Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 6589 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Zmizení textu

 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv
Autor
Tomáš Číž Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.kvě.2016
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCad2010
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Tomáš Číž Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zmizení textu
    Zasláno: 16.lis.2017 v 10:55
Dobrý den, 

při vytváření nového rozvržení a vrácení zpět do modelu mi zmizely všechny texty, které byly vytvořeny jako odstavec (více řádkový text), texty vytvořeny jako řádek a multiodkaz mi zůstaly.

Připomínám, že:
- ve správci restaurování výkresu nic nemám, a přepsáním souboru .bak na .dwg se nic nezměnilo, tam texty chybí také
- otevřel jsem jiný projekt a tam texty jsou v pořádku
- text je v hladině %POPIS jako ostatní texty které vidět jsou (zhasnuté/zmrazené nejsou)

používám AutoCAD Architecture 2010.
 
předem děkuji za rady.


Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1732
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 11:21
Co vyzkoušet RVYBER (_QSELECT)třeba je najde.
Možná na nich zapnuty měřítka poznámek apod.

Nebo také nechtěné vymazání, stává se často.
Hodilo by se také, vodit sem ten výkres - promazaný.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 763
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 11:28
Původně odeslal(a) zdrk zdrk napsal(a):

Co vyzkoušet RVYBER (_QSELECT)třeba je najde.
Možná na nich zapnuty měřítka poznámek apod.

Nebo také nechtěné vymazání, stává se často.
Hodilo by se také, vodit sem ten výkres - promazaný.

Ano, presne tak... bych i zkontroloval puvod daneho DWG souboru, zda se jedna o "prave" DWG.
Zkuste sem povesit "nakazeny vykres"
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Tomáš Číž Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.kvě.2016
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCad2010
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Tomáš Číž Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 11:40
_QSELECT jsem zkoušel, nejde

jediné co jsem vymazával byly hladiny P, H a Text, texty které chybí byly v hladině %POPIS

vyloženě chybí jen texty vytvořené jako odstavec


uploadnul jsem ten výkres koukněte na to

Zpět nahoru
Tomáš Číž Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.kvě.2016
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCad2010
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Tomáš Číž Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 11:43
DWG je z licencované verze
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 763
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 11:47
:)... jasne.. .to jsem ale nemyslel...
Neproslo dane DWG nahodou skrz nejaky program (modulaci AutoCADu)... ZWCad, Bricscad apod...?
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Tomáš Číž Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.kvě.2016
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCad2010
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Tomáš Číž Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 11:51
ne, to ne... DWG posílám denně řemeslům vodo, topo, plyn a nikdo neměl problém
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 763
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 11:58
Jasne. A, predpokladam, pro remesla vykresy z ACA musite vyexportovat do normalniho AutoCADu a pak v nich da nekreslite....? ono prave "remeslnici" mivaji tyto levnejsi odrudu CADu a s tim se pak nekdy dost blbe pracuje... 
Tzn., rikate, ze DWG kde Vam zlobi text, vlastne vznikla na Vasi sablone a nikdo jiny to neoteviral (resp neukladal) v jinem AutoCADu?
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Tomáš Číž Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.kvě.2016
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCad2010
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Tomáš Číž Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 11:58
jen jsem si výtah v PDF převáděl přez "Aide PDF to DWG Convertor" na čáry a ty si pak vložil do výkresu

jestli i tohle nakazuje netuším, tomu nerozumím
Zpět nahoru
Tomáš Číž Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.kvě.2016
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCad2010
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Tomáš Číž Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 12:02
v tomhle DWG pracuji jenom já, které mám zkopírované ze Základní šablony kde už mám nachystané legendy, tabulky atd. Základní šablona byla vytvořena jako Nový list v mém cadu
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 763
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 12:05
Hmmm to asi ne... tim Converterem to ai nebude... pkud jse pak cary jen vlozily do tohoto vykresu...
Zkuste prosim ve vykrese 
  • rozsvitit/rozmrazit vsechny hladiny
  • Ctrl+A - vybrat vsechno
  • v panelu vlasnosti v roletce, se podivat, zda vam to nevybralo nejake texty.. a zda tam nejsou ty Vase texty schovane (pokud jsou "schovane" a ne smazane).
  • Vyber "schovanych veci" zuzite tim, ze po Ctrl+A mysi+Shif OdVyberetee vsechno co mys muze vybrat... Zustane Vam vybrano neco, co nejde vybrat mysi - neni to vydet. A pokud Ve vlastnostech to rika ze jsou tam nejake texty..., tak jsme asi na spravne ceste...
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17153
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 12:54
Původně odeslal(a) Tomáš Číž Tomáš Číž napsal(a):

jen jsem si výtah v PDF převáděl přez "Aide PDF to DWG Convertor" na čáry a ty si pak vložil do výkresu

jestli i tohle nakazuje netuším, tomu nerozumím
Jestli cokoliv "samo" ukládá soubory DWG (někdy i DXF) existuje riziko že takto vytvořený DWG nemá správný souborový formát a bude se pak chovat podivně.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 763
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 13:00
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Původně odeslal(a) Tomáš Číž Tomáš Číž napsal(a):

jen jsem si výtah v PDF převáděl přez "Aide PDF to DWG Convertor" na čáry a ty si pak vložil do výkresu

jestli i tohle nakazuje netuším, tomu nerozumím
Jestli cokoliv "samo" ukládá soubory DWG (někdy i DXF) existuje riziko že takto vytvořený DWG nemá správný souborový formát a bude se pak chovat podivně.
I kdyby kolega Čiź vygeneroval onen vytah do jineho DWG a potrebne cary si nasledne nakopiroval do sveho DWG, pane Michl?
diky!
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17153
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 13:12
To je jedno - pokud je entita vytvořená chybně, přenáší se tato chybná definice i při kopírování a uložjako.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 763
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 13:36
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

To je jedno - pokud je entita vytvořená chybně, přenáší se tato chybná definice i při kopírování a uložjako.
Aaaaha :-)!
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Tomáš Číž Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 31.kvě.2016
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCad2010
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Tomáš Číž Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 13:45
to už jsem zkoušel, vybrané jsou jen texty které vidět jdou (podle kusů i stylu písma)


Zpět nahoru
Libor96 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 27.úno.2018
Lokalita: Slovensko
Používám:
autocad 2017
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Libor96 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.úno.2018 v 15:52
Zdravím Páni mám autocad 2017  študentskú verziu a  pri výrobe a následnom "uložení"  nie                  " uložení ako " mi zmyzol všetok text  kóty  , popis legenda ostali len rámčeky   aj keby som následne chcel písať na novo  chyba sa opakuje , zároveň tam ale  písmo akoby bolo  teda  je len biele či  priesvitné  aj keď som dal zmenu farby prenesenie do vrstvy inej  chyba ostáva neviem si rady. Profák čo nás to učí je samouk s týmto sa nestretol  pridávam  aj link zo súborom na ulož to. ono projekt není nijak veľký  ale popravde kresliť znova sa mi to nechce. A  poučiť sa aby sa mi to nestalo v budúcnosti.  

https://uloz.to/!kgXzq7yMzqAh/dwg-rar
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 17153
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.úno.2018 v 08:07
Máte tam zapnutý "beztextový" režim - proměnná QTEXTMODE
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10190:Zmizení úchopových bodů nivelety u podélného profilu.
Tip 5573:Antivir hlásí trojského koně Clicker.FZC v souboru acad162_icon.exe
Tip 10788:Zmizení úchopového bodu na konci podélného profilu.
Tip 8744:Příkazový řádek AutoCADu je mimo obrazovku.
Tip 11616:Po instalaci Win10 Anniversary Update mi v Revitu 2016 zmizel panel rychlého spuštení (QAT)
Tip 11819:Blok, kóta či text zmizí v rozvržení nebo při změně měřítka výřezu výkresového prostoru.


 Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 1,328 sekund.