Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3076 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Závity - nelze vytvořit

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 443
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Závity - nelze vytvořit
    Zasláno: 12.říj.2017 v 10:07
Zdravím,
nejdou nám v Inventoru v prostředí součásti tvořit závity. Vnější ani v díře. Dialog vnějšího závitu ani nenaběhne (Inventor se "nezasekne" - okno dialogu není schované) a v dialogu díry nelze na závitovou díru přepnout. Nevyhazuje to žádnou hlášku.
Nic jsme v nastavení neměnili. Soubor Thread.xls je na správném místě a lze běžně otevřít v Excelu.
 
Možná to souvisí se včerejší aktualizací Windows.
 
Nepotkalo to ještě někoho?
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 443
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2017 v 10:20
Již jsem objevil řešení:
 
Proč k tomu došlo je mi zatím záhadou.
Zpět nahoru
Lukáš Záruba Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 02.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 167
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lukáš Záruba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2017 v 15:49
Taky mi to nejde od dnešního rána. Kolegovi z jiné firmy se ukázali stejné problémy. Moje podezření padá na včerejší aktualizaci windousů. 
Budu rád za radu i případně všelijaké postřehy.
Zpět nahoru
Viktor Porubský Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 06.čvc.2015
Lokalita: Slovakia
Používám:
Inventor2018
Stav: Offline
Bodů: 39
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Viktor Porubský Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2017 v 15:51
áno máte pravdu. Túto nefunkčnosť má na svedomí aktualizácia windowsu : „2017-10 Kumulativní aktualizace pro Windows 10 Version 1703 pro systémy typu x64 (KB4041676)“ 

Problém je možné odstrániť buď postupom p. Dostála a podľa tipu: http://www.cadforum.cz/cadforum/soubor-soucasti-clenu-se-nepodarilo-aktualizovat-pri-vkladani-tip9198 ;

alebo odinštalovaním tejto aktualizácie. 
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 289
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.říj.2017 v 08:22
Včera se mi taky instalovali aktualizace tak to zkouším a ono to chodí.
Hledám zmíněnou aktualizaci a v tom mi dojde že aktualizace je pro Windows 10 a já mám Windows 7 Embarrassed
 
Tak se zdá že s Windows 7 resp. u jejich aktualizací je to OK. (zatím)
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
raspi Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 20.úno.2009
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCAD Mechanical, VariCAD, Inventor, Solidworks
Stav: Offline
Bodů: 187
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace raspi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.říj.2017 v 09:28
Tak mám ten samý problém s Win7 a Inventor 2015.

U Win7 se jedná o aktulizaci KB4041681. Nic jiného než její odinstalace nepomohlo.


Upravil raspi - 13.říj.2017 v 10:27
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 16702
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2017 v 06:52
Microsoft přislíbil opravu v nejbližším Windows Update.

Do té doby pomohou postupy dle blogu http://www.inventorguru.cz/2017/10/pozor-na-ms-windows-update-zavity-v.html
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
MPS Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 31.srp.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2011,Inventor2012
Stav: Offline
Bodů: 1
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MPS Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.lis.2017 v 12:06
díky za návod, po změně hodnoty v registru zase funguje
Zpět nahoru
Jan Rais Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 30.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD, Inventor
Stav: Offline
Bodů: 169
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Rais Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.pro.2017 v 22:34
Proč AUTODESK sám neuveřejní návod na odstranění problému??? 
Kdo neví, že je na tomto fóru rada co s tím, tak mu tato funkce Inventoru nebude fungovat do doby, než se (někdy) dočká upgrade Windows. 

To platíme AUTODESKu malé peníze? 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Online
Bodů: 16702
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.pro.2017 v 23:29
Autodesk to původní řešení také někde má v Knowledgebase. Ale problém byl způsoben chybou Microsoft update (říjnovou) a v následném, listopadovém Windows update byl opět odstraněn. Takže ti, kdo hned instalují aktualizace Windows, byli problémem zasaženi i následně vyléčeni.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
janovskyjdk Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.lis.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor Prof. 2015
Stav: Offline
Bodů: 71
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace janovskyjdk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.pro.2017 v 09:46
Dobrý den,
závity už fungují, ale zase se objevily jiné problémy (viz. příspěvek Pomalost aktivace příkazu vazby).
Jak jste tam sám zmínil, Microsoftu se v poslední době s aktualizacemi moc nedaří...
Autodesk problémy zrovna v těchto případech nezpůsobil a nedá se říct, že by se tomu nevěnoval,
viz. např.: 
https://forums.autodesk.com/t5/inventor-forum/inventor-2016-constrain-dialog-box-slow-to-appear/td-p/7532513

https://forums.autodesk.com/t5/inventor-forum/windows-10-fall-creator-update-inventor-performance-issue/td-p/7484773

https://knowledge.autodesk.com/support/inventor-products/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Autodesk-Inventor-Slow-open-of-constraint-dialog-after-installed-Microsoft-Windows-10-Update-1709.html

Asi je to všechno už moc komplikované, takže nezbývá než pátrat a obrnit se trpělivostí.
Díky za CAD Forum Smile
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9198:Soubor součásti členu se nepodařilo aktualizovat - při vkládaní šroubu z Obsahového centra. (nejde vytvořit závit)
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 4783:VIPNelze vložit součást z Obsahového centra (chybí obrázek, informace).
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,516 sekund.