Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 8646 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Řezy

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mintenkeris Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 13.říj.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, AutoCad
Stav: Offline
Bodů: 18
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mintenkeris Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Řezy
    Zasláno: 26.říj.2017 v 16:27
Mohu se zeptat co je špatně nastavené? Takže mám udělaný řez sestavy na výkrese. Přepnu do sestavy nějak s ní pohnu z místa na místo, vrátím se na výkres a řez se na výkrese celý rozhodí. 
Nevíte někdo kde je chyba? Shocked
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 804
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2017 v 16:31
Skúste si zavazbiť čiaru rezu vo výkrese...
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
EuroTec Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor 2016
Stav: Offline
Bodů: 286
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace EuroTec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2017 v 16:44
Sestavou nesmí jít pohnout. (změnit pozici komponent vůči počátku). to znamená, že minimálně 1 komponenta v sestavě musí být ukotvená.
Milan Denk

EuroTec JKR
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 444
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2017 v 16:56
JJ, ukotvení je základ. Proto bývá první komponenta jako pevná.
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
Mintenkeris Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 13.říj.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, AutoCad
Stav: Offline
Bodů: 18
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mintenkeris Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2017 v 08:35
To myslíte přímo v sestavě ji nastavit jako pevnou? a nebo na výkresu dát zakl pohled jako fixní místo centrovaný? 
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 444
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2017 v 08:37
V modelu sestavy.
Pohled na výkrese si pak vyberte dle svých potřeb. Ale nesmí Vám utíkat model.
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 444
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2017 v 08:49
Původně odeslal(a) Mintenkeris Mintenkeris napsal(a):

To myslíte přímo v sestavě ji nastavit jako pevnou? a nebo na výkresu dát zakl pohled jako fixní místo centrovaný? 
 
Představte si to tak: Na výkres vkládáte definovaný výřez z prostoru modelového souboru. Vidíte pak vše, co v daném prostoru / výřezu je. Tento výřez na výkrese se sám od sebe nezmění. Ale pokud Vám díly v modelovém prostoru uletí někam "do pryč", najednou máte výkres úplně prázdný. Díly se neztratí, ale posunou se někam mimo definovaný výřez - ten zůstane pořád na stejném místě, díly už nezabírá a ty proto na výkrese nebudou.
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
masa1 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 25.led.2006
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
Inventor Profesional 2016
Stav: Offline
Bodů: 110
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace masa1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2017 v 08:49
Jak jste s tím pohyboval, může být pootočen celý model sestavy. Takže když pak budete chtít ve výkrese dát např. čelní pohled, zobrazí se "na šišato". Proto spíš než nastavit součást jako pevnou, proveďte její zavazbení k rovinám souřadného systému sestavy.
A pro příště doporučuji jít do nastavení aplikace (Soubor -> Možnosti) na kartu Sestava a tam si zaškrtnout položku "Umístit a ukotvit první komponentu v počátku". Tedy pokud to není v rozporu s firemními standardy.
Mašek
Zpět nahoru
Mintenkeris Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 13.říj.2017
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor, AutoCad
Stav: Offline
Bodů: 18
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mintenkeris Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2017 v 09:36
Super mockrát díky =) 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.