Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě čte: 4685 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum

NápovědaCAD diskuze

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit a dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Zobrazení výřezového rámečku v modelu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
MateSl Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 27.říj.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2016, Civil3D2016
Stav: Offline
Bodů: 29
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MateSl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Zobrazení výřezového rámečku v modelu
    Zasláno: 22.lis.2017 v 12:28
Dobrý den,

lze nějak v modelu zobrazit rámečky výřezu, které zobrazuji v rozvržení?

Pro bližší vysvětlení uvedu příklad - při tvorbě koordinačních situací, které jsou vzhledem k formátům papíru rozděleny na více dílů (např. je koordinační situace složena z několika samostatných dílů po formátech 6 x 4A), je každé rozvržení (tj. každý díl) natočen pod jiným úhlem, zároveň se částečně překrývá s předešlým dílem. Do každého dílu se pak většinou uvádí ještě k legendě graficky uvádí i pozice dílu vůči dílům ostatním. Lze toto grafické zobrazení nějak rozumně vykreslovat "automaticky"?

Zatím jsem se setkal jen s metodou, že se do modelu nakreslí formáty všech dílů a v rozvržení se pak každé toto rozvržení natočí dle potřeby. Řešení funkční, ale přijde mi trochu kostrbaté.

Nějaké tipy?

Díky!
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD Civil 3D 2016
Stav: Offline
Bodů: 1141
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.lis.2017 v 12:44
Je to praktické mít přehled, kde a jak jsou udělané výřezy. Používám na to utilitku od Lee Mac.
Zpět nahoru
_vlk Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 24.bře.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 217
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace _vlk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.lis.2017 v 12:57
Dobrý den,

Civil na to má funkci - Vytvořit rámečky výkresu - Vytvořit listy.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'10/14/16, RVT'17
VIP
Stav: Offline
Bodů: 748
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.lis.2017 v 13:13
A co prikaz _CHSPACE ?
na papire si nakreslite ramecek (Viewport) zadate prikaz _CHSPACE a ramecek se Vam "prenese do modeloveho prostoru (pomerove)...
JASponza

ACA 2010/14/16, AutoCAD 2010/14/16

(WinXP x86), Win7, 8.1, 10 x64,
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 546:Nechcete zobrazit rámeček rastrového obrázku?
Tip 9362:Jak skrýt rámeček překrytí, nebo vloženého PDF či DWF?
Tip 4182:Jak v rohovém razítku zobrazit název RVT souboru a cestu?
Tip 6935:VIPMakro pro získání měřítka strojařského rámečku.
Tip 2983:Lze mít v Inventoru informace, které se nevytisknou na papír?
Tip 7584:Vykreslení série rámečků/kreseb poskládaných v DWG výkresu (resp. vygenerování řady rozvržení).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,360 sekund.