Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2428 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Výkres převedený z Draftsight se seká

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Zejwy Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.čvc.2012
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
DRAFT SIGHT
Stav: Offline
Bodů: 25
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zejwy Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Výkres převedený z Draftsight se seká
    Zasláno: 16.lis.2017 v 12:52
Dobrý den,

potřeboval bych pomoc s nastavením zobrazení převedeného výkresu ze softwaru Draftsight. Externista pracuje v tomto programu a když si jeho převedený výkres do DWG otveřu ve svém AutoCAD LT 2017 (WIN 8.1 64bit), tak se při zoomování a posouvání neuvěřitelně seká. Procesor i RAM pamět nejsou výrazně zatíženy, stejně tak i HDD. Když se snažím s výkresem jen pohnout, trvá to cca 5s než se nějaká změna projeví. A to je výkres, který neobsahuje mnoho objektů (samotné DWG má 420kB). Mé vlastní stavební výkresy mají kolikrát kolem 3MB a více a jsou stále svižné.
Je zajímavé, že problém s tímto výkresem je pouze v modelovém prostoru. Pokud přepnu do rozvržení, tak je vše rychlé a bez problémů a to i když se v rozvržení "prokliknu" do okna výřezu. Jediné, co je v tomto výkresu jiné, je zobrazení souřadného systému. Ve standardních 2D výkresech, se kterými pracuji je SS bílý se zobrazenými osami X a Y, ale v problémovém výkresu je SS barevný a zobrazeny, resp. popsány jsou všechny 3 osy X, Y i Z. Předpokládám, že zde je zakopaný pes. Snažil jsem se v CADu někde najít přepnutí výkresu z 3D do 2D, ale ani na tomto fóru, ani v samotném CADu jsem nic nenašel, resp. nevím, jak tam dostat ten klasický bílý SS.
Děkuji za pomoc.
Jan Z.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 748
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 12:57
Ano, ten SS kriz Vam napovida ze je zobrazeni nastaveno vlastne na 3D  - v pohledu zezhora (Top).
zkuste najit ikonu na prepnuti do "Dratoveho modelu" anebo zaddejte posloupnost prikazu:
_VSCURRENT enter
_2DWIREFRAME enter

meo lby se to spravit
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Zejwy Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.čvc.2012
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
DRAFT SIGHT
Stav: Offline
Bodů: 25
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zejwy Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 13:00
Tyto příkazy už jsem na CAD fóru našel a zkoušel, ale bohužel mi to v obou případech napíše "neznámý příkaz". Divné.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 748
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 13:03
a zadavate je s onim podtrzitkem na zacatku?
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 748
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 13:08

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1753/2017_11_16_01_2017-11-16_13-08-45.png

nebo, pkud v model-prostoru vidite onen prepinac zobrazeni (nahore vlevo) tak vyberte dle obrazku...

JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 16702
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 13:11
Draftsight bohužel neukládá výkresy ve formátu DWG. Umí jen přidat příponu .DWG a obsah souborů připomínající skutečný formát AutoCADu.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio a.s. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Zejwy Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.čvc.2012
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
DRAFT SIGHT
Stav: Offline
Bodů: 25
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zejwy Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 13:23
Příkaz jsem samozřejmě zadal i s podtržítkem, ale bohužel ho to nezná. A onu ikonu v modelovém prostoru nevidím. Přikládám printscreen i chybou při zadávání příkazu. Je to celé nějaké divné.
Sice používám pracovní prostor "classic", ale zkoušel jsem i "kreslení a poznámka"
Připojené souborypdfuploads/42936/AUTOCAD_printscreen.pdf
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 748
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 13:48
Hmm, to bude asi, ze LT neumi 3Dcko... Tohle se ale jedna o zobrazovaci styl...(nevim,  s LT nemam zkusenosti)  Pokud muzete, poslete mi DWG (treba i jako soukromou zpravu pres forum) a podivam se Vam na to.
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru
Zejwy Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 10.čvc.2012
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
DRAFT SIGHT
Stav: Offline
Bodů: 25
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zejwy Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 14:17
Tak problém vyřešen, výkres už svižně běhá. Je to opravdu tím, že LT verze nenabízí přepínání zobrazení, tak jak bylo doporučováno. Kolegyně v kanceláři má sice starší verzi AutoCADu, ale za to jako jediná plnou verzi a tam už se nabídka přepínání zobrazení ukázala. Takže mi výkres takto přepnula, uložila a už to valí.

Děkuji za rady, určitě to pomohlo nebo aspoň nasměrovalo ke správnému řešení.

Jan Z.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 748
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 14:18
Parada!
Neni zac :)
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9622:VIPNáhodné zasekávání AutoCADu, chyba WSCommCntr4.exe
Tip 6867:VIPPomalý, trhaný pohyb myši v okně AutoCADu - řešení.
Tip 7221:VIPPo instalaci Service Packu je práce v CAD aplikaci pomalá, trhaná.
Tip 4559:VIPSnadný přenos pojmenovaných pohledů a UCS z jiného DWG.
Tip 2634:Jak načíst redline komentáře z OnSite View do AutoCADu?
Tip 7677:Převod rastrového obrázku na matici pixelů uvnitř DWG.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,344 sekund.