Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2342 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Zmizení textu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Tomáš Číž Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.kvě.2016
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCad2010
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Tomáš Číž Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zmizení textu
    Zasláno: 16.lis.2017 v 10:55
Dobrý den, 

při vytváření nového rozvržení a vrácení zpět do modelu mi zmizely všechny texty, které byly vytvořeny jako odstavec (více řádkový text), texty vytvořeny jako řádek a multiodkaz mi zůstaly.

Připomínám, že:
- ve správci restaurování výkresu nic nemám, a přepsáním souboru .bak na .dwg se nic nezměnilo, tam texty chybí také
- otevřel jsem jiný projekt a tam texty jsou v pořádku
- text je v hladině %POPIS jako ostatní texty které vidět jsou (zhasnuté/zmrazené nejsou)

používám AutoCAD Architecture 2010.
 
předem děkuji za rady.


Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1720
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 11:21
Co vyzkoušet RVYBER (_QSELECT)třeba je najde.
Možná na nich zapnuty měřítka poznámek apod.

Nebo také nechtěné vymazání, stává se často.
Hodilo by se také, vodit sem ten výkres - promazaný.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 748
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 11:28
Původně odeslal(a) zdrk zdrk napsal(a):

Co vyzkoušet RVYBER (_QSELECT)třeba je najde.
Možná na nich zapnuty měřítka poznámek apod.

Nebo také nechtěné vymazání, stává se často.
Hodilo by se také, vodit sem ten výkres - promazaný.

Ano, presne tak... bych i zkontroloval puvod daneho DWG souboru, zda se jedna o "prave" DWG.
Zkuste sem povesit "nakazeny vykres"
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Tomáš Číž Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.kvě.2016
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCad2010
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Tomáš Číž Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 11:40
_QSELECT jsem zkoušel, nejde

jediné co jsem vymazával byly hladiny P, H a Text, texty které chybí byly v hladině %POPIS

vyloženě chybí jen texty vytvořené jako odstavec


uploadnul jsem ten výkres koukněte na to

Zpět nahoru
Tomáš Číž Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.kvě.2016
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCad2010
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Tomáš Číž Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 11:43
DWG je z licencované verze
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 748
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 11:47
:)... jasne.. .to jsem ale nemyslel...
Neproslo dane DWG nahodou skrz nejaky program (modulaci AutoCADu)... ZWCad, Bricscad apod...?
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Tomáš Číž Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.kvě.2016
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCad2010
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Tomáš Číž Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 11:51
ne, to ne... DWG posílám denně řemeslům vodo, topo, plyn a nikdo neměl problém
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 748
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 11:58
Jasne. A, predpokladam, pro remesla vykresy z ACA musite vyexportovat do normalniho AutoCADu a pak v nich da nekreslite....? ono prave "remeslnici" mivaji tyto levnejsi odrudu CADu a s tim se pak nekdy dost blbe pracuje... 
Tzn., rikate, ze DWG kde Vam zlobi text, vlastne vznikla na Vasi sablone a nikdo jiny to neoteviral (resp neukladal) v jinem AutoCADu?
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Tomáš Číž Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.kvě.2016
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCad2010
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Tomáš Číž Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 11:58
jen jsem si výtah v PDF převáděl přez "Aide PDF to DWG Convertor" na čáry a ty si pak vložil do výkresu

jestli i tohle nakazuje netuším, tomu nerozumím
Zpět nahoru
Tomáš Číž Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.kvě.2016
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCad2010
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Tomáš Číž Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 12:02
v tomhle DWG pracuji jenom já, které mám zkopírované ze Základní šablony kde už mám nachystané legendy, tabulky atd. Základní šablona byla vytvořena jako Nový list v mém cadu
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 748
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 12:05
Hmmm to asi ne... tim Converterem to ai nebude... pkud jse pak cary jen vlozily do tohoto vykresu...
Zkuste prosim ve vykrese 
  • rozsvitit/rozmrazit vsechny hladiny
  • Ctrl+A - vybrat vsechno
  • v panelu vlasnosti v roletce, se podivat, zda vam to nevybralo nejake texty.. a zda tam nejsou ty Vase texty schovane (pokud jsou "schovane" a ne smazane).
  • Vyber "schovanych veci" zuzite tim, ze po Ctrl+A mysi+Shif OdVyberetee vsechno co mys muze vybrat... Zustane Vam vybrano neco, co nejde vybrat mysi - neni to vydet. A pokud Ve vlastnostech to rika ze jsou tam nejake texty..., tak jsme asi na spravne ceste...
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16702
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 12:54
Původně odeslal(a) Tomáš Číž Tomáš Číž napsal(a):

jen jsem si výtah v PDF převáděl přez "Aide PDF to DWG Convertor" na čáry a ty si pak vložil do výkresu

jestli i tohle nakazuje netuším, tomu nerozumím
Jestli cokoliv "samo" ukládá soubory DWG (někdy i DXF) existuje riziko že takto vytvořený DWG nemá správný souborový formát a bude se pak chovat podivně.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 748
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 13:00
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Původně odeslal(a) Tomáš Číž Tomáš Číž napsal(a):

jen jsem si výtah v PDF převáděl přez "Aide PDF to DWG Convertor" na čáry a ty si pak vložil do výkresu

jestli i tohle nakazuje netuším, tomu nerozumím
Jestli cokoliv "samo" ukládá soubory DWG (někdy i DXF) existuje riziko že takto vytvořený DWG nemá správný souborový formát a bude se pak chovat podivně.
I kdyby kolega Čiź vygeneroval onen vytah do jineho DWG a potrebne cary si nasledne nakopiroval do sveho DWG, pane Michl?
diky!
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16702
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 13:12
To je jedno - pokud je entita vytvořená chybně, přenáší se tato chybná definice i při kopírování a uložjako.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 748
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 13:36
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

To je jedno - pokud je entita vytvořená chybně, přenáší se tato chybná definice i při kopírování a uložjako.
Aaaaha :-)!
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Tomáš Číž Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.kvě.2016
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCad2010
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Tomáš Číž Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 13:45
to už jsem zkoušel, vybrané jsou jen texty které vidět jdou (podle kusů i stylu písma)


Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10190:Zmizení úchopových bodů nivelety u podélného profilu.
Tip 5573:Antivir hlásí trojského koně Clicker.FZC v souboru acad162_icon.exe
Tip 10788:Zmizení úchopového bodu na konci podélného profilu.
Tip 8744:Příkazový řádek AutoCADu je mimo obrazovku.
Tip 11616:Po instalaci Win10 Anniversary Update mi v Revitu 2016 zmizel panel rychlého spuštení (QAT)
Tip 11421:VIPPosunuté nebo širší texty v DWG při úpravě vlastností ve Vaultu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,625 sekund.