Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3339 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Aktualizace bloku makrem

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1253
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Aktualizace bloku makrem
    Zasláno: 13.říj.2017 v 06:41
Dobrý den nemáte někdo prosím makro na přehrání bloku s tím že tam zůstanou hodnoty které tam byly předepsány???
Mám výkresy s se starým rohovým razítkem  a potřebuji je přehrát na nové  ale vypisovat znovu  text do atributů ručně je až poslední možnost.


Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16702
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.říj.2017 v 06:46
Myslím, že RIBlock nebo i jiné "nahrazovače" bloků zachovávají hodnoty atributů:
http://www.cadforum.cz/cadforum/nahrazeni-instanci-bloku-i-dynamickych-jinym-blokem-tip11438
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1253
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.říj.2017 v 07:43
A existuje takový který dostane seznam výkres a tam provede záměnu dle potřeby?
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16702
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.říj.2017 v 08:59
Ano, kterýkoliv co komunikuje řádkově. Tedy třeba i -BLOCKREPLACE nebo _-INSERT - viz:
Na seznam výkresů jej můžete formou skriptu aplikovat pomocí ScriptPro.
 
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9105:VIPVýpočet celkové ceny IAM sestavy z cen jejích jednotlivých součástí (makro).
Tip 9737:VIPiLogic makro pro vytvoření a aktualizaci bodu v těžišti sestavy.
Tip 3183:VIPAutomatická aktualizace databázových popisek.
Tip 5775:Automatické zobrazení těžiště sestavy Inventoru.
Tip 6719:Jak vybrat všechny bloky stejného jména?
Tip 6857:AutoCAD píše: "Aktualizuji indexy bloku *Model_Space"


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.