Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4807 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Rozvin - výkres

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mintenkeris Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 13.říj.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, AutoCad
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mintenkeris Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Rozvin - výkres
    Zasláno: 13.říj.2017 v 10:08
Ještě bych k tomu připojil. Ve výkresu mám vloženou sestavu plechovou pak chci vložit na výkres ještě díly jednotlivě a tak aby v sestavě byly ohnuté a samostatně rozvinuté.
Nevíte jak na to? Ouch
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 278
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.říj.2017 v 10:36
dáte vložit do výkresu pohled toho samostatného dílu a v tabulce vyberete rozvin
v modelu musíte mít nejdřív rozvin již udělaný, jinak je v tabulce políčko Rozvin zašedlé
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 55100/rozvin.JPG

Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
Lubomír Baďura Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor 2017
VIP
Stav: Offline
Bodů: 52
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lubomír Baďura Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.říj.2017 v 11:01
Dobrý den, taky se připojím s dotazem:
zmíněný způsob funguje pouze u výkresu součásti (pokud se nemýlím :-)). Potřeboval bych ale rozvin vložit do výkresu sestavy svařence, kde vkládáme i výkresy jednotlivých dílů před svařením (tyto nemají své separátní výkresy). Máte nějaký typ, jak toto zařídit? Děkuji.
Lubomír Baďura
Zpět nahoru
Mintenkeris Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 13.říj.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, AutoCad
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mintenkeris Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.říj.2017 v 11:17
Zkoušel jsem to a políčko stále  zašedlé. Dal jsem rozvin jak v samotném modelu dílu tak jsem pak i zkusil rozvin pouze v sestavě a nic. Když rozvinu tak se narovná jak vrátím tak zase zpět. =( 
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 278
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.říj.2017 v 11:57
no v tabulce si nejprve můžete vybrat který model chcete použít - můžete vložit jakýkoli díl, sestavu,...

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 55100/rozvin_2017-10-13_11-57-38.JPG

 
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
Mintenkeris Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 13.říj.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, AutoCad
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mintenkeris Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.říj.2017 v 11:02
To jsem samozřejmě udělal.. prvně vložil sestavu. pak jednotlivé díly. U dílu který chci rozvinout a je v ohybu je políčko zašedlé. Jediná možnost je otevřít soubor s dílem nebo sestavu a provést rozvin tam. Pak se ale rozvin projeví i na výkresu sestavy na stejném listu. =( 
Zpět nahoru
Denk Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 13.říj.2017
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor 2018
Stav: Offline
Bodů: 1
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Denk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2017 v 23:15
A co je na tom divného? výkres pouze interpretuje model. Proto nevím jak chcete udělat rozvin ze sestavy. Rozvinout lze pouze plechový díl .ipt
Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM
Stav: Offline
Bodů: 246
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horalek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2017 v 23:30
To co píšete není vůbec žádný problém. Je to tak, jak pise Simunek.
1. Překontrolujte si, zdali máte v jednotlivých dílech (ipt) vygenerované rozviny (v tom bude ta vaše chyba).
2. Vkládejte pohledy na součásti pomocí příkazu "Základní pohled".

Zpět nahoru
Mintenkeris Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 13.říj.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, AutoCad
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mintenkeris Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2017 v 08:23
U modelu rozvin mám a stejně nefunguje. viz obr

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 80181/Bez_názvu.png


Zpět nahoru
Rumisch Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.led.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor 2016
Stav: Offline
Bodů: 379
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Rumisch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2017 v 08:38
1. U modelu nemate ziaden rozvin, chyba Vam tam. Vidno to na v strome tvorby dielu.
2. Ak by Ste mali rozvin, v idw by sa Vam ponuka vlozeia rozvinu spristupnila.
3. Plechova karta, zvolit, hrubku, a zadat rozvin.
Peter Rumis

Inv.2018
Vault Professional 2018

Windows 7 Prof

CAD konstrukter

Rubble Master





Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2018 Professional
Stav: Offline
Bodů: 278
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2017 v 08:38
No ale co se týká modelu tak ve stromě rozvin vůbec nevidím.
 
Rozvin musíte dát ne ikonou "Rozvin" v sekci Upravit ale pomocí ikony "Přejít na rozvin" v sekci Rozvin! (nevím jak se to jmenuje v anglické verzi)
 
 
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
Mintenkeris Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 13.říj.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, AutoCad
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mintenkeris Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2017 v 08:50
Děkuji už to šlape =)
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 439
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2017 v 08:51

Tohle se už jen od pohledu rozvinout nemůže.

Důvod: Je tam namodelována šikmá hrana!
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 439
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2017 v 08:53
Aha, tak vidím že mě kolegové předběhli a zřjmě se i lépe podívali. To pondělní ráno...  :-)
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
Jan Videcký Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 12.lis.2010
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 55
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Videcký Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2017 v 08:57
@Mintenkeris
Zdravím Vás,
použijte prosím příkaz dle obr. - vytvoříte skutečný rozvin. Použil jste rozvin v průběhu modelování k tvorbě složitějších výstřihů.

Hezký den
Videcký Jan
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 28606/obr-rozvin.PNG


Ing. Jan Videcký, senior konzultant
CAD Studio a.s.
Autodesk Platinum Partner – CAD/GIS řešení
www.cadstudio.cz   www.cadforum.cz   blog.cadstudio.cz



Zpět nahoru
Rumisch Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.led.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor 2016
Stav: Offline
Bodů: 379
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Rumisch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2017 v 09:00
To Radek001, ta sikma hrana INV nevadi. Ak myslite tuto

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 324/Sikma_hrana.JPG

Peter Rumis

Inv.2018
Vault Professional 2018

Windows 7 Prof

CAD konstrukter

Rubble Master





Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 439
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.říj.2017 v 09:01
Myslel jsem tu tesne pod tim. Dvojitou caru.
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,406 sekund.