Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5599 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Závity - nelze vytvořit

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 441
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Závity - nelze vytvořit
    Zasláno: 12.říj.2017 v 10:07
Zdravím,
nejdou nám v Inventoru v prostředí součásti tvořit závity. Vnější ani v díře. Dialog vnějšího závitu ani nenaběhne (Inventor se "nezasekne" - okno dialogu není schované) a v dialogu díry nelze na závitovou díru přepnout. Nevyhazuje to žádnou hlášku.
Nic jsme v nastavení neměnili. Soubor Thread.xls je na správném místě a lze běžně otevřít v Excelu.
 
Možná to souvisí se včerejší aktualizací Windows.
 
Nepotkalo to ještě někoho?
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 441
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2017 v 10:20
Již jsem objevil řešení:
 
Proč k tomu došlo je mi zatím záhadou.
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 155
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2017 v 15:49
Taky mi to nejde od dnešního rána. Kolegovi z jiné firmy se ukázali stejné problémy. Moje podezření padá na včerejší aktualizaci windousů. 
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
Viktor Porubský Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 06.čvc.2015
Lokalita: Slovakia
Používám:
Inventor2016
Stav: Offline
Bodů: 36
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Viktor Porubský Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2017 v 15:51
áno máte pravdu. Túto nefunkčnosť má na svedomí aktualizácia windowsu : „2017-10 Kumulativní aktualizace pro Windows 10 Version 1703 pro systémy typu x64 (KB4041676)“ 

Problém je možné odstrániť buď postupom p. Dostála a podľa tipu: http://www.cadforum.cz/cadforum/soubor-soucasti-clenu-se-nepodarilo-aktualizovat-pri-vkladani-tip9198 ;

alebo odinštalovaním tejto aktualizácie. 
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 278
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.říj.2017 v 08:22
Včera se mi taky instalovali aktualizace tak to zkouším a ono to chodí.
Hledám zmíněnou aktualizaci a v tom mi dojde že aktualizace je pro Windows 10 a já mám Windows 7 Embarrassed
 
Tak se zdá že s Windows 7 resp. u jejich aktualizací je to OK. (zatím)
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
raspi Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 20.úno.2009
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD Mechanical, VariCAD, Inventor, Solidworks
Stav: Offline
Bodů: 181
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace raspi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.říj.2017 v 09:28
Tak mám ten samý problém s Win7 a Inventor 2015.

U Win7 se jedná o aktulizaci KB4041681. Nic jiného než její odinstalace nepomohlo.


Upravil raspi - 13.říj.2017 v 10:27
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9198:Soubor součásti členu se nepodařilo aktualizovat - při vkládaní šroubu z Obsahového centra. (nejde vytvořit závit)
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 4783:VIPNelze vložit součást z Obsahového centra (chybí obrázek, informace).
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,422 sekund.