Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2291 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

pridanie Hatch - šrafy

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: pridanie Hatch - šrafy
    Zasláno: 08.lis.2017 v 10:55
Nejako sa mi nedarí nájsť návod ako pridať nové šrafy do autocadu. Už som si stiahol nejaké šrafy ktoré by som chcel pridať, vo formáte .pat, ale stále sa mi to nedarí pridať do autocadu.
Vie ma niekto naviesť, prípadne polopatysticky popísať, ako ich tam dostať?

Vopred ďakujem
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2017
Stav: Offline
Bodů: 2069
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2017 v 11:01
V první řadě je musíte mít v adresáři, na který máte v autocadu nastavenou cestu
co šrafa, to samostatný PAT soubor, a pak je už najdete

anebo můžete jejich definici přikopírovat do acadiso.pat
J. Mantlík

Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2017 v 11:03
Pravdu povediac, ten druhý spôsob ma napadol ako prvý, tak som to tam nakopíroval, ale po spustení patcatalog, mi zobrazilo len základné
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1141
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2017 v 12:50
Nechal jste poslední řádek v tom souboru prázný? Jen enter?
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2017 v 12:59
skúsil som to ešte raz, lebo tú zmenu som vymazal, keď mi to nefungovalo.
takže do acadiso.pat, ktorý sa nachádza c:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 2016\UserDataCache\en-us\Support\ som doplnil v text. dokumente šrafy a posledné riadky sú

"153.434949, 23.953125, 3.161813, -42.848659, 14.282897, 0.714154, -70.700267

;;  
;;  User Defined Hatch Patterns
;;  Add any hatch patterns that you define to this section of
;;  the file to ensure that they migrate properly when
;;  upgrading to a future AutoCAD version.  If duplicate hatch
;;  patterns are found in this file, items in the User Defined
;;  Hatch Patterns section take precedence over patterns that
;;  appear earlier in the file.
;;"

bez""

Potom  som znova spustil patcatalog a detto

Vyskúšal som nakopírovať všetky šrafy do hore spomenutého adresára a tiež nič.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16702
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2017 v 13:12
To neupravujete správnou verzi .PAT souboru - AutoCAD pravděpodobně načítá vaši uživatelskou verzi. Viz tip:
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
mikeborecek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 10.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, 3ds Max 2016
Stav: Offline
Bodů: 132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mikeborecek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.lis.2017 v 13:35
Mali ste pravdu, prepisoval som nesprávny súbor
ĎAkujem
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2964:VIPJak vytvořit poloprůhledné celobarevné výplně (šrafy)?
Tip 6192:VIPRychlé poloprůhledné výplně pro zobrazení i tisk (Map, Civil).
Tip 6513:VIPChyba v souboru vzoru (Error in pattern file) při načítání šrafy. Možné důvody.
Tip 6941:AutoCAD mi nezobrazuje celobarevné šrafy a výplně.
Tip 1441:Jak vypnout uchopování na elementy šrafury?
Tip 51:hatch one wall covers hatch second wall


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,242 sekund.