Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5140 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Přiblížit vše

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
bohuss1 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AutoCAD2018LT
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bohuss1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Přiblížit vše
    Zasláno: 27.říj.2017 v 10:39
Zdravím, při příkazu ''Přiblížit vše'' ACAD LT se mi u některých výkresů zobrazí  i prázdný prostor okolo nebo na straně bude to něco základního, ale nevím, dík
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2068
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.říj.2017 v 11:02
Je možné, že v tom "prázdném" prostoru něco "malého je ... (bod, text, kóta)
Zkuste si v tom prázdném prostoru vybrat oknem (zprava doleva)
J. Mantlík

Zpět nahoru
bohuss1 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AutoCAD2018LT
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bohuss1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.říj.2017 v 09:35
Ne ne , tím to není, např. když zkopíruji výkres s tím to problémem vybraný oknem jen okolo rámečku do souboru, kde zoom funguje, tak je to v pořádku. Mám pocit, že problém vznikal když jsem vkopíroval v minulosti do sebe odlišná měřítka, třeba vedle rámečku A4 1:1 rámeček A1 1:100 a pak třeba zpětně vymazal.
Jako kdybych rozhodil meze výkresu nebo něco takového. Už pár let kreslím ale tímto ohraničením jsem se nezabýval. Děkuji.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
VIP
Stav: Offline
Bodů: 16662
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.říj.2017 v 09:53
Pokud ta funkce, kterou spouštíte, je ZOOM All (Zoom Vše), tak ta dle definice zazoomuje buď na rozsah výkresu (entit) nebo na nastavené Meze - podle toho co je větší. Chcete-li čistý rozsah výkresu, použijte volbu _Extents (Maximálně).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
bohuss1 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AutoCAD2018LT
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bohuss1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.říj.2017 v 11:09
v LT 2018 ale nemám ve funkci přiblížení zoom maximálně, zkoušel jsem změnu ve výkresu příkazem MEZE - levý dolní a pravý horní roh a ani to nemá vliv na zoom VŠE a ani na zoom MEZE. rámeček mi odletí a vyplňuje 20% plochy zrovna v mém současném zkušebním výkresu
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
VIP
Stav: Offline
Bodů: 16662
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.říj.2017 v 11:19
Jsem si jist, že máte - napište např. "ZOOM Maximálně":

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/zoommax.jpg

 
Ale pokud nastavení Mezí nemá vliv a Zoom Maximálně vám zobrazuje stejný nadbytečný záběr, budou příčinou ony zapomenuté objekty někde v dálce jak popisoval pan Mantlík.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
bohuss1 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AutoCAD2018LT
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bohuss1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.říj.2017 v 13:09
zoom max. jsem opravdu našel v p.řádku ale používal jsem před tím jen kombinaci svých ikon a roletové menu, tak jsem to neviděl,
máte pravdu je to tím objektem ve volném prostoru ale musel jsem provést následující a přitom to není vyřešeno:
nechat jen rámeček (jenoduchá čára ne blok), dát čistit vše, v hladinách zbyla nakonec hladina rámečku a kótovacího stylu a ve stylech jeden můj k.styl, vypnul jsem hladinu rámečku, vzdálil jsem prostor asi na 10kmBig smile a oknem zprava vybral-nic, 
další postup - vypnul jsem hladinu k.stylu a zoom stále nefunguje(rámeček zapnutý), zmrazil jsem hladinu k.stylu a zoom funguje!! 
takže ten objekt kóty to dělá ale ''fyzicky'' jsem jej nenašel
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
VIP
Stav: Offline
Bodů: 16662
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.říj.2017 v 13:13
Může to být třeba jen bod - vyberte Vše a z této výběrové množiny vyjměte výběr oknem "skutečné" kresby - zbyde ten "problémový" objekt/y.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
bohuss1 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AutoCAD2018LT
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bohuss1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.říj.2017 v 13:48
Pane Michl, ještě jsem to tak zkusil a objekt takhle volně neexistuje, třeba je nějak vázaný, celý soubor obsahuje jen jeden obdélník a jinak žádný objekt k vybrání, posílám soubor k případnému vyzkoušení, děkuji

Připojené souborydwguploads/36555/zoom_max.dwg
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 738
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (2) Poděkování2   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.říj.2017 v 13:59

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1753/2017_10_30_01_2017-10-30_13-58-08.png

DD,
mate tam "neviditelne srafy"...

Zadejte prikaz Ctrl+A (vybrat Vse) pak s Shift-em od-vyberte obdelnik a voala :)
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
bohuss1 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 26.říj.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
AutoCAD2018LT
Stav: Offline
Bodů: 7
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bohuss1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.říj.2017 v 15:05
skvělé, povedlo se, pro mně je to jak objevení temné hmoty ve vesmíru, dík
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8232:Tisk z Revitu není v měřítku.
Tip 9876:Jak přiblížit vnější text kóty blíže vynášecí čáře?
Tip 7158:Obrácený směr zoomování kolečkem myši v Inventoru.
Tip 10581:Trik pro snazší editaci textu v Revitu.
Tip 9973:VIPiLogic makro pro publikování všech listů výkresu do jednoho PDF.
Tip 3730:VIPPřidání masky pozadí pro vybrané texty výkresu najednou.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,313 sekund.