Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 9010 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

INV- inžiniersky zápisník

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 803
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: INV- inžiniersky zápisník
    Zasláno: 05.lis.2017 v 23:02
Pekný deň,
dá sa text z inžinierskeho zápisníku vytvoreného v modele nejak automaticky zobrazovať aj vo výkrese?
Vďaka
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 168
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.lis.2017 v 09:11
Zřejmě neodpovím, ale toto též řeším (popisy dílů a sestav) jak vložit do výkresu. (Automaticky)
Laicky se domnívám že nejsnáze je toto dělat přes iVlastnost "pozn. 1xx" apod., nepotřebuji li grafickou informaci. Rád mám vše u dílů a sestav v přenositelné podobě. Grafické informace a přiložené dokumenty pak hypertextovým odkazem.
Pak je snadné dát textové pole do výkresu nebo rovnou do šablony. Navíc, je li to žádoucí, lze tuto iVlastnost jednoduše vložit i do kusovníku.

Lze li ale přenést texty i ze zápisníku tak se rád poučím.
Jan Binder
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 803
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.lis.2017 v 09:22
Ano, aj toto je možná cesta, ale vyžaduje si trocha disciplíny a roboty...
Ja by som privítal, keby bola vo výkrese možnosť "zobrazenia" inž. zápisníka, do ktorého si môžem zapisovať rôzne poznámky vo fáze modelovania...Lebo keď robím výkresy, polovicu vecí ktoré som vtedy považoval za dôležité, spravidla zabudnem...Typickým príkladom môžu byť poznámky ku montáži, postup jednotlivých úkonov, upozornenia a pod...

Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 168
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.lis.2017 v 09:27
Tedy proč ne?
Na kartě iVlastností/souhrn je kolonka "Poznámka", proč to nepsat sem a nebo nenakovírovat texty ze zápisníku ? .........

Pouze můj názor ...
Jan Binder
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 864
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.lis.2017 v 10:09
Podle mě nedá, ale možná se pletu.
Ani přes API není jednoduché se na ten text dostat protože API pro zápisník neexistuje. V podstatě jsem našel jenom text prvního komentáře a to ještě docela obskurní cestou. Nicméně je to zajímavá otázka a asi by se to nějakým nástrojem dalo vyškrábat a nechat to zapsat do iVlastnosti a potom už nebude problém to zobrazit na výkrese.
 
EDIT:
Zkuste se zaměřit na 3D anotace (2018), kde je výrazně větší podpora a i do budoucna se Autodesk pravděpodobně vydá touto cestou.


Upravil Navara - 06.lis.2017 v 10:23
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 803
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.lis.2017 v 10:32
Původně odeslal(a) rys-kt4 rys-kt4 napsal(a):

Tedy proč ne?
Na kartě iVlastností/souhrn je kolonka "Poznámka", proč to nepsat sem a nebo nenakovírovat texty ze zápisníku ? .........

Pouze můj názor ...


Ale dá sa tam ten text formátovať? Obávam sa že nie....
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 168
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.lis.2017 v 11:40
Myslím že ne (snad iLogic ??), ale to už je věcí potřeby, co je a co není důležité, nestačí li pouhý obsah informace ....
Jan Binder
Zpět nahoru
madep Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.pro.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Solid Edge 2D
Stav: Offline
Bodů: 25
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace madep Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.lis.2017 v 11:06
Naštěstí máme nejnovější verzi Inventoru a tam je to naprosto elegantně vyřešeno 3d poznámkami. V modelu si udělám i základní kóty a ty se mi potom, včetně poznámek promítnou do výkresu. Navíc je výhoda, že jsou poznámky viditelné vedle modelu, takže když jí tam napíšu pro kolegu, který na tom bude pokračovat, tak si jí zaručeně všimne. Doufám, že tuhle super funkci Autodesk nezruší.

Martin Depta, MORIS design s.r.o.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4371:Jak skrýt konstruktérské poznámky v modelu součásti či sestavy Inventoru?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,469 sekund.