Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 6825 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Arial Narrow

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2018
Stav: Offline
Bodů: 3007
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Arial Narrow
    Zasláno: 19.říj.2017 v 15:16
Je tento font součástí čisté instalace Windows 10? Popř. není odstraněn při některém z Win10 update? Zjistil jsem totiž na svém ntb, že ho tam nemám, i když jsem ho léta používal. Nedávno jsem ntb přežehlil novou instalací Win10.

Díky
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 1092
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.říj.2017 v 16:06
Která aplikace hlásí, že Arial Narrow chybí?
On se totiž v písmech prezentuje jako Arial Polozhuštěné, soubor "ARIALN.ttf". )*
Některé verze Microsoft Office měly problém s překlady názvů fontů (MS office 2010).
Může být také poškozena mezipaměť písem, např. viz zde

---oprava/doplněk---
Teď se koukám že ve Windows 10 je to zase (tradičně) jinak:
Font Arial Narrow je zde v souboru
"ArialNarrowV230.ttf" | "Arial Narrow Italic V230.ttf" | "Arial Narrow Bold Italic V230.ttf"
Ve Windows 7 to byl "ArialN.ttf".


Upravil vbehun - 19.říj.2017 v 17:05
=^..^=
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16660
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.říj.2017 v 16:20
Možná je až součástí MS Office - ty bývají často předinstalovány takže sortiment fontů splývá.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2018
Stav: Offline
Bodů: 3007
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.říj.2017 v 19:34
Původně odeslal(a) vbehun vbehun napsal(a):

Která aplikace hlásí, že Arial Narrow chybí?

Ve Windows 10 není, Revit ho tím pádem nevidí a nic nezobrazí, Office se sice tváří že ho zná, ale místo něj používá normální Arial.
Office jsem instaloval z webu (něco jako active...),v tom případě asi font nedodá.
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 1092
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.říj.2017 v 21:28
Citace
Ve Windows 10 není, ...

Pokud v adresáři \Windows\Fonts není ani "ArialN.ttf" (Win7), ani žádný z
ArialNarrowV230.ttf | ArialNarrowBoldV230.ttf | Arial Narrow Italic V230.ttf | Arial Narrow Bold Italic V230.ttf (Win10),
pak je snad nejjednodušší zkopírovat a nainstalovat tyto fonty z funkčního PC s Windows 10.
=^..^=
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2018
Stav: Offline
Bodů: 3007
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.říj.2017 v 09:08
Původně odeslal(a) vbehun vbehun napsal(a):

Citace
Ve Windows 10 není, ...

Pokud v adresáři \Windows\Fonts není ani "ArialN.ttf" (Win7), ani žádný z
ArialNarrowV230.ttf | ArialNarrowBoldV230.ttf | Arial Narrow Italic V230.ttf | Arial Narrow Bold Italic V230.ttf (Win10),
pak je snad nejjednodušší zkopírovat a nainstalovat tyto fonty z funkčního PC s Windows 10.
Samozřejmě není problém ho nakopírovat, problém je, že při předání modelu nevidím žádné texty v popiskách v Revitu. A tím se dostávám do stejných problémů jako s shx v autocadu, že musím hlídat, aby se nepoužily fonty, které nejsou standardně ve Windows. A hlídat, že předávám i takovéto fonty, o kterých si všichni myslíme, že jsou normálně ve výchozím stavu instalace Windows / Autodesk aplikace.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 244:Čeština, azbuka, atd. v AutoCADu R14 a vyšších.
Tip 6359:Tučný text v MTextu se mění na kurzívu.
Tip 10687:Jak dostat do textu výkresu Inventoru symbol menší nebo rovno, větší nebo rovno (≤ ≥)?
Tip 7786:Chyba kótovacího stylu při exportu z Revitu do DWG.
Tip 4040:Jak napsat oblouček před kótou délky oblouku?
Tip 104:Texty s TrueType fonty nejsou vyplněné při vykreslování.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,281 sekund.