Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 7249 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

isolate/end isolate objects

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: isolate/end isolate objects
    Zasláno: 26.říj.2017 v 14:52
Zdravím, vo vytvaraní klávesových skratiek som uplný začiatočník a tak by som sa rád informoval ako si vytvorím skratku napr. "ctrl+pravé tlač. myši"  na isovate objects a tou istou klávesovou skratkou ukončil isoláciu objektov.. ?
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1134
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2017 v 15:19
Normálně něco takového nejde. A pokud byste našel nějakou fintu, tak by byla složitá a nestálo by to za to.
CTRL+Pravé tlačítko je standardně pro jednu z variant místního menu. Do něj si obě funkce můžete přidat, ale pořád to bude jen součást menu. 
Druhý problém je, že LAYISO a LAYUNISO jsou dvě funkce. Obtížně by se to dávalo pod jedno tlačítko.

Rozumím vám, že to jsou jedny z nejčastějších operací co děláte, tak je dobré to mít po ruce. Osobně tím mám předefinované klávesy F5 a F6. 

(Tedy nepoužívám přímo tyto příkazy, používám LISPy s vylepšenou izolací tím, že můžete udělat kolik chcete kroků... ne jen jediný. Používám to leta letoucí, takže mohu jen doporučit kdyby byl zájem)



Upravil johny - 26.říj.2017 v 15:24
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2017 v 16:02
Ďakujem za info:
predbežne som si dal  ISOLATEOBJECTS (_ISOLATEOBJECTS) ako ctrl+pravé tl. myši a UNISOLATEOBJECTS (_UNISOLATEOBJECTS) ako ctrl+shift+pravé tl. myši.
s triafaním do kláves F1-F12 mám trochu problém, lebo mám apple klávesnicu a tam je to od esc až do F12 spolu v jednom rade bez stĺpových predelov :D Takže ak idem stisnúť F3 alebo F8, čo sú pre mňa mega časté klávesy, tak musím pozrieť na klávesnicu :(
Ale zasa musím pochváliť klávesnicu, výborne sa na nej píše aj pracuje :)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2017 v 16:08
Pozerám, že to LISPy - sú vlastne naprogamovateľné príkazy. Osobne som sa  s tým ešte nestretol, resp. nepoužíval.
To môže mať celkom fajn využitie..
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1134
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2017 v 16:33
Hmm, tak pardon, zdá se že to je možné vcelku jednoduše v CUI.

OK. Jestli vás LISP zajímá, tak tady máte jeden jednoduchý pro spojení obou funkcí do jednoho příkazu LayIsoBoth

(defun c:LayIsoBoth nil (command (cond ((ssget "_I") (setq *isolated* T) "_.LAYISO") (*isolated* (setq *isolated* nil) "_.LAYUNISO") ((setq *isolated* T) "_.LAYISO"))))

Když byste chtěl izolovat podruhé (tedy nikoliv ukončit izolaci), pak to lze jen když ty objekty vyberete předem. 

Tady máte nějaký návod jak LSP použít: http://www.lee-mac.com/runlisp.html


Upravil johny - 26.říj.2017 v 17:30
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 738
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2017 v 16:40
Jojo, presne tak, jak pise Johny... 
A davat to pod stejnou zkratku by bylo i neprakticke... Urcite narazite na pripad, kdy si ve vykrese neco odizolujete, a pak potrebujete odizolovat jeste neco... se stejnou zkratkou to neudelate...
A, pro upresneni, k temto dvema prikazum bych nezapominal na treti... _HIDEOBJECTS... prikaz inverzni _ISOLATE...
Osobne to pouzivam se zkartkami
Ctrl+H
Ctrl+I
Ctrl+U

JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
VIP
Stav: Offline
Bodů: 130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2017 v 15:03
Vyzerá to zaujímavo, len tak na rýchlo som skúsil urobiť súbor s názvom LayIsoBoth.lsp, nakopíroval som tam spomenutý tex:
(defun c:LayIsoBoth nil (command (cond ((ssget "_I") (setq *isolated* T) "_.LAYISO") (*isolated* (setq *isolated* nil) "_.LAYUNISO") ((setq *isolated* T) "_.LAYISO"))))

appload v autocade, ale pri vybratí objektov a spustení layisoboth sa nič neudialo - asi to bude o niečo zložitejšie ako som si to predstavoval :) ale na riešenie toho teraz moc nemám čas, ale určite sa k tomu v blízkej budúcnosti vrátim. Zatiaľ mi bude musieť stačiť klávesová skratka ctrl+tlač. myši - čo je v celku rýchle
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1134
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2017 v 15:12
Pokud máte vysoké SECURITYOPTIONS, pak běžte do Options/Files/Trusted Locations a přidejte tam tu cestu kam jste to nakopíroval.

Jinak jen tak na test můžete ten lsp. file přetáhnout přímo do výkresu (drag'n drop)...
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2017 v 15:17
už som pár lsp cez appload spúšťal, a nebol problém

ešte taká otázka k pírkazu to "c:" neznamená, že konkrétny súbor *.lsp musí byť uložený na c:\

Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1134
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2017 v 15:27
Nee, c: znamená, že to je command. Kdyby bylo jméno té funkce bez toho c:, pak by to taky fungovalo, ale muselo by se to spoustět se závorkami (LayIsoBoth). 

Jméno souboru může být jakékoliv a umístěné kdekoliv. Většinou se to však pojmenovává shodně kvůli snadnější orientaci. Nicméně v jednom *.lsp můžete mít kolik chcete příkazů.

Zkuste lisp v příloze 
Připojené souborylspuploads/1045/LayIsoBoth.lsp

V tom APPLOADu nezapoměňt dát tlačítko LOAD.


Upravil johny - 27.říj.2017 v 15:33
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2017 v 15:37
Ono mi to vlastne fungovalo, len som to skúšal na novom výkrese, kde bola len jedna hladina. Čakal som že mi zmiznú mnou označené objekty (preto som vlastne zakladal túto tému), čo sa vlastne ani nemohlo stať (keďže som vybral pár objektov z rovnakej hladiny). Keď som to vyskúšal na rozsiahlejšom výkrese, tak mi došlo, že je to na izolovanie vybraných objektov v konkrétnych hladinách.
Ale ďakujem za rozšírenie obzorov v tomto smere. Určite sa na to zamerám, a niektoré veci, aj keď zatiaľ ešte neviem ktoré :) si takto poriešiť.
Ak by ste mali typy, z vlastnej praxe, kde ste si takouto formou uľahčili činnosť, bolo by to super
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2017 v 15:42
Mimochodom pravé tl. myši mám nastavené s časovou odozvou, takže to izolovanie objektov "ctrl+mouse2" a koniec izolácie objektov "ctrl+shift+mouse2" funguje pre tento prípad vcelku rýchlo.

Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1134
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2017 v 15:54
Určitě si to nastavte tak jak vám to vyhovuje. Ten lisp jsem vám napsal just for fun... Byl to váš nápad, tak si to zkoušejte jak by to fungovalo. Já to používám oddělené, mám to tak naučené.

Úplně nejjednodušší kódy se v LISPu nechají naučit velmi rychle, protože prakticky kopírují mimiku příkazového řádku. Jsou to v zásadě takový macra, která zkracují nebo drobně vylepšují standardní příkazy. Např.

(defun c:Dy () (command "_.lengthen" "_dy"))
...ale je to lepší jak marco, páč se to chová jako jeden příkaz, takže můžete to opakovat třeba mezerníkem.

Nebo moje oblíbené... rovnou zadávat rádius při fillet
(defun c:R () (command "_.fillet" "_r" pause "_.fillet"))

Nebo rychlá rotace třemi body:
(defun c:Ot () (command "_select" pause "_rotate" "_p" "" pause "_r" "@" pause pause))


...tak bych mohl pokračovat, záleží co děláte... já takových zkratek mám stovky..


Upravil johny - 27.říj.2017 v 15:57
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 130
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2017 v 16:07
ou, takto ma to v tú chvíľu nenapadlo, ale po týchto, Vami zadaných príkladových príkazoch to začnem používať o dosť skôr - to bude efektivita Evil Smile! Ktorá síce zamestnávateľom nebude ohodnotená, ale aspoň bude dobrý pocit z ušetreného času Big smile

Ešte raz Ďakujem za rozšírenie obzorov  v tejto problematike
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8551:Spuštění AutoCADu bez grafického okna.
Tip 6316:VIPInventor nemůže vytvořit objekty v paměti Direct3D.
Tip 3687:Jak zkonstruovat těžiště trojúhelníku, obdélníku nebo jiného polygonu?
Tip 5721:Chyba "End of evaluation period" (expired) při čtení DWG souboru.
Tip 4200:Jak v AutoCADu najít průsečík přímky a 3D plochy?
Tip 6007:Které databázové servery podporují ukládání geoprostorových dat?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 1,000 sekund.