s.r.o.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 883
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2017 v 09:38
Tohle rozvinout nejde. Ta horní plocha totiž není rovinná. Přímková plocha to sice je, ale to je rotační hyperboloid taky. A u něj by nikdo rozvin nečekal.
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 446
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2017 v 09:45
Původně odeslal(a) Navara Navara napsal(a):

Tohle rozvinout nejde. Ta horní plocha totiž není rovinná. Přímková plocha to sice je, ale to je rotační hyperboloid taky. A u něj by nikdo rozvin nečekal.
 
Opravdu nikdo??? S tím absolutismem opatrně.
Znám pár takových..., kteří by jej čekali určitě :-)
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
EuroTec Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor 2016
Stav: Offline
Bodů: 289
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace EuroTec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2017 v 09:55
Deskriptivní geometrie říká, že to rozvinout lze.
Milan Denk

EuroTec JKR
Zpět nahoru
IvoBe Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 11.čvc.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inv Professional 2017 Win10 na HP Z 400 K620
VIP
Stav: Offline
Bodů: 253
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace IvoBe Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2017 v 10:05
Kdysi se to tady řešilo a skončilo to tím, že to v Invetoru nejde a SolidWors si s tím poradil...... šlo mi o to, jestli se to už Inventor nenaučil... Já v reálu stejně vypálím půdorysný tvar a ten roztáhneme. 
Ivo Bešťák
VIBROS s.r.o.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 883
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2017 v 10:19
Původně odeslal(a) EuroTec EuroTec napsal(a):

Deskriptivní geometrie říká, že to rozvinout lze.
 
Můžu se zeptat jak?
Zpět nahoru
Viktor Porubský Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 06.čvc.2015
Lokalita: Slovakia
Používám:
Inventor2018
Stav: Offline
Bodů: 39
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Viktor Porubský Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2017 v 10:27
Jediná možnosť ktorá je dostupná pri tvorbe rozvinu takejto špirálovej plochy je do rovného kruhu:

Upravil Viktor Porubský - 13.říj.2017 v 10:59
Zpět nahoru
raspi Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 20.úno.2009
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD Mechanical, VariCAD, Inventor, Solidworks
Stav: Offline
Bodů: 187
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace raspi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2017 v 10:29
Já to mám takto:


Připojené souboryiptuploads/14067/Šnek.ipt

Zpět nahoru
EuroTec Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor 2016
Stav: Offline
Bodů: 289
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace EuroTec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2017 v 12:50
Už nevím přesně jak, ale za dob studií jsme malovali rozvin ručně pomocí tužky a pravítka s tím, že to je jediné rozvinutelná 3d plocha.
Milan Denk

EuroTec JKR
Zpět nahoru
Lubomír Polesný Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 30.zář.2010
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor
Stav: Offline
Bodů: 344
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Polesný Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2017 v 13:29
Lubomír Polesný

CAD Studio a.s.
Zpět nahoru
IvoBe Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 11.čvc.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inv Professional 2017 Win10 na HP Z 400 K620
VIP
Stav: Offline
Bodů: 253
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace IvoBe Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.říj.2017 v 10:54
WOW
@raspi: mohu použít?
Díky všem, panu Polesnému za tip.
Ivo Bešťák
VIBROS s.r.o.
Zpět nahoru
raspi Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 20.úno.2009
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD Mechanical, VariCAD, Inventor, Solidworks
Stav: Offline
Bodů: 187
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace raspi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.říj.2017 v 11:50
Jasně že ano. Smile
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9691:Rozvin pravidelné šnekovice - plechový díl.
Tip 4304:VIPSnadné vytvoření pole prvků rozmístěných podél křivky v Inventoru.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,375 sekund.