Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 7822 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

ekvidistanta s vymazáním

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Žufi Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 11.srp.2009
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad2015 + Cadkon2015, Revit2014, 2015
Stav: Offline
Bodů: 82
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Žufi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: ekvidistanta s vymazáním
    Zasláno: 17.říj.2017 v 14:35
Zdravím, když chci u ekvidistanty smazat zdrojový objekt, musím to nastavit hned na začátku, pak zadat vzdálenost, a oekvidistantovat co potřebuji. když pak chci zdrojový objekt zachovat, musím si zase vypnout smazání... tyhle dvě možnosti různě strřídám, ne vždy si vzpomenu, že to musím vynout/zapnout.
Není nějaká finta, jak to udělat, abych vyvolal ekvidistantu, zadal vzdálenost, zdroj, a když bych při zadávání směru držel nějakou klávesu, tak by se zdroj buď smazal, nebo ne? zkoušel jsem Ctrl, Del, Shift... a není to tam. nějaké nápady?
Díky.
Ž
Zpět nahoru
Ondřej Urban Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 06.úno.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Architecture 2015, AutoCad 2015
Stav: Offline
Bodů: 153
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ondřej Urban Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.říj.2017 v 15:13
Zdravím,
odklikat si makro nebo naťukat lisp...
U makra jsme kdysi zkoušeli:
EV - ekvidistanta a vymaž
EE - ekvidistanta a ponechat
Moc se to neujalo, ale otázka jak často se to používá
 
pěkný den
Ondřej Kurkan Urban
PERI, spol. s r.o.
http://www.peri.cz

WIN 7/64, Xeon 2,8GHz,16GB, Quadro 4000,2x24"
ACA 2015
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16653
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.říj.2017 v 15:43
Ty dvě samostatné funkce jsou asi nejjednodušší.
Příkaz: (defun C:EKVID2 ()(command "_OFFSET" "_E" "_no"))
C:EKVID2
Příkaz: (defun C:EKVID1 ()(command "_OFFSET" "_E" "_yes"))
C:EKVID1
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Žufi Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 11.srp.2009
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad2015 + Cadkon2015, Revit2014, 2015
Stav: Offline
Bodů: 82
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Žufi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.říj.2017 v 08:51
to je přesně ono.
Díky
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3726:Ctrl-Offset v Revitu.
Tip 1721:VIPŘešení chyby "offset" při pokusu o vytvoření ekvidistanty křivek na velkých souřadnicích.
Tip 2006:Proč má ekvidistanta obdélníka zaoblené rohy?
Tip 5235:Nelze vybrat křivku funkcí Ekvidistanta v náčrtu.
Tip 6640:Nelze vytvořit ekvidistantu k tomuto objektu.
Tip 3053:Ekvidistanta křivky je umístěna na chybné souřadnice 0,0.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,235 sekund.