Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 8449 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Styl zdi (s římsou) v Autocad Architecture

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lucie T Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 02.lis.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad Architecture
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lucie T Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Styl zdi (s římsou) v Autocad Architecture
    Zasláno: 30.říj.2017 v 12:42
Dobrý den, prosím o radu. Modeluji historický objekt.
Vytvořila jsem si styl zdi, který má několik průběžných vodorovných říms jako komponenty (různé velikosti, různé materiály.)
Jakým způsobem nastavit jednotlivým komponentům Edge offset, aby při kreslení byl výchozí bod na původní stěně (a ne na nejvíc vystupující římse). 
Asi tomu násobení zápornými čísly apod. dost dobře nerozumím Confused
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 738
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.říj.2017 v 13:22
Dobry den,
no, zalezi take, zda chcet mit tloustku zdi promenlivou (rizenou parametrem ve vlastnostech zdi -> v stylu pak pouzovate ono BW-BaseWidth) anebo pevnou (rizenou stylem zdi).
Ve StyleManager zkuste poklikat na one sipk, dole vlevo, pod obrazkem zdi... tim se komponenty pohnou a ve zvorecku pak lze vycist, jak vlastne funguje (ja to taky musim pokazde takto "objevovat").

Nebo zkuste sem povesit vykres obsahujici pouze tento styl steny... podivame se Vam na to
zdravim
JASponza
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Lucie T Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 02.lis.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad Architecture
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lucie T Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.říj.2017 v 15:01

Připojené souborydwguploads/72995/zed_s_rimsou.dwg

To by bylo skvělé, kdybyste na to mrknul.
Přikládám styl. Jde mi právě o to, aby zeď s omítkou odpovídala vždy zadané šířce (klasická width ve vlastnostech). Teď mi stěna vypadá, jak má, ale je o 80 mm odsazená od baseliny, různě jsem s tím šoupala a pak se mi vše rozhodí....
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 738
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.říj.2017 v 16:23
Pokud jsem spravne pochopil, tk to chcete nejak takto
(zed namalovana bokem...)

POZOR, ve vlastnostech zdi musi byt, pod With, height, ... Justify nastaveno na Baseline!!! Jinak se Vam, kdyz mate nastaveno na Left, to vzdicky bude rovnat s nej-levjesi stranou :).

Jeste Vam to trosku dela bodel pri zmene vysky steny - ale pokud s ni nehybete, tak nic nedelejte...
 A tyto veci se nekdy delaji lip pomoci body Modifires anebo Interference Conditions... zalezi ale na konkretnim pripadu...

Zdravim

JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Lucie T Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 02.lis.2016
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Autocad Architecture
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lucie T Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.říj.2017 v 16:42
Moc děkuji. Přesně takto jsem to chtěla :-)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9007:Jak v Revitu vytvořit okap nebo římsu?
Tip 3310:VIPAutomatické přizpůsobení stěn výšce podlaží v Architectural Desktopu 2004.
Tip 6454:VIPAutomatický výkaz směru otevírání oken v AutoCADu Architecture
Tip 8028:AutoCAD Architecture 2008 a vyšší - přesnost.
Tip 9486:Upozornění: Aplikace zjistila smíšenou verzi objektů AEC
Tip 7080:Jak zkopírovat AEC styly do jiného výkresu?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,281 sekund.