Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 3735 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

INV a Win10

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 817
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: INV a Win10
    Zasláno: 16.lis.2017 v 13:04
Pekný deň všetkým,
riešim perspektívne výmenu starej stanice za novú. Doteraz robím s Inventorom pod W7Prof64.
Keď pozerám čo je na trhu, tak vidím že sa stále predávajú s W7. Väčšinou ako downgrade z W10.
Je to preto že jednoducho W7 sú na serióznu robotu lepšie? Alebo k vôli konzervatívnosti profesionálnych užívateľov?
Aké máte skúsenosti s W10 v spolupráci s Inventorom?
Sú W10ky stále také nehorázne špicľujúce, alebo sú už bežné nástroje na to, aby si ich vedel bežný smrteľník nastaviť tak aby mal aj trocha súkromnia?
ďakujem
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2014, MCAD 2014, Vault 2014 Pro
Stav: Offline
Bodů: 455
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.lis.2017 v 13:07
Používáme INV 2014 na WIN 7, protože není podporovaný pro WIN 10.
Možná to bude jeden z možných důvodů.
Zpět nahoru
VejvodaT Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 12.pro.2014
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 72
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace VejvodaT Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2017 v 07:24
Dobrý den,
co se týče spolupráce W10 a Inventoru, tak prvním předpokladem je, použití verze, co je oficiálně podporovaná pro W10 (My aktuálně jedeme na verzi 2018 a ta je podporovaná). Další neméně důležitou věcí jsou vhodné grafické ovladače pro zvolenný OS, verzi INV. a grafickou kartu. To je to nejzákladnější minimum. Řešil jsem to nedávno při instalaci 2018 a najít vhodnou kombinaci nebylo úplně jednoduché (abych nemusel kupovat nový HW).

Jinak co se týče použitelnosti W10 jako OS, tak záleží na verzi. Osobně se mi jejich "design" nelíbí od verze 1607, hlavně ty minimalistické ikony bez popisu (bohužel Apple s iOS11 jde tímto směrem taky). Co se týče špiclování, dá se omezit hned při instalaci, později v nastavení soukromí, ale vypnout úplně nejde. Další důležitou vlastností W10 je to, že "kamarádí" s nejnovějším HW, což se o W7 bohužel říct nedá. Už jen kvůli tomu že na nejnovější procesory a čipové sady se W7 nedají nainstalovat (většinou nejsou ovladače) a pokud už jsou, tak W7 po SP odmítnou další aktualizace, protože je tato kombinace "nepodporovaná".

Závěrem bych to tedy shrnul tak, že W10 použitelné jsou, musí se jen pohledat vhodná kombinace HW-SW-Drivery. To, že jsou designově hnusný je subjektivní pocit, to že některé aktualizace "pokakají" celý počítač je zas věc objektivní, proto doporučuji mít nastavené odložení aktualizací (naštěstí to jde v sestavení 1703 a výše), ale aktualizace jako takové vypnout nejdou (a při děravosti W10 bych to ani nedoporučoval).
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1305
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2017 v 07:37
Win10 s Inventorem 2018  mi běží stabilněji a mám méně záseků a pádů inventoru při složitějšíh operacích. Hlavně to chce i  silný HW pak k zásekům dochází o to méně.
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 180
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2017 v 09:41


Upravil rys-kt4 - 21.lis.2017 v 09:50
Jan Binder
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 180
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2017 v 09:47
Původně odeslal(a) VejvodaT VejvodaT napsal(a):

Dobrý den,
co se týče spolupráce W10 a Inventoru, tak prvním předpokladem je, použití verze, co je oficiálně podporovaná pro W10 (My aktuálně jedeme na verzi 2018 a ta je podporovaná). Další neméně důležitou věcí jsou vhodné grafické ovladače pro zvolenný OS, verzi INV. a grafickou kartu. To je to nejzákladnější minimum. Řešil jsem to nedávno při instalaci 2018 a najít vhodnou kombinaci nebylo úplně jednoduché (abych nemusel kupovat nový HW).

Jinak co se týče použitelnosti W10 jako OS, tak záleží na verzi. Osobně se mi jejich "design" nelíbí od verze 1607, hlavně ty minimalistické ikony bez popisu (bohužel Apple s iOS11 jde tímto směrem taky). Co se týče špiclování, dá se omezit hned při instalaci, později v nastavení soukromí, ale vypnout úplně nejde. Další důležitou vlastností W10 je to, že "kamarádí" s nejnovějším HW, což se o W7 bohužel říct nedá. Už jen kvůli tomu že na nejnovější procesory a čipové sady se W7 nedají nainstalovat (většinou nejsou ovladače) a pokud už jsou, tak W7 po SP odmítnou další aktualizace, protože je tato kombinace "nepodporovaná".
Závěrem bych to tedy shrnul tak, že W10 použitelné jsou, musí se jen pohledat vhodná kombinace HW-SW-Drivery. To, že jsou designově hnusný je subjektivní pocit, to že některé aktualizace "pokakají" celý počítač je zas věc objektivní, proto doporučuji mít nastavené odložení aktualizací (naštěstí to jde v sestavení 1703 a výše), ale aktualizace jako takové vypnout nejdou (a při děravosti W10 bych to ani nedoporučoval).


Já bych tak skeptický k win10 nebyl, je to otázka vkusu. A co se Inventoru týče, 2015/2016 si dobře rozumí, 2014 byl takový divný přechod mezi dobrou 2013 a lepší 2015. Uznávám ale, že ne na každém "železe" to bude bez problémů. Zde lze jen doporučit dát si práci a "železo" sestavit / ušít na danou práci a možnosti. HW střední třídy většinou postačí a ovladače lze poskládat. Nabídka tak chudá zas není. Seper HW se nekdy vyplatit nemusí, to raději zvolím trochu "pomalejší" ale stabilní prvky ........
(Víc tedy bude i pro 2013-14 záležet zřejmě na HW, jinak existují i postupy instalací pro starší 2012 verze, ale zázraky to už nebudou.)


Upravil rys-kt4 - 21.lis.2017 v 09:59
Jan Binder
Zpět nahoru
Jan Videcký Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 12.lis.2010
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 62
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Videcký Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2017 v 13:54
Dobrý den,
z naší firemní zkušenosti a mé osobní, doporučuji WIN10. Měl jsem z něj obavy, ale v podstatě byly zbytečné. Výkonově a rychlosti přenosu dat, jsou na tom lépe než WIN7.
Ostatní už bylo řečeno čili bych byl jednoznačně pro WIN10 s nastavením pro výkon, vypnutím všech usnadnění a voleb v "Soukromí" atd.
Hezky den
JV
Ing. Jan Videcký, senior konzultant
CAD Studio a.s.
Autodesk Platinum Partner – CAD/GIS řešení
www.cadstudio.cz   www.cadforum.cz   blog.cadstudio.cz



Zpět nahoru
VejvodaT Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 12.pro.2014
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 72
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace VejvodaT Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2017 v 15:43
No dovolím si nesouhlasit s tím, že je lepší si "železo" postavit. Tuto variantu mám za sebou taky (ne s Inventorem ale se Solidworksem) a již nikdy více. Od té doby co kupuji pouze "prověřené železo" většinou HP workstation nemusím řešit HW a po přechodu na Inventor už ani SW. Jelikož občas jedeme v práci simulace (sice v té zrůdonosti Solidworks Flow Simulation, ale budiž) tak i HW je potřeba trochu slušný, ale stále si trvám na tom, že "tovární" HP Z440 s quadro grafikou je vhodnější než něco ubastleného z jednotlivých komponentů. Samozřejmě na ty simulace je vhodnější Z820, ale to už je opravdu dost jiná liga - cenově. A cena té Z440 není nikterak závratná a na to že je to důležitý stroj, který musí být spolehlivý, tak se to vyplatí.

A když se vrátím k W10, nejsem k nim skeptický, prostě jen nemám rád tolik "inovací" které prostě redmondský vývojář implementuje a já si je nemohu nastavit jinak. To jsou třeba ty popisky u ikonek ve Startu, jsou to ty odporný "dlaždice" ve Startu (ty jdou naštěstí vymazat) a leze mi krkem to, že něco se v Ovládacích panelech nastavuje přes "nové" rozhraní a k nějakým speciálkám se stejně musí dostat přes "klasické" Ovládací panely jako ve Win7. Tak buďto vše po staru, nebo vše nově, ale proč takhle "napůl".
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 180
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2017 v 15:53
Ano, ano, ale jen pro upřesnění. Řeč byla o starších verzích inventoru, ne o nových. Značkové PC WS určitě ano, ale i pro starší SW? Kdo má nový inventor to neřeší a koupí HP, nebo DELL rovnou, "No problem", mám to také tak.
Ale HP ani DELL běh starších verzí inventoru nezaručí a zde je potřeba si "zabastlit", nebo starší WS sehnat. (Stojí li to za to.)
Jan Binder
Zpět nahoru
VejvodaT Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 12.pro.2014
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 72
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace VejvodaT Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2017 v 19:00
No je celkem jedno pro jakou verzi SW ten počítač má být určen. Beru to ale jako počítač pro nasazení jako "produkční" počítač ve firmě. Tam a't je to jak je to musí ten počítač jet co nejlépe a co nejstabilněji. Samozřejmě jako počítač na "domácí kreslení" může bejt cokoli. A co se týče HP i DELLu, tak v jejich "papírech" jsou uvedeny veškeré parametry a na webu Autodesku jsou uvedeny i starší verze a dá se tam najít co s čím a jak chodí a bylo testováno, či co nebylo testováno. Tím samozřejmě nechci říct, že to "nebude fungovat", ale opěz't opakuji, pokud to má chodit bez problémů, tak se řídím tím, co tam je napsáno. A tím je i osvětleno to, proč jsem v prvním příspěvku psal o té kombinaci HW-SW-Driver.
Zpět nahoru
Boleslav Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
dříve Solidworks, teď Inventor
Stav: Offline
Bodů: 256
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Boleslav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.lis.2017 v 08:01
Používám Inventor ve Win10 a nemám sebemenší problém. Ani bych neřekl, že se Win10 ovládají nějak podstatně jinak než starší Win7. Pro nastavení pořád používám Ovládací panely. Řekl bych že jsou Win10 proti Win7 o trochu rychlejší, hlavně podstatně rychleji startují.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 9560:iLogic makro pro export IDW/DWG výkresu Inventoru do DXF.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,719 sekund.