Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5230 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

AutoCad prosim o radu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
gari51 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.úno.2015
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2013
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace gari51 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: AutoCad prosim o radu
    Zasláno: 14.říj.2017 v 21:57
dobry den  
robim v autocade 2016 a chcem zacat kreslit vo vzdialenosti od urciteho budu.... dam usecku prejdem myskou na daky bod zadam vzialenost dam enter, a  chce by som aby ma dalo do vzdialenosti ktoru som zadal ale neda ma  nefunguje to tak ako si predstavujem .... vzdy musim urobit dlhu usecku npr 3500 aby som sa dostal do tej vzialenosti a potom pokracovat a vymazat tu usecku .... da sa to dako nastavit ze len kurozorom prejdem na bod zadam 3500 a posunie ma dalej presne o 3500 ? 

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
VIP
Stav: Offline
Bodů: 16662
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.říj.2017 v 23:56
Ano, takto funguje přímé zadávání (vzdáleností). Pokud to myslíte tak, že chcete odsadit už ten první bod úsečky, použijte volbu trasování (_from _TRACK) a stejný postup.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
gari51 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.úno.2015
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD2013
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace gari51 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2017 v 00:38
dakujem za rychlu odpoved ale stale mi to nefunguje skusim este raz popisat problem 
urobim stvorec prejdem kurzorom na pravy horny roh nestlacim iba naznacim smer napisem npr. 1000 cakam ze usecku zacnem robit 1000 od stvrca ale nezacne  aj ked mam oznaceny ten roh aj to trasovanie mi svieti ( take zelene bodky ) ale nefunguje to nieje nato daky navod ako by som to nastavil aby to robilo tak ako som bol zvyknuty pri starsich verziach ? 

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
VIP
Stav: Offline
Bodů: 16662
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2017 v 09:22
Pořád asi nerozumím - spustíte příkaz _LINE, vidíte takovýto stav:


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/track.png



ale zadání trasovací vzdálenosti (např. 25) nevytvoří bod? Nebo jak to "nefunguje"? Vypíše nějakou chybu? Bod udělá jinde? Pokračuje příkaz LINE?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1134
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2017 v 10:58
Používá se na to úchopový mód _from

Kdysi jsem to někomu ukazoval... tehdá jsem chtěl vést úsečku k bodu, který je 1 m od poloviny jiné úsečky.

Mimochodem, u tohoto "míření" pomocí úchopů je potřeba mít postaru ukotvený příkazový řádek. Od dob kdy je plovoucí (cca 2013), tak je tato funkce zdrbaná a ADSK se neobtěžuje to opravit :/. Alternativně lze asi používat i dynamické zadávání...
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 1092
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.říj.2017 v 18:30
Když už jsme u zadávání relativních vzdáleností, tak kromě možnosti "OdBodu" ("_From")
---nápověda---[F1]---
ODBODU (modifikátor příkazu)
Umístí bod ve vzdálenosti od referenčního bodu v rámci příkazu.
Uchopení objektu: Při zobrazení výzvy k umístění objektu zadejte příkaz "OdBodu"
Základní bod: Zadejte bod, který se má použít jako základní bod.
z <odsazení>: Zadejte relativní odsazení.

Při zobrazení výzvy k uložení bodu zadejte příkaz ODBODU a potom určete dočasný referenční neboli základní bod, od něhož je možné určit odsazení pro umístění dalšího bodu. Zadejte odsazení z tohoto referenčního bodu jako relativní souřadnici nebo použijte metodu přímého zadání vzdálenosti.
POZNÁMKA:Tuto metodu nelze použít při tažení v rámci příkazů jako POSUN a KOPIE. Určením absolutní souřadnice pomocí klávesnice nebo ukazovacího zařízení se příkaz ODBODU zruší.
---
Určení bodu od dočasného referenčního bodu
1.Na příkazovém řádku zadejte "Od". Nebo stiskněte klávesu Shift, pravým tlačítkem klikněte na nabídku uchopení objektů a poté vyberte možnost "Od".
2.Pokud chcete provést odsazení od místa na existujícím objektu, určete uchopení objektu a vyberte bod uchopení objektu.
3.Zadejte relativní souřadnice, například @1,0.

---
existuje ještě velmi užitečná modifikace
"Polovina mezi dvěma body / (Midpoint Between Two Points)" : PDB (_MTP)
---
PDB / _MTP (modifikátor příkazu)
Umístí bod poloviny mezi dvěma body.
Při zobrazení výzvy k umístění bodu zadejte příkaz  PDB
Modifikátor příkazu poloviny mezi dvěma body (PDB) může být použit se spuštěnými uchopeními objektů a přepsáními uchopení objektu. (Příkaz UCHOP)
Při zobrazení výzvy k umístění bodu zadejte příkaz PDB nebo P2B.
První bod poloviny: Určení bodu
Druhý bod poloviny: Určení druhého bodu

---


=^..^=
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6394:VIPSdílený souřadnicový systém AutoCAD-Revit (principy, postupy, tipy).
Tip 7009:AutoCAD 2010 hlásí SELECTSIMILAR jako neznámý příkaz.
Tip 9037:Šroubovice - kroucený dvoudrát v Inventoru.
Tip 302:Jak snadno získat nápovědu?
Tip 5548:Propojení tabulky/výkazu v AutoCAD s externí databází.
Tip 8134:AutoCAD nečerpá síťovou licenci Building Design Suite.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,469 sekund.