Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | ||
Fuji ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 02.kvě.2006 Lokalita: ČR (ÚL) Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() Zasláno: 02.kvě.2006 v 08:35 |
|
Má uživatel AutoCADu LT 2000 možnost využít nějakou free utilitu pro převod výkresu z vyšší verze (2004) do formátu LTéčkového? Samozřejmě, že s nástupem nových CADů se množí příchozí podklady v nečitelném formátu a řešit to lze jen korespondencí a žádostí o o uložení do starověkého formátu.
|
||
AutoCAD LT 2000
|
||
![]() |
||
Machacek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
|
LTéčko i plný CAD mají stejný formát DWG, liší se pouze verze 2000, 2002 atd. Nejlepší je nastavit si ukládání třeba do verze 2000 |
||
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
|
jinak také viz. CAD tip # 1791
|
||
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
CAD tip # 4705 cituji: Pro uložení formátů . |
||
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
||
![]() |
||
Fuji ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 02.kvě.2006 Lokalita: ČR (ÚL) Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
|
Moc díky, sice musím lítat ke kolegini co má XP a já 98, ale jinak přesně co jsem chtěl. Děkuji
|
||
AutoCAD LT 2000
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Neni zač
![]() |
||
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
|
V tom případě by bylo asi opravdu nejvýhodnější, nastavit kolegyni či jiným profesmanům doporučit nastavení ukládání do verze 2000, jako je popisováno výše. Je to pár klepnutí a již na to nemusíte myslet....
|
||
![]() |
||
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
|
Nastavení ukládání na "trvalo" do .dwg2000 v novějších AutoCADech NEDOPORUČUJI! Mám vyzkoušené, že to má vliv na stabilitu AutoCADu a množství vzniklých "chyb" při kreslení, které je pak nutno opravovat _audit a _recovery.
V případě ACADu 2007 a nastavení ukládání do .dwg2004 se zatím zdá, že je to OK, ale nepoužívám nové 3D - tedy potencionální zdroj problémů s přeuložením. |
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
|
Tak to slyším prvně, sice to nemám odzkoušeno na 2007, ale na 2005 a 2006 vše probíhalo bez problémů a naopak bych to spíše doporučil.
|
||
![]() |
||
![]() |
|
To: PepaR TrueConverter opravdu splňuje zadání. Jde mi o komunikaci s vnějškem. To že nemám XP, muj problem a musim ho resit u devčete která na AutoCAD odpoví "auto co?". Avšak podle papírku mi na požádání na sdíleným soubory překonvertuje. |
||
AutoCAD LT 2000
|
||
![]() |
||
Petr Bláha ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.čer.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD R14=>2021 CZ, Revit B/A 7.0=>2021 CZ Stav: Offline Bodů: 571 |
![]() |
|
Nevím, jak děláte velké výkresy a zda děláte s více lidmi dohromdy, že si různě x-refujte, blokujete a přetahujete mezi výkresy hodně data, ale v kooperaci více lidí s různými AutoCADy, mi to nedělalo dobrotu (cca 20-30 více či méně kooperujících lidí). |
||
![]() |
||
Sedláček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.dub.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCad 2024 LT Stav: Offline Bodů: 384 |
![]() |
|
Já bych byl rovněž pro automatické ukládání do starších verzí. Stále používáme LT2000 - 2002. Při použití TrueConvert2004 z výkresů zmizely některé kóty (resp. LEADER) a změnilo se formátování kót, což jsme většinou zjistili až dodatečně z "papírové" dokumentace. Nemoci se spolehnout na správnost převodu je dost deprimující. Přešli jsme na TrueConvert2007. Zdálo se že problémy zmizely. Bohužel se objevily jiné - v některých výkresech přestal fungovat _copybase a _pasteclip. Pokud byl v obou případech výkres uložen v A2004 do DWG2000, bylo vše v pořádku. Pavel Sedláček |
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
U nás máme standardně nastaveno ukládání do formátu 2000 a taky jsem se zatím nesetkal se žádným problémem. A hlavně už nás nikdo nežádá abychom mu provedli konverzi do staršího formátu. Takže z mého pohledu jedině přínos.
![]() |
||
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
||
![]() |
||
Kamil Hronovský ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 23.bře.2005 Lokalita: ČR (HK) Používám: Civil 3D 2013 Stav: Offline Bodů: 254 |
![]() |
|
Mám LT 2005, a standartně ukládám do formátu 2004. Pro předávání výkresů mimo firmu používám etransmit do formátu 2000.
|
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Na výkresech pracuje cca 20 lidí, někdy i více, záleží zda potřebujeme zapracovat i technologii atd. Xrefujeme často; rozsah používaných verzí mezi námi a profesmany R14 - 2006. Zatím jsme skutečněn nenarazily na žádný problém... proto bylo ukládání do verze 200 jasná volba, jen u lidí s R14 musímě šáhnout po TrueConvert.
|
||
![]() |
||
![]() |
|
No tak dobře, vzdávám se!
![]() |
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Nejde o vzdávání, docela by mě zajímalo v čem Vám to dělalo problémy a jak se to přesně projevovalo?
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Jak jsem již psal. Větší padavost AutoCADů a chybovost ve výkresech. Projevovalo se ti při kooperaci mezi AutoCADem 2000i a 2005 (plný i LT). Po částečném přechodu na A2006 jsem to pak již nezkoumal ... možná je to již OK.
Také byla 2005 výrazně pomalejší při otevírání výkresů v .dwg2000 než-li v .dwg2004; u 2006/7 jsem to již nezkoumal. Problém je také, že při uložení do staršího .dwg to "poničí" některé věci z výkresů ... myslím asociativita šraf, něco u křivek, atd. ... přesně si to již nepamatuji. |
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,297 sekund.