Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 16310 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoOznámena spolupráce Autodesk a Esri v oblasti BIM a GIS

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
GISfórum RSS Zobrazit panel
RSS roboti
RSS roboti

Přihlášen: 06.říj.2017
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
twiGIS
Stav: Offline
Bodů: 0
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Oznámena spolupráce Autodesk a Esri v oblasti BIM a GIS
    Zasláno: 15.lis.2017 v 11:46
Úvodní přednáška druhého dne konference Autodesk University v Las Vegas měla možná trochu překvapivého hosta. CEO Autodesku, Andrew Anagnost, na pódiu přivítal šéfa a zakladatele společnosti Esri, Jacka Dangermonda. Společně pak představili strategickou spolupráci obou firem.

Společnosti Autodesk a Esri, globální lídři v oblasti BIM a GIS, se dohodli na spolupráci a podpoře integrace prostorové inteligence s 3D daty informačního modelu budov. Tato spolupráce je určena k vybudování mostu mezi technologiemi BIM a GIS mapování. Tím, že budou data BIM a GIS v centru projektů, mohou majitelé infrastruktury a jejich poskytovatelé inženýrských služeb:

  • Optimalizovat způsoby jakými plánují, navrhují, vytvářejí a provozují prostředky infrastruktury a činit inteligentnější rozhodnutí, optimalizovat návrhy, urychlit schvalování projektů a snížit náklady.
  • Získat lepší kontext projektu - jak zapadá a interaguje s okolním ekosystémem, a tím lépe porozumět jak se přírodní a stávající zastavěné prostředí propojuje s nově budovaným projektem.
  • Zaměřit se nejen na to, co navrhnout a postavit, ale také lépe pochopit, kde a proč, a poskytovat tak udržitelnější a odolnější infrastrukturu.



Technologie BIM i GIS sdílejí podobné abstrakce dat, stejně tak jako koncepty LIM a CIM (landscape, city information modeling). Cílem spolupráce je zlepšit sdílení dat GIS a návrhových informací BIM mezi nástroji a technologiemi obou firem - rozvíjet hladší výměnu prostorových a atributových dat typicky zachycených v GIS systémech Esri a v 3D BIM modelech v návrhovém softwaru Autodesku.

"porozumění předchází akci"

Globální trendy vyžadují nové přístupy k plánování a navrhování. GIS a BIM data jsou v centru infrastrukturních projektů - domů, škol, silnic, tranzitních zařízení, kanalizačních a energetických sítí atd. - již je nelze plánovat, navrhovat a stavět izolovaně od jejich okolí, bez posouzení vlivu okolního prostředí.

Již dnes mohou uživatelé AutoCADu využívat modul Esri ArcGIS pro připojení k ArcGIS a obohatit tak CAD výkresy o mapy, letecké snímky a geografické funkce nebo upravovat v AutoCADu GIS data. Podobné nástroje nabízí i AutoCAD Map 3D. Integrace by se měla rozšířit i mezi GIS a BIM nástroji pro projekty infrastruktury a vytvořit tak přímý, oboustranný a hladký tok informací umožňující zákazníkům:

  • Nativní přístup ke GIS informacím pro vytváření robustnějších modelů pro plánování, koncepční inženýrství, projektování a provozování.
  • Nativní zápis BIM informací do databází ArcGIS pro minimalizaci ztráty dat.
  • Nativní přístup k BIM informacím z aplikací ESRI, a poskytnout tak přístup k provozním datům a informacím, které pomáhají při správě majetku.

AutoCAD Map 3D zůstává i nadále řešením Autodesku pro zákazníky, kteří potřebují široký přístup k datům CAD a GIS pro podporu pracovních postupů plánování, návrhu a správy dat. Společnost Autodesk se zavazuje pokračovat v poskytování funkcí 3D platformy, poskytovatele obsahu a správce obsahu, protože aplikace AutoCAD Map 3D slouží jako základní komponenta pro AutoCAD Civil 3D a InfraWorks. Autodesk bude nadále podporovat tento produkt a poskytovat jeho vylepšení (s funkcemi děděnými z AutoCADu), stejně tak jako jeho aktualizace a opravy. Zákazníci mohou s důvěrou využívat nová subscription i obnovy subscription k AutoCADu Map 3D.

Díky užší integraci dat GIS a BIM mohou majitelé staveb a stavební firmy využít silnější vizualizace a simulace, aby vyhodnotili, jak budou prostředky infrastruktury zapadat do kontextu stávajícího životního prostředí. Získají schopnost lépe rozhodovat o tom, kde a jak by měla být vybudována jejich infrastruktura, podnítit chytřejší rozhodnutí, urychlit projekty, snížit náklady, a tvořit chytřejší města a odolnou infrastrukturu.

Viz pokračování...

GISforum.cz - novinky, zajímavosti, zkušenosti a tipy ke GIS a CAFM aplikacím a řešením firmy CAD Studio
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7146:VIPPřevod 3D povrchu terénu z Civil 3D do ESRI ArcView.
Tip 5509:VIPJak napojit Map3D/Civil3D na ESRI Personal GeoDatabase, GRASS, atd.?
Tip 11857:Volba způsobu spolupráce v BIM cloudu - Revit 2018.3
Tip 14062:Norma ČSN EN ISO 19650 a její využití v CDE systémech pro správu BIM dat.
Tip 12004:Jaká je kapacita virtuálního disku Autodesk Drive?
Tip 12510:Jak zvětšit prostor v cloud úložišti Autodesk?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 1,559 sekund.