Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 2198 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Uživatelské prostředí X-Tools

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
madep Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.pro.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Solid Edge 2D
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace madep Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Uživatelské prostředí X-Tools
    Zasláno: 19.lis.2017 v 15:36
Ahoj všem,

všichni konstruktéři v Morisu mají nainstalované X-Tools. Jedná se o vynikající aplikaci, kterou ale používám jenom já, zvláště při modelování rámových konstrukcí. Když jsem se zeptal svých podřízených, proč to nechtějí používat a radši rámovou konstrukci následně přejmenují pomocí Assembly Copier od Woodworku, tak mi nato odpoví, že nastavování v X-Tools je poměrně nepohodlné a hlavně si na to na začátku práce ani nevzpomenou.
Tak mně napadlo se zeptat, jestli v CAD Studiu nechystáte nějaké vylepšení uživatelského prostředí, kde by se daly funkce X-Tools nastavovat pomocí klasických dialogových oken a nebylo to tak syrově programátorské.

Díky za odpověď

Martin Depta, MORIS design s.r.o.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
CAD Studio support
CAD Studio support
Avatar
CAD Studio a.s.

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 888
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2017 v 09:51
Základní myšlenka konfigurace X-Tools je taková, že se jednou provede centrální nastavení pro všechny podle jednotného schématu a uživatelé sami si už nemusí nic nastavovat. V případě větších implementací to dělají naši konzultanti.
Co se týká konfigurace základních funkcí, tak ta má snad vyhovující grafické rozhraní. U některých dalších nastavení uvažujeme o jiné grafické podobě, ale vytvořit ho je časově docela náročné.
Konkrétně v případě nastavení pro pojmenování rámových konstrukcí je to i otázka jak to vlastně udělat. Co a jak by se mělo v nastavení zobrazovat. Přiznávám, že to prvotní nastavení může být pro někoho obtížné, ale vzhledem k filozofii by to neměl být neřešitelný problém. Pokud ale máte nápad, jak by to rozhraní mělo vypadat, tak o tom můžeme přemýšlet a doplnit ho.
Zpět nahoru
madep Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.pro.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Solid Edge 2D
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace madep Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2017 v 20:34
Nastavení si představuju tak, že by to bylo buďto samostatné dialogové okno a nebo by to bylo součástí bočního panelu, jako je například iLogic. Potom by každý konstruktér měl možnost si to nakonfigurovat před začátkem práce a hlavně by to měl pořád před sebou a nemusel by to dělat potom. Protože do Vaultu se stejným názvem stejně nic zařadit nejde.

Graficky by to vypadalo asi takto:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 1782/X_Tools_2017-11-20_20-33-57.PNG



Díky

Martin Depta, MORIS design s.r.o.


Upravil madep - 20.lis.2017 v 20:50
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor, PDSU 2016
Stav: Offline
Bodů: 180
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2017 v 10:09
To by bylo asi opravdu na zvážení, s čím kdo pracuje. jeden s názvy souborů, které v dalším projektu musí měnit, druhý zas s čísly součástí, podle kterých se projekt řídí a na názvu souboru vůbec nezáleží.
Pro programátora to pak jednoduché opravdu není ...   
Jan Binder
Zpět nahoru
Boleslav Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
dříve Solidworks, teď Inventor
Stav: Offline
Bodů: 253
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Boleslav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.lis.2017 v 08:03
Ono je možná lepší některá firemní nastavení ukrýt aby je uživatelé omylem nezměnili.
Zpět nahoru
madep Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.pro.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Solid Edge 2D
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace madep Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.pro.2017 v 11:12
Dobrý den pane Navaro,

jenom se připomínám. To jsem navrhl, je reálné? Nebo by to šlo řešit pomocí iLogic.

Díky za odpověd

Martin Depta
MORIS design s.r.o.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9679:Automatické vyplňování měřítka výkresu v rohovém razítku.
Tip 8190:VIPAutomatické měřítko výkresu pomocí makra iLogic.
Tip 11476:X-Tools mi převádí množstevní jednotky u ocelových profilů z metrů na kusy.
Tip 11465:VIPAutomatizace publikování PDF z Inventoru (nastavení, složka, ivlastnosti)
Tip 6939:VIPPřenos nastavení AutoCADu na jiné PC či uživatele (přes USB, LAN...)
Tip 10471:Rozsah rozvinu zaokrouhlený na celé číslo.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,531 sekund.