Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 5296 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Zmazenie importovanych kategorii

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2015-16
Stav: Offline
Bodů: 113
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zmazenie importovanych kategorii
    Zasláno: 31.říj.2017 v 16:31
Pozdravujem,
potrebujem poradiť ohľadom zmazania jednotlivých *.dwg a prvkov nachádzajúcich v importovaných kategóriach. Jednotlivé hladiny *.dwg suborov viem vymazať, ale celkové dwg, nie. Vopred ďakujem za radu.
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 29887/importovane_kategorie.png


milan
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2018
Stav: Offline
Bodů: 3007
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2017 v 18:50
DWG může být v modelu jako link (pak jde odstranit ve správci připojení) nebo je vložený jako symbol, pak je pohledově závislý a může být problém ho najít. Ta funkčnost ohledně dwg se někdy kolem Revit 2015-2017 měnila, dříve Revit zobrazoval vložené dwg i v pohledech (tedy v seznamu importovaných kategorií), kam jste ho nevložil. 
Jak ho najít - dá se to přes API, Dynamo, specializovanou aplikaci. V Dynamu stačí seznam importovaných entit a jim odpovídající pohledy, to je chvilka na vytvoření.
Můžete zkusit taky vymazat všechny pohledy kromě jednoho 3D pohledu a uvidíte, zda ta dwg z toho seznamu zmizí - ale to jen na testovacím modelu:-)
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2015-16
Stav: Offline
Bodů: 113
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2017 v 19:57
Ďakujem,
skúšal som to cez DYNAMO script, podľa návodu. Nainštaloval som chýbajúce balíčky. V prílohe posielam script. Problém je ale v tom, že po spustení vymaže v danom pohľade iba importované *.dwg, ale nevymaže impotrované "kategórie".  Možno som zle doplnil parameter, ale v danom balíčku som nenašiel bimorph.ReportCADLinks.
Myslím si, že tade vedie cesta ako sa dopracovať ku výsledku.

https://forum.dynamobim.com/t/how-do-i-use-dynamo-to-locate-and-delete-imported-dwgs/13249/8

Prosím pozrite sa na to, určite to pomôže mnohým užívateľom
Připojené souboryzipuploads/29887/Delete_imported_dwg.zip
. Vopred ďakujem.

Je ešte jedna cesta, ale tá je "platená" DWG Exporter 2018 cena 4,95$/mesiac......

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 29887/Dynamo_importovane_kategorie2.jpg


milan
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2018
Stav: Offline
Bodů: 3007
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.lis.2017 v 09:11
Když zkusím to Dynamo, tak mi smaže jak naimportované dwg v pohledech, tak i jejich záznamy v Object Styles. Zkuste ještě Audit při otevírání, zda není model nějak poškozen. A taky jaká je verze Revitu, zkoušel jsem to na 2017.
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2015-16
Stav: Offline
Bodů: 113
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.lis.2017 v 10:26
Používam R2018, audit prebehol OK.
Spustil som script no vymazalo mi iba naimportované *.dwg.
VV+Sivé - importované kategórie stále existujú. Rovnako aj Styly objektu/Objekty importované...
Možno by to chcelo ešte funkciu na hlbšie hľadanie importovaných kategórií.
Ďakujem za odpoveď. 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 29887/importovane_kategorie3.png


milan
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2018
Stav: Offline
Bodů: 3007
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.lis.2017 v 12:58
Stačí Purge / Vyčisti nepoužité, zřejmě to tam visí na nějaké odstraněné skupině.
Zpět nahoru
milan d Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 28.pro.2010
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autodesk Revit 2015-16
Stav: Offline
Bodů: 113
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace milan d Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.lis.2017 v 19:14
Ďakujem,
nechcel som ísť cestou Purge, lebo vyčistím komplet ALL.
Aj tak vďaka. Neskúsime pripraviť nejaký script pre DYNAMO, ktorý by vedel vyhľadať aj importované objekty a kategórie?
Prajem pekný večer.
milan
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2017, Revit ->2018
Stav: Offline
Bodů: 3007
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.lis.2017 v 22:52
Není třeba Purge all, stačí nechat zatrženy pouze grupy.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,313 sekund.