Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 8096 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Přidání parametru do kusovníku

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1237
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Přidání parametru do kusovníku
    Zasláno: 07.lis.2017 v 21:03
Dobrý večer jakým způsobem se dá vložit parametru tl. plechu a typu  modelu(plech a obecné těleso)do kusovníku či rozpisky v inventoru?? ať  to zkouším jak to zkouším tak se mi to nedaří :(
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 444
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Radek001 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2017 v 06:14
Dobré ráno.
Nevím, jestli jsem správně pochopil otázku.
U nás máme parametr tl. plechu navázaný na vlastnosti modelu a odsud to již jde do kusovníku výkresu snadno. Je zásada, že plechové díly (mají ve vlastnostech polotovar / tl. plechu) jsou ze šablony plech, ostatní ze šablony obecné.
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1237
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2017 v 07:16
Aha a jak se provazuje parametr tl. plechu na polotovar či jinou vlastnost?
Děkuji za pomoc
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 168
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2017 v 09:23
Protože mne zajímá, co z tohoto dotazu vyplyne,
tak se přidám na stranu p. Radka a dotaz též asi úplně nechápu.
Vezmu li pouze v úvahu místní utilitku X-tools i ve free verzi, která potřebné iVlastnosti připraví (tloušťka a meze) bez rozdílu pro ohýbaný či neohýbaný plech a v rozpisce jsou patřičné dva sloupce, pak proč ještě zavádět kolonku plech/obecná součást? Vždyť v rozpisce kde u dílu je prázdné pole síla plechu a meze je jasné, že to plech není.
Jsem tedy zvědav, co z původního dotazu vyplyne ....., vždy je třeba se učit
Jan Binder
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16653
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2017 v 10:10
Přidání parametrů popisuje tip:
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1237
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2017 v 10:35
Původně odeslal(a) rys-kt4 rys-kt4 napsal(a):

Protože mne zajímá, co z tohoto dotazu vyplyne,
tak se přidám na stranu p. Radka a dotaz též asi úplně nechápu.
Vezmu li pouze v úvahu místní utilitku X-tools i ve free verzi, která potřebné iVlastnosti připraví (tloušťka a meze) bez rozdílu pro ohýbaný či neohýbaný plech a v rozpisce jsou patřičné dva sloupce, pak proč ještě zavádět kolonku plech/obecná součást? Vždyť v rozpisce kde u dílu je prázdné pole síla plechu a meze je jasné, že to plech není.
Jsem tedy zvědav, co z původního dotazu vyplyne ....., vždy je třeba se učit

chci tam mít atribut plech  tyčovina spojovák atd 
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 168
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2017 v 11:01
To je zajímavé pro soupisy materiálu a polotovarů. Co nejde nasortovat v kusovníku to dodělávám v Excelu podle shodných parametrů.
Tak jsem zvědavý, na výsledek se těším.
Jan Binder
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1237
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2017 v 11:11
Podle tohoto si lehce zákazník vybere dílce které posílá na pálení,huťák který nakoupí a spojovák který má nakoupit. Nevím jak jinak  třídit dílce v inventoru.
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
EuroTec Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor 2016
Stav: Offline
Bodů: 286
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace EuroTec Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2017 v 11:53
My na to používáme atribut "Skladové číslo" v šabloně plechu ho máme vyplněn vzorečkem    "=Blech <Tlo>" a u profilúů z OC si tam také můžete namapovat cokoli. Problém je u namalovaných dílů - ty musíte vyplnit ručně, ale i zde lze použít vzorečky.
Milan Denk

EuroTec JKR
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8766:Jak změnit všechny buňky tabulky kusovníku na nestatické?
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 2651:Jak do kusovníku sestavy přidat některé z uživatelských parametrů (rozměrů) modelu?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9195:VIPPřidání vlastního uživatelského parametru do katalogu prvků.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,640 sekund.